ANUNTURI

Pastorul american Andrew Brunson riscă închisoare pe viață în Turcia

Revenind la știri, guvernul turc a ținut după gratii un pastor american mai bine de 500 de zile. A apărut o acuzație care l-ar putea condamna pe Andrew Brunson la închisoare pe viață. Dosarul acuzației cuprinde 62 de pagini și îl acuză pe Andrew Brunson de spionaj militar, pretinzând că ar aparține unui grup terorist înarmat. Procurorii vor să-i dea 35 de ani de închisoare pastorului de 50 de ani.
Pe scurt, Turcia socotește convertirea ca fiind terorism. Nu au nicio dovadă că pastorul Brunson ar fi comis vreun delict. Faptul că el e creștin și pastor, pentru ei înseamnă terorism. Acestea sunt faptele comise.
ACLJ îl reprezintă în instanță pe Brunson, care a slujit în Turcia fără niciun incident de 23 de ani.
După o lovitură de stat eșuată în 2016, președintele turc, Recep Erdogan, a înlăturat mii de oponenți politici. Pastorul Brunson a fost unul din creștinii prinși în aceste arestări. Cei mai mulți pastori creștini au fost deportați, nu însă și pastorul Brunson. Anul trecut, Edrogan s-a oferit să-l dea pe Brunson în schimbul liderului exilat, Fethullah Gulen.
Gulen e acuzat că ar fi organizat lovitura de stat.
Mulți îl văd pe Brunson ca pe un pion într-o confruntare politică cu mize mari între SUA și Turcia. În 2016, Casa Albă a anunțat că președintele Trump și vicepreședintele Pence au adus de trei ori în discuție starea pastorului Brunson la întâlnirile cu Erdogan.
E ceva fără precedent că președintele SUA aduce în discuție această problemă de fiecare dată când discută cu președintele Turciei.
Între timp, Brunson are de suferit într-o închisoare turcească, lipsind la evenimente majore precum absolvirea școlii și, anul trecut, nunta fiicei sale.
Într-o scrisoare recentă către soția sa, el și-a deschis inima. „Sunt tare descurajat: „Rugați-vă pentru mine. Vă iubesc și nu reușesc să mă împac cu gândul că voi îmbătrâni în acest loc fără să vă am alături.”
Mai mult ca orice, cred că trebuie să ne rugăm ca, în tot acest șuvoi, în toată această dramă, el să poată rămâne tare și în credință. Mai mult, să ne rugăm să primească pacea lui Dumnezeu în fiecare zi.
Acest lucrător creștin, căruia îi ascundem identitatea pentru protecția lui, spunea că pastorul Brunson își continuă munca de o viață chiar și în închisoare, împărtășind credința în Isus Hristos: „O cunoștință avea un prieten care a fost coleg de celulă cu el și el spunea despre americanul de acolo care tot vorbea despre credința lui și care nu mai tăcea.”
Aproape jumătate de milion de oameni au semnat o petiție pentru eliberarea pastorului Brunson.
„Aceasta ne e de mare ajutor în munca nostră de a-i fi avocat, de a arăta administrației turcești că lumea e cu ochii pe ei în ce privește acest caz și de a solicita eliberarea pastorului Brunson.” a spsu avocatul lui.
Dacă aceasta e o confruntare la nivel geopolitic, cazul lui Brunson trece
dincolo de politică, asemenea apostolului Pavel când era în temniță.
Desigur, nu e vorba doar despre el ci și despre lucrarea Domnului din Turcia și a ceea ce se întâmplă în Orientul Mijlociu. Până la urmă e la mijloc nu numai el, ci tot creștinismul. Într-un mod similar, apostolul Pavel a slujit ca martor pentru creștinătate, el fiind un simbol al mișcării lui Isus din acea vreme, iar el a stat cu capul sus.
Cred că Andrew nu va fi cu nimic mai prejos. Dacă doriți și dvs să semnați petiția, puteți accesa http://www.aclj.org.
Să continuăm să ne rugăm pentru eliberarea lui Brunson.
Știre difuzată în emisiunea Jerusalem Dateline 223 – 7 aprilie 2018, la Alfa Omega TV.
Ultimele stiri creștine: http://alfaomega.tv/stiri

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura