ANUNTURI

O VESTE BUNA in ciuda rezultatului referendumului! Termenul ‘soți’ este de acum înainte a fi interpretat ca uniunea dintre un bărbat și o femeie.

Cu toate că referendumul a fost un eșec din mai multe puncte de vedere, acest demers luat în ansamblul, nu, deoarece și-a îndeplinit scopul. Termenul ‘soți’ este de acum înainte a fi interpretat ca uniunea dintre un bărbat și o femeie. Prin decizia 539 din 17 septembrie 2018, CCR a facut o interpretare indirectă a termenului ‘soți’, punctul 29…”Prin înlocuirea sintagmei „între soţi” cu sintagma „între un bărbat şi o femeie” se realizează doar o precizare în privinţa exercitării dreptului fundamental la căsătorie, în sensul stabilirii exprese a faptului că aceasta se încheie între parteneri de sex biologic diferit, aceasta fiind, de altfel, chiar semnificaţia originară a textului consacrat în Constituția din anul 1991″.

Această interpretare a fost dată de CCR EXCLUSIV ca efect procedural al inițiativei celor peste 3 milioane de cetățeni de a revizui Constituția. Totuși decizia este definitivă și de aplicabilitate generală. Dupa cum spunea chiar jud. Danileț, codul civil nu va putea fi modificat pentru a da dreptul la căsătorie persoanelor de același sex fără modificarea actualei Constituții, iar orice instanță va fi ținută de a aplica interpretarea pe care a dat-o CCR în decizia mai sus menționată. Prin ea, CCR a stabilit astfel că nu există prin interpretarea termenului ‘soți’ un drept la căsătorie al persoanelor de același sex.

Mă veți întreba de ce am avut atunci nevoie de referendum? Simplu, această jurisprudență ar/va putea în timp fi schimbată prin votul a 5 judecători (din totalul de 9), ca în cazul altor State prin evoluția dreptului – de unde și necesitatea de a fi avut precizarea în Constituția Romaniei. Judecătorii de acum s-au arătat totuși conservatori, deci nu cred că se întrevede o astfel de schimbare radicală a jurisprudenței curând.

Până atunci, în Romania, Constituția României stabilește limitele căsătoriei la o uniune dintre un bărbat și o femeie (prin interpretarea Curții Constituționale a României din decizia mai sus menționată ).

https://www.facebook.com/1296714346/posts/10217106846525421/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: