EDITORIALE

Părinții necalificați!

balanta-1024x727E ciudat, foarte ciudat pentru mine cum părinții în zilele noastre sunt considerați cei mai necalificați în materie de educare, formare, creștere a copiilor. Ei sunt considerați cel mai periculos mediu. Citesc consternat pe internet comentarii și articole așa-zis științifice și constat că:

Protecția copilului știe mai bine decât părinții. E clar, doar de asta s-a înființat. Se crede că „by default” protecția copilului va duce spre fericire orice copil de care se ocupă. În realitate eșecurile sunt colosale. În afară de protecția de abuz fizic, în cele mai multe cazuri nici asta concretizata, nu poate oferi protecție, nu pentru că nune în stare ci pentru că nicăieri nu e un mediu mai bun pentru copil decât în familia în care s-a născut. Nu se vorbește de abuzul emoțional al ruperii de frați surori, părinți, familia lărgită. Se vorbește doar de afurisita aia de palmă, pe care unii neinspirați o scapă unui copil. Dar palma se consideră a fi traumatizantă „pe viață” în timp ce ruperea de familie e considerată traumă minoră. Dar cine să conteste că tu „protecția copilului” cu numele pompos și nedrept pe care ți l-ai luat, ești calificat să faci asta. Îi protejezi de îi distrugi.

Psihologii și sociologii știu mai bine cum se crește un copil. Nu am nici o problemă cu oameni ci cu sistemul, eu fiind unul care iubesc psihologia. Dar este clar pentru multă lume că un psiholog e mult mai în măsură să se pronunțe asupra creșterii copiilor decât părinții. Aproape toată lumea va considera că e așa. Nu contează deloc ce succes a avut acel psiholog cu copiii săi sau dacă are copii sau dacă e căsătorit sau dacă are o altă orientare sexuală.

Știu mulți psihologi, sociologi și am toată aprecierea pentru ei, dar când văd așa de mulți „specialiști” care știu despre copii doar din cărți sau poate nici de acolo, mă înfurii. Accept de la cei care lucrează într-o grădiniță, un centru de îngrijire copii, sau de la cei care au copii la rândul lor, care fac terapie cu copiii, dar văd unele persoane care bat câmpii fără milă până sângerează, deși ele nu au copii, nu lucrează cu copiii, nu sunt căsătorite și unele declară că nici nu au de gând. Ei da cine te face specialist în cazul acesta? Dar na, ești calificat? Ești!

ONG-urile umaniste. Ei da, acești ONG-isti consideră că părinții sunt tâmpiți și nu sunt în stare să le spună copiilor despre sex. Ei vor să introducă educare sexuală de la 3 ani în grădinițe. Ei arată că, deși sunt în majoritate zdrobitoare necăsătoriți, cu orientări anti-familie și clar anti-credință, au priceperea, cunoștința, abilitatea și puterea să educe copiii altora. Eu părintele sunt considerat prea tâmpit să fac asta. Vine el, specialistul ONG-ist să îmi educe copilul la grădiniță despre sex, orientări sexuale, erecție și copulație. Dar na, ești ONG, păpător de fonduri europene, cine poate să îți conteste calificarea de părinte bun?

--

Unii blogări și comentatorii lor sunt mai calificați decât părinții naturali. Asta e clar ca lumina zilei. Tu preamărite blogăr de renume al României, tu preacurată blogăriță în atotștiința voastră, că oricum scrieți pe absolut toate domeniile deci vă știți, considerați clară treaba cum trebuie educați copiii. Știți că e traumă să dai o nuia, că e monstruos, că e inacceptabil, că e animalic, dar nu știți că o nuia îi poate salva viața.

Citeste tot articolul > http://www.filedinjurnal.ro/parintii-necalificati/

--
-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura