ANUNTURI

China interzice și vânzarea online a Bibliei

Din cauza unei restricţii impuse de Beijing, retailerii online din China au retras Biblia de la vânzare, potrivit South China Morning Post. De asemenea, autorităţile chineze au în vedere implementarea de noi reguli care ar viza controlarea scenei religioase din China și limitarea influenţei creștinismului în această ţară.
Restricţia a venit pe fondul negocierilor dintre Beijing şi Vatican pentru numirea episcopilor şi arhiepiscopilor catolici. În China există o ruptură între Biserica Catolică controlată de stat și cea care funcţionează clandestin. Relaţiile dintre China și Vatican sunt tumultoase încă din 1951, partea chineză dând vina pe poziţia anticomunistă a Bisericii Catolice. Observatorii au declarat că noile măsuri ar putea fi un semn al unei represiuni mai ample. Un purtător de cuvânt al guvernului a declarat că Vaticanului nu i se va permite niciodată controlul asupra clerului din China.

Decizia referitoare la vânzarea Bibliilor poate fi văzută, de asemenea, ca un pas în plus făcut pentru promovarea budismului și a taoismului, ca parte a eforturilor președintelui Xi Jinping de întărire a valorilor tradiţionale.

Măsurile de limitare a comercializării Bibliei au fost anunţate și au intrat în vigoare la începutul lunii martie. Astfel, în urma căutărilor pentru „Biblie”, în cadrul magazinului online JD.com, motorul de căutare nu mai afişează niciun rezultat, în timp ce în cadrul Taobao, Amazon sau Dang Dang, această decizie a dus şi la dispariţia altor publicaţii creştine, precum cărţi de poveşti sau studii religioase. Cu toate acestea, unii comercianţi au oferit materiale de analiză a Bibliei sau povești ilustrate.

În China, Bibliile tipărite nu puteau fi cumpărate decât în magazinele bisericilor care au aprobare de la guvern. Dintre toate confesiunile din China, care includ budismul, taoismul, islamul și credinţele populare, creștinismul era singura religie a cărei carte sfântă nu poate fi vândută prin modalităţile uzuale de comerţ. În ultima perioadă, prin magazinele online, Biblia devenise foarte ușor accesibilă în China. Decizia recentă a autorităţilor chineze a urmărit stoparea acestui fenomen.

CITESTE MAI MULT: https://semneletimpului.ro/international/china-interzice-vanzarea-online-a-bibliei.html

--

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura