ANUNTURI

DRAGOSTEA CA-N FILME

Ținând cont că din punct de vedere calendaristic îi sunt închinate două zile pe an, și indirect și alte zile din an, DRAGOSTEA trebuie să fie un MARE lucru. Sunteți de acord?

Este o forță. E acel ceva ce leagă totul în Univers. Oameni de oameni, oameni de lucruri, de alte ființe; e o ”rețea” ce nu lasă haosul să se instaleze. Pe baza ei și influențati de ea ne este guvernată viața. E o forță creatoare de pace, ordine; acel CEVA ce scoate din noi ce este mai bun.

În mod sigur, marea majoritate, daca nu 100%, e de acord cu afirmațiile de mai sus.

Indiferent că ești creștin, musulman, hindus, budist, ateu, indiferent de culoare sau rasă, nu poți nega existența dragostei. E pretutindeni. Cu toate că nu o putem vedea, știm că există:

Atunci te întreb eu pe tine, ateule, cel care cu atâta vehemență îl negi pe Dumnezeu. Dacă crezi că dragostea EXISTĂ deși nu o poți vedea, de ce susții că Dumnezeu nu există? Un om care nu a experimentat dragostea, ar fi absurd să afirme cu tărie că ea nu există, corect? La fel și tu, dragul meu ateu, dacă nu l-ai experimentat/întâlnit pe Dumnezeu, cum poți afirma că EL nu există? Nu crezi că ar putea exista dincolo de nivelul tău de experiență, dincolo de nivelul tău de înțelegere sau percepție?

--

Dragostea e singurul ”lucru” care transcede spațiul și timpul, spunea cineva. E o putere superioară, ce trece dincolo de înțelegerea noastră. Dragostea e din Dumnezeu. Dragostea ESTE Dumnezeu.

Deși nu o spune direct, EXACT asta sugerează și domnișoara fizician de mai jos:

fragment din ”Interstellar” de Cristopher Nolan

--

sursa: http://tineri.betania.ro/dragostea-ca-n-filme/

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura