StiriSTIRI MISIONARE

Un crestin a castigat alegerile guvernamentale în tara cu cei mai multi musulmani din lume

Membrii ai frontului Apărării Islamice au protestat împotriva numirii în funcție a creștinului chinez Basuki Purnama. Acesta a devenit guvernatorul capitalei Jakarta la sfârșitul lunii trecute, după ce predecesorul său a fost ales ca președinte.
alfa omegaa”Partizanilor musulmani le este foarte greu să accepte că după 69 de ani de independență indoneziană, există un creștin care acum se află în biroul guvernatorului. Majoritatea musulmanilor, asemeni învățătorilor adunați astăzi, îi urează bun-venit lui Basuki, deoarece aceștia cred că Basuki este un om al acțiunii și al integrității, care le poate rezolva problema”, a afirmat Lucille Talusan.
”Am cerut să fim recunoscuți ca profesori de stat încă din anul 2003, dar încă nu s-a întâmplat nimic. În prezent avem speranța că Basuki ne va putea ajuta pentru că este un lider bun”, a afirmat Indria, profesoară.
Din funcția de viceguvernator, Basuki a devenit automat guvernator în locul predecesorului său, după ce Joko Widodo a fost declarat președinte al Indoneziei în iulie 2014. Analistul politic, pastorul Bigman, crede că mâna lui Dumnezeu a deschis ușa pentru Barsuki.
”Ca pastor, sunt foarte fericit deoarece există speranță și o ușă deschisă pentru alți creștini ca să ajungă lideri”, spunea Bigman Sirat, pastor.
Basuki s-a născut într-o familie de creștini și a slujit ca învățător la școala duminicală și ca prezbiter la Biserica Evanghelică Reformată a lui Isus Hristos. Ca lider evanghelic și-a exprimat interesul față de politică.
”La fiecare întâlnire, Basuki spunea că este o prelungire a lui Dumnezeu pentru a-i binecuvânta pe oamenii din Indonezia”, spunea Ardes Goenawan.
Ar putea părea imposibil ca cineva ca Basuki să conducă capitala cu cel mai mare procent de musulmani, dar Basuki consideră că nici credința, nici etnia sa nu sunt un handicap politic.
”Nu vorbim despre religie. Dacă m-ați întreba despre caracterul meu și despre ceea ce fac pentru oameni v-aș spune că nu este importantă poziția pe care o ocupăm, puterea, ci ceea ce facem pentru umanitate și pentru a-i sluji pe ceilalți”, Basuki Purnama, guvernatorului Jakartei.
Când a fost întrebat dacă aspiră să ajungă viitorul președinte al Indoneziei…
”Fiecare politician ar trebui să-și dorească să devină președinte”, spunea Basuki Purnama.
Majoritatea indonezienilor probabil ar spune că alegerea unui președinte chinez nu pare posibilă. Totuși, puțini s-au așteptat ca un creștin să ajungă guvernatorul capitalei lor.
Stire difuzata in Mapamond crestin 548 – ianuarie 2015 – ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri/

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura