EDITORIALE

Frumusețea slujirii – Tit 2:3-5

Modul nostru de viață, în familiile creștine, și felul în care ne relaționăm unii la alții scoțând la iveală frumusețea Evangheliei lui Isus, nu face Evanghelia mai frumoasă, însă oferă motive unei lumii care ne privește cu scepticism să se oprească un moment și să spună: „WOW! Ce frumos! Îmi doresc și eu ce au ei!” Acest mod de viață este unul radical și încurajator, oferind un spectacol cu totul diferit unei lumi care știe prea puține despre adevărata frumusețe.” Gândurile autoarei au fost inspirate din epistola pe care Apostolul Pavel, aflat la o vârstă mai înaintată, o scrie tânărului Tit, cu îndemnuri pentru viața de credință.

Care sunt câteva gânduri pe care le putem învăța legat de relațiile dintre femeile din biserică din acest pasaj?

Tit 2:3 – 5: „Spune că femeile în vârstă trebuie să aibă o purtare cuviincioasă, să nu fie clevetitoare, nici dedate la vin, să învețe pe alții ce este bine, ca să învețe pe femeile mai tinere să-și iubescă bărbații și copiii, să fie cumpătate, cu viața curată, să își vadă de treburile casei, să fie bune, supuse bărbaților lor, pentru ca să nu se vorbească de rău Cuvântul lui Dumnezeu.”

Gândurile care urmează sunt îndemnurile pentru femeile în vârstă, dar și mai tinere, așa cum le-am trăit și experimentat eu, în ambele părți de-acum.
Celor mai înaintate în vârstă (și aici nu ne gândim doar la cele trecute de o anumită vârstă, ci și la cele care au o experiență frumoasă de viață trăită cu Domnul, fie ele căsătorite, sau necăsătorite.), Apostolul Pavel ne spune că trebuie să avem o purtare cuviincioasă, iar prin aceasta ne atrage atenția că există o corelare directă între posibila vorbire de rău a Cuvântului lui Dumnezeu în lipsa unei purtări frumoase. În alte cuvinte, comportamentul meu (al tău, al nostru) îi va determina pe cei care mă cunosc fie să onoreze acest Cuvânt, sau să îl necinstească.

citeste mai mult: https://www.oglindainimii.ro/frumusetea-slujirii-tit-23-5/

--

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura