EDITORIALE

Tony Berbece: Copil sau cățel?

Trist, foarte trist, este când aud familii tinere creștine care, din comoditate și egoism, spun că în aceste vremuri nu se merită să faci copii. Greu dom’le cu ei. Prea multă destrăbălare în lumea asta și-și mai iau un cățel sau o pisică.

Mama a crescut 6 copii în vremuri în care nu prea se găseau nici pamperși, nici lapte praf, nici jucării, însă se găsea multă iubire în inima lor. Azi, se găsește iubire pentru câini, pisici, hamsteri, broaște, papagali și cine știe ce alte necuvântătoare, însă copiii sunt de speriat.

Ne trezim la 6 dimineața să ducem “lătrătorul” afară, dăm milioane pe o operație la burtica cățelului prea hrăpăreț, îi facem detartraj și deparazitare, cumpărăm jucării și batoane cu vitamine, dar să creștem un copil e tare scump.

Un mare bogătan de prin America a lăsat câinelui său 370 de milioane de dolari, toată averea, timp în care milioane de copii se culcă flămânzi. Există chiar un top al celor mai bogați câini. Câți copii ar fi putut fi realizați cu acești bani? De aceea e foamete în lume, nu pentru că nu sunt resurse, ci pentru că oamenii au devenit din cale afară de iubitori de sine și de propriile plăceri.

Nu mă înțelegeți greșit, iubesc animalele, am avut doi câini, doi papagali, hamsteri și pești destui, dar copiii au fost pe primul loc. Niciodată nu am pus animalele peste dorința inimii mele de a avea copii. Nu uitați că porunca lui Dumnezeu nu este de a deveni crescători de animale domestice, ci aceea de a crește, de a ne înmulți și de a umple pământul. Astfel de familie este binecuvântată!

--

Faceți copii și apoi luați-le și animale dacă vă plac. Și pentru a încheia într-o notă optimistă vreau să vă relatez o poveste adevărata despre un copil și un cățel.

Unui băiețel de 6 ani i s-a îmbolnăvit cățelul de cancer. A primit vestea că va muri curând apoi a pus o întrebare: “De ce cățeii trăiesc mai puțin?” A stat un pic pe gânduri după care tot el a răspuns: “Știu, oamenii trăiesc ca să învețe să iubească și cum câinii știu deja să o facă ei trăiesc mai puțin!”

Iubiți copiii și fiți miloși cu necuvântătoarele, nu inversați prioritățile în viață!

--

https://www.facebook.com/search/top/?q=tony%20berbece

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura