ULTIMELE STIRI

Drumul grăbit spre Ierihon – Maurizia Nicoară

Doneaza – sustine! Strângere de fonduri pentru un nou format

$3.00


În fiecare zi ne grăbim. Ne grăbim să ajungem la serviciu, ne grăbim să prindem autobuzele, ne grăbim să prindem ultimele reduceri de la mall. Ne grăbim când trebuie să alegem ceva, când trebuie să acționăm și nu vrem să gândim puțin înainte, când oferim din timpul nostru, devenind superficiali. Ne grăbim, luând totul de-a gata și nu mai analizăm situația, iar uneori ne grăbim, alergând în cerc sau, mai rău, bătând pasul pe loc în timp ce credem că suntem cu mult înaintea altora.

Dar adesea alergăm toți spre Ierihon la închinare, trecând în grabă pe lângă cei căzuți și obosiți. Pe lângă cei disprețuiți și marginalizați. De prea multe ori, din păcate, Ierihonul a devenit ținta noastră principală care să ne mărească eul. Biserica sau locul închinării a devenit o scuză și un motiv de a ne lăuda (uneori fără să ne dăm seama) înaintea altora. Nu puține au fost dățile în care, în timpul programelor religioase, zâmbeam în sinea mea cu o tentă de mândrie și mă lăudam singură că eu sunt la biserică la fiecare program. Apoi, priveam în sală și făceam inventarul: câți au venit, cine lipsește. Apoi ajungeam din nou la mine și mă aplaudam. Mă aplaudam trecând pe lângă cei care întindeau mâini de ajutor. Și cei care o făceau într-un fel sau în altul erau chiar cei care nu mai veneau la biserică.

Să nu mă înțelegi greșit. Este foarte bine să participăm la închinare. Dar atunci când se face cu alt scop, în afară de Dumnezeu, atunci este egal cu zero. Dacă ne grăbim să prindem locul bun din biserică, dacă ne grăbim să mergem doar pentru a semna prezența și a spune „am făcut-o și pe asta din nou, spre deosebire de alții”, totul este în van. Ierihonul spre care te grăbești este pavat cu oameni răniți, dezorientați, lipsiți de speranță, de credință, făcuți una cu pământul. Să nu uităm că samariteanul era tot pe drumul Ierihonului, dar alegerea făcută a fost diferită.

Nu te grăbi. Privește în jur. Privește la nevoile care apar în fiecare moment. Deschide-ți inima pentru ceilalti, să ai o inimă care să simtă, iar Ierihonul va fi plin de oameni care au trecut de la moarte la viață. Și cine știe, poate câțiva vor fi acolo datorită opririi tale dintr-o repezeală continuă.

https://www.facebook.com/409628960774/posts/10157187776590775?sfns=mo

Doneaza – sustine! Strângere de fonduri pentru un nou format

$3.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Ajuta-ne sa aducem acest proiect mai departe. Strângere de fonduri pentru un nou format. Multumim

$1.00

Despre ADMIN (26830 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: