ComunicateStiri

COMUNICAT – Institutul Teologic Penticostal din București

Pastorul Cristian Vasile Roske a predat omiletică la Seminarul Teologic Penticostal încă din anul 1980 și și-a continuat activitatea didactică și după anul 1990, când Seminarul Penticostal a devenit Institutul Teologic Penticostal. Cei mai mulți dintre actualii profesori de la ITPB i-au fost cândva studenți. Cu toții ni-l amintim ca pe un profesor care a știut să se apropie de studenți și care și-a îndeplinit chemarea de dascăl cu cea mai mare scrupulozitate.

Cristian Vasile Roske a fost printre puținii intelectuali penticostali din generația lui, iar materialele și cărțile pe care le-a tradus din limba germană și engleză au fost de mare ajutor, mai ales pentru studenții și slujitorii care s-au format în anii grei ai comunismului și care duceau mare lipsă de literatură teologică în limba română.

După pensionare, fratele Roske a continuat să viziteze școala noastră și să întâlnească noile generații de studenți la teologie; cu aceste ocazii, obișnuia să le povestească despre istoria școlii, despre felul în care arăta pregătirea teologică la începuturile ei, dar mai ales să le împărtășească studenților din experiențele lui cu Dumnezeu. În timpul regimului comunist, fratele Sile a avut de suferit din cauza credinței neclintite în Dumnezeu, iar aceste experiențe au fost mereu o încurajare pentru studenții noștri, aflați la începutul slujirii lor.

Institutul Teologic Penticostal îi datorează mult fratelui Vasile Roske; Dumnezeu a binecuvântat școala noastră cu oameni ca dumnealui, care au ținut la vedere credința lor, indiferent de vremuri și circumstanțe. Ne dorim ca buna lor mărturie să fie un model și totodată o încurajare pentru noi toți.

Din partea Institutului Teologic Penticostal,
Pastor Ioan Brie,
Rector ITPB

--

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura