ANUNTURI

Este reîncarnarea un concept crestin?

În acest timp când spiritismul, clarviziunea și alte forme de comportament metafizic sunt în vogă, lumea este bombardată cu afirmația repetată că reîncarnarea este atât o realitate cât și un concept aprobat de Biblie. Haideți să vedem ce este reîncarnarea și ce spune Biblia despre aceasta.

Ce înseamnă reîncarnarea

Reîncarnarea sau metempsihoza este o credință a transmigrației sufletului atât în viață ,cât și după moartea trupului. Această doctrină este foarte apropiată de cea a egiptenilor antici, a hindușilor, a budiștilor și multor alte secte religioase primitive. Istoria revelează că această idee niciodată nu a fost acceptată printre evreii din trecut. A fost respinsă de teologii creștini ortodocși și a fost îmbrățișată doar de unele secte gnostice din primul secol și de Manichei în timpul secolelor 4 și 5.

Practic, ideea este că sufletul este separabil de trup, și nu numai atât, dar în timpul somnului poate colinda și poate lua diferite forme ca cea a unei nevăstuici, șoarece, sau în India, insecte. Mai mult, la moarte, sufletul poate trece într-o insectă (Chang Nagas în India spune că soliștii devin „cicadas” și alții gândaci de bălegar); într-un huligan (în Borneo); într-un copac, o floare, sau chiar rouă (în Burma); și desigur, în alte trupuri. În unele grupuri se crede că sufletul devine rouă și așa intră în corpul uman. În alte școli se învață că sufletul devine ploaia care udă pământul, este absorbită de vegetale care la rândul lor sunt consumate de către om, și în final ajunge în pântecele femeii, de unde este renăscut.

Interesant, hindușii antici aveau conceptul creștin că există un rai și un iad pentru sufletele celor morți. Ideea reîncarnării nu a apărut în gândirea hindusă până prin anii 600 Î.C. În prezent, gândirea hindusă este amestecată cu conceptul de karma (sau fapte), astfel reîncarnarea sufletului are loc în funcție de faptele din viața anterioară – cel rău se va întoarce ca insectă, cel bun ca om.  Practic, pentru ei viața este ca și conceptul budist al unei roți mari, un ciclu nesfârșit de impresii și suferințe repetate. Din ciclu se poate ieși doar pe baza unei complete negări a tuturor dorințelor și poftelor firii, și atunci procesul karmei, despre care se crede că ar fi legată de suflet, se oprește. Doar atunci nirvana, sau eterna fericire, poate fi garantată.  Doi din stâlpii reîncarnării trebuie să fie un număr fix de suflete în univers și crearea tuturor sufletelor înainte de apariția primei ființe umane.

--

Citeste mai mult: https://alfaomega.tv/crestinulsisocietatea/alte-religii-filosofii/1913-reincarnarea#ixzz5Td5zgq12
Follow us: @alfaomegatv on Twitter | alfaomegatv on Facebook

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura