ANUNTURI

UCRAINA: În „Republica Populară Lugansk”, bisericile baptiste sunt obligate să pună capăt slujbelor

Oficialitățile Republicii Populare Lugansk (RPL), republică nerecunoscută, au amenințat pastorii Uniunii Baptiste să nu se întâlnească la închinare, trimițându-le „mesajul clar că nu vor mai tolera asemenea servicii de închinare”. Oficialitățile consideră că toate bisericile protestante sunt „ilegale”. Pastorul unei biserici baptiste independente, Anatoly Tolstenko, în vârstă de 82 de ani, s-a înfățișat înaintea curții în data de 21 martie.

Știrea despre persecuția bisericilor protestante din Lugansk, o regiune din Ucraina controlată de Rusia, a fost publicată inițial de către Forum 18 News Service, în Oslo, Norvegia.

Autoritățile autoproclamatei Republici Populare Lugansk din estul Ucrainei au ordonat bisericilor din Uniunea Baptistă să înceteze închinarea publică, amenințând că, altfel, vor suferi sancțiuni. „Până acum, oficialitățile nu le-au cerut bisericile noastre să nu se mai adune la închinare”, a afirmat pentru Forum 18 pastorul Igor Bandura, membru al Uniunii Baptiste din Ucraina. „Însă acum au trimis mesajul clar că nu vor mai tolera asemenea întâlniri de închinare”.

„Toate bisericile baptise care dețin locașuri de închinare vor opri slujbele, prin urmare închinarea de duminică, precum și alte servicii, nu vor mai avea loc începând din 17 martie”, a adăugat pastorul Bandura. A menționat că membrii bisericilor se tem că, dacă nu vor pune capăt slujbelor, oficialitățiile ar putea face razii în timpul închinării sau i-ar putea aresta pe liderii bisericilor.

Autoritățile RPL au respins toate cererile de înregistrare venite din partea comunităților protestante. „Din nefericire, toate bisericile protestante se află într-o situație gravă”. Afirmația a fost făcută de către un protestant dintr-o altă comunitate, aflat în contact cu membri ai bisericii din regiunea amintită, într-o discuție cu jurnaliștii de la Forum 18, în capitala Ucrainei, Kiev, la 14 martie. „Nu avem acte de înregistrare în RPL și nu avem dreptul de a ne întâlni în propriile clădiri, care au fost închise”.

--

Între februarie, aproximativ 10 luptători înarmați și mascați au făcut o razie în cadrul unui serviciu de închinare al bisericii baptiste independente „Calea Mântuirii”, din orașul Lugansk. Pastorul în vârstă de  82 de ani, Anatoly Tolstenko, s-a înfățișat în 21 martie înaintea curții, fiind acuzat de conducerea serviciilor de închinare ilegale.

În timpul percheziției, bărbații au confiscat cărți pe care autoritățile nerecunoscute le-au interis, catalogându-le drept „extremiste”, inclusiv publicații ale martorilor lui Iehova. Prietenii comunității insistă că a fost o înscenare, și că luptătorii înarmați au cei care au plasat în biserică materialele. „Nu erau cărțile lor, a fost o înscenare”, a spus pentru Forum 18 Serghei Kosyac, protestant și fost locuitor din Donețk.

Sursa: Jeff Thompson, AssistNews

--
-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

One Comment

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura