EDITORIALE

Hamas: Statutul Ierusalimului NU SE SCHIMBĂ după anunțul lui Trump! OEP: Procesul de pace e distrus. Se deschid porțile INFERNULUI!

Mișcarea islamistă palestiniană Hamas a insistat miercuri că recunoașterea de către SUA a Ierusalimului drept capitală a Israelului „nu schimbă statutul religios, juridic și administrativ” al orașului, în timp ce secretarul general al Organizației pentru Eliberarea Palestinei (OEP), Saeb Erakat, a declarat că președintele american Donald Trump „a distrus” soluția celor două state, informează agențiile internaționale citate de Agerpres.

„Din nefericire, președintele Trump tocmai a distrus orice posibilitate (de coexistență) a două state (israelian și palestinian — n.r.). A decis să recunoască Ierusalimul drept capitală a Israelului. Aceasta vine în contradicție totală cu acordurile semnate între palestinieni și israelieni. Articolul 7 din acordul interimar specifică faptul că niciun stat nu trebuie să adopte măsuri care să judece în prealabil sau să stabilească în prealabil chestiuni legate de statutul final, între care Ierusalimul. (Decizia anunțată astăzi) judecă în prealabil, dictează și închide porțile negocierilor. Președintele Trump a descalificat astăzi SUA pentru a mai juca orice rol în orice fel de proces de pace”, a insistat Erakat.

La rândul său, șeful Hamas, Ismail Haniyeh, a spus că decizia lui Trump nu poate schimba „istoria și geografia”. „Decizia lui Trump de a recunoaște Ierusalimul drept capitală a ocupației nu va schimba datele istoriei și ale geografiei. Poporul palestinian știe cum să răspundă corespunzător la degenerarea sentimentelor lor și ale locurilor sfinte”, a afirmat Haniyeh, într-o declarație de presă.

Mișcarea Hamas, cu sediul în Fâșia Gaza, a calificat totodată decizia lui Trump drept „o agresiune flagrantă împotriva poporului palestinian” și le-a cerut arabilor și musulmanilor „să submineze interesele SUA în regiune” și „să evite Israelul”.

Într-o intervenție în fața jurnaliștilor, în Gaza, Ismail Radouane, înalt responsabil al Hamas, a comentat că decizia lui Trump va deschide „porțile Infernului pentru interesele americane în regiune” și a făcut apel la țările arabe și musulmane „să rupă legăturile economice și politice cu ambasadele americane și să-i expulzeze pe ambasadorii americani.

--

citeste mai mult: http://www.b1.ro/stiri/externe/hamas-statutul-ierusalimului-nu-se-schimba-dupa-anuntul-lui-trump-oep-procesul-de-pace-e-distrus-se-deschid-portile-infernului-206451.html

--
-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura