ANUNTURI

Samy Tuțac: Cu orice preț vocea mea trebuie redusă la tăcere…

Din nou, mai ales înainte de referendumul pentru căsătorie, mai subtil sau mai direct mi s-a tot sugerat să am grijă. Să am grijă ce scriu, să am grijă ce postez, să am grijă ce predic, că totul se monitorizează. Cine monitorizează, nu știu. Sau nu știu sigur. Ba mai mult, într-o zi cineva mi-a zis că trebuie să mi se închidă gura, iar altcineva, chiar în curtea bisericii la sfârșitul slujbei, că m-am cerut afară din biserică.
Asemenea abordări pentru mine nu sunt o noutate. Am spus și cu alte ocazii, de vreo patru ani le aud mereu și mereu…
…le-am auzit după ce mi-am depus candidatura la conducerea Comunității Baptiste Timișoara și a Uniunii Baptiste.
…le-am auzit de nenumărate ori în timp ce luptam în prima linie pentru familia Bodnariu.
…le-am auzit după celebra OUG 13.
…le-am auzit mereu în timpul luptei pentru familie și definirea căsătoriei.
…le-am auzit înainte de referendum și le aud și acum…
Se pare că cineva nu suportă nicio voce liberă, nicio conștiință nearondată, nicio contradicție, nicio deviere de la consensul ideologic menit să-i propulseze și să-i mențină, doar pe cei controlabili, în vârful piramidei. Am văzut cum s-a lucrat la referendum și cum nu s-au lăsat până nu l-au îngropat. Și am văzut cum se lucrează tot timpul în 3D…dezinformare, denigrare, distrugere.
Prin amenințari directe sau indirecte, prin vorbe dulci și frumoase, prin șantaj și urări de „succes”, prin scrisori denigratoare, prin articole postate pe bloguri sau facebook, prin prieteni sau dușmani, prin frați compromiși sau naivi, mi s-a tot spus să mă liniștesc, să am grijă ce predic, ce spun, ce scriu, ce postez, că sunt monitorizat. Cu orice preț vocea mea trebuie redusă la tăcere. Am deranjat prea mult și am fost prea vocal, așa mi s-a spus.
Sub nici o formă nu am tratat cu ușurință aceste abordări, dar nici nu mă gândesc să renunț la chemarea de a predica tot planul lui Dumnezeu și nici la statutul de „sarea pământului” și „lumina lumii”. Și totuși acești neobosiți „observatori” au dreptate. Totul se monitorizează, chiar și ce le scapă lor. Și într-o zi se va întâmpla că „niște cărți au fost deschise” și fiecare va sta înaintea scaunului de judecată a lui Dumnezeu și judecata va începe de la Casa lui Dumnezeu.
Samy Tuțac
P.S. Am scris acest mesaj înainte de referendumul pentru căsătorie, dar nu l-am publicat. O fac acum cu mici adăugiri încurajat fiind de alții care trec prin experiențe similare.

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura