EDITORIALE

Raspunsuri la intrebarile dificile ale homosexualilor

Sunt homosexual și Isus mă iubește, care este problema?

Isus nu a pomenit homosexualitatea, așa că nu e vorba numai despre iubire și har?

Poți fi homosexual și creștin în același timp? Vom analiza și această întrebare. Vom atinge și întrebările asociate acestei întrebări, cum ar fi adevărata natură a credinței și imperativul biblic de a-ți demonstra credința prin fapte.

Dacă ați avut vreodată o conversație agasantă cu un creștin care părea să nu audă ce-i spuneți sau să nu vă înțeleagă problema, ceea ce vei descoperi aici este o alternativă plăcută. Dacă ați avut vreodată o conversație cu un homosexual și v-ați simțit incapabil să vă explicați adecvat credința astfel încât să poată fi aplicată cu succes în viața sa, veți descoperi cum să vă exprimați convingerile cu dragoste, în așa fel încât viața ascultătorului să fie transformată.

SUNT HOMOSEXUAL ȘI ISUS MĂ IUBEȘTE, CARE E PROBLEMA?

--

Sigur că Isus vă iubește! El ne-a iubit destul încât să moară pentru noi. E foarte interesant că, în Matei, prima carte a Noului Testament, ni se spune că El va fi numit Isus, Yeshua, deoarece El Își va mântui poporul de păcate.

El nu a murit pentru noi ca să rămânem în aceeași condiție. Fie că e vorba de ură, de lăcomie, de probleme sexuale, de droguri sau de alcool, El a murit pentru noi căci suntem pierduți și avem nevoie de mila Lui, ca să fim schimbați și mântuiți de păcatele noastre.
El a spus că, dacă Fiul te eliberează, vei fi liber. Acesta e mesajul dragostei lui Dumnezeu. El ne iubește suficient ca să nu ne lase în condiția în care suntem. El Şi-a trimis Fiul să moară pentru noi ca să putem fi schimbați.

Isus a spus: „Dacă mă iubiți, veți păzi poruncile Mele.” Asta-i esența. Nu e vorba doar de o afecțiune sentimentală. Poți fi foarte sincer, dar dovada faptului că Îl iubești este viața ta transformată.

--

ISUS NU A POMENIT HOMOSEXUALITATEA, AȘA CĂ NU E VORBA NUMAI DESPRE IUBIRE ȘI HAR?

Cu siguranță e vorba despre dragoste și har, dar despre ce fel de dragoste? Dacă spun că Isus nu a condamnat homosexualitatea, nu cumva, prin aceasta, justific pedofilia, deoarece Isus nu a condamnat nici pedofilia? Îmi permit să justific abuzul copiilor sau cel asupra partenerului fiindcă Isus nu le-a menționat?

Isus nu a vorbit specific despre aceste lucruri. El nu a vorbit nici despre bestialitate, dar cred că toți suntem de acord că a face sex cu un animal e greșit. Dacă Isus nu a condamnat acest lucru anume nu înseamnă că e corect.

Cred că Isus s-a referit la homosexualitate de trei ori.

În primul rând, El a fost un Învățător evreu din secolul I. El a spus în Matei 5 că nu a venit să abolească legile prorocilor, ci să le împlinească. Cum a făcut asta? Murind pe cruce, El a împlinit toate jertfele și lucrarea preoțească. Cum rămâne cu cerințele morale și cerințele sexuale? El a propovăduit valori morale înalte. Acesta e primul aspect.

Al doilea aspect, în Matei 19, El a întărit faptul că, de la început, Dumnezeu i-a creat bărbat și femeie ca să fie uniți pentru toată viața. Acesta a fost singurul model pe care El l-a aprobat și a spus: „Ceea ce a unit Dumnezeu, omul să nu despartă.”

https://alfaomega.tv/viata-spirituala/sexualitate/homosexualitate/4093-raspunsuri-la-intrebarile-dificile-ale-homosexualilor-partea-1?fbclid=IwAR3Q3a6KwN_qZQKrj5utWn0dl2Usp0IDo_sG6PBbCryuwKSB1ZmBKse2r3Y

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura