ANUNTURI

Halloween – granita dintre divertisment si ocult

Halloween-ul a pătruns în România recent. El se suprapune cu o sărbătoare deja existentă de foarte mult timp pe teritoriul României. Aceste două evenimente, „Seara morților” și „Halloween”-ul au rădăcini comune, cu diferența că Halloween-ul în vest și-a dezvoltat o latură comercială și a fost adoptat ca sărbătoare într-un mod mai frumos. În România în schimb, „Sărbătoarea morților” a rămas ancorată în vechiile tradiții pre-creștine. Când vorbim despre o sărbătoare celtică, trebuie ne ducem în istorie și să vedem că civilizația celtică este una pre-creștină. Halloween-ul nu este o sărbătoare creștină ci una păgână, ce își are rădăcinile în civilizația secolului I. Halloween-ul este o zi care are de a face cu ocultul. Istoric privind, celticii spuneau că în ziua acestei sărbători se deschid niște porți între lumea naturală și cea spirituală, astfel că accesul spritelor din supranatural este foarte ușor. Se presupunea că acestea puteau intra în legătură cu oamenii. Datorită că aceste spirite puteau intra în conact cu umanitatea, ele veneau și făceau rău. În acest mod s-a ajuns să se ofere mâncare, jertfe și cadouri, pentru a îmbuna acele spirite. În acest mod a apărut și costumarea, pentru a trece nevăzut printre spiritele care aveau acces în lumea naturală.

Oamenii au început să se costumeze asemenea acelor spirite. Încet-încet s-a diluat această imagine clară a ocultului din secolul XIX, copiii începând să se costumeze în super eroi și prințese. Așadar, în ce privește această sărbătoare, avem de a face cu un crez care precizează că în ziua respectivă se intră în contact cu morții. O altă problemă legată de această sărbătoare este ceea ce spun oamenii din „spatele cortinei”. Cel care a scris Biblia satanistă (Anton LaVey) consideră cea mai importantă sărbătoare din întregul an pentru această religie, ca fiind Halloween-ul. În această zi, în religia satanistă au loc jertfe, sacrificii și tot felul de ritualuri care de cele mai multe ori sunt ascunse de ochii oamenilor. Un alt pilon tot din latura ocultului este cel al organizației vrăjitoarelor magiei albe, ce pun accentul pe această sărbătoare, menționând că este una dintre cele mai importante sărbători, la egalitate cu cea mai importantă sărbătoare a lor, care se află pe 1 mai, unde iarăși au tot felul de ritualuri. Dumnezeu a fost foarte radical când i-a spus lui Iosua (în Iosua 7:12) că poporul Israel nu poate ține piept vrăjmașilor lor și vor pierde. Acest motiv era faptul că poporul Israel avea în mijlocul lor lucruri care trebuiau date spre nimicire. Până acestea nu erau scoase afară, ei nu puteau ține piept vrăjmașilor. Bijuteriile acelea și tot felul de alte lucruri trebuiau date spre nimicire, deoarece ele purtau o conotație spirituală.

Vechiul Testament fără Noul testament este greu de înțeles. Revelația Noului Testament ne dă pricepere să înțelegem ce s-a întâmplat de fapt în Vechiul Testament. În Noul Testament avem ilustrația poporului lui Dumnezeu (Biserica) spălat de sângele lui Hristos și apoi trimis în lume (nu doar într-o țară), cu un mesaj. Întotdeauna când o mâncare sau un lucru este închinat cuiva, se întâmplă ceva. Nu este vorba despre ce crede o persoană, ci despre principiile spirituale pe care Dumnezeu le-a lăsat. Dumnezeu ne-a lăsat Scriptura să ne ghideze, deoarece din joacă sau de dragul distracției, intrăm pe teritorii care nu îi aparțin lui Dumnezeu și „împărtășirea” cu astfel de lucruri ne pun în contact cu demonii. Ce efecte poate avea asupra unui copil participarea la festival/ sărbătoare? Nu este vorba neapărat de Halloween sau de imagini înfiorătoare ce să îl sperie pe copil, ci este vorba de ce anume a intrat în urma unor anumite imagini. Ochii și urechile sunt ferestre care pot deschide porți către binecuvântare sau către blestem, către lumea ocultului sau către lumea lui Dumnezeu. Fiind ființe spirituale, în noi există un interes către spiritual. Putem vedea la nivel global că radicalitatea cu care se ține o credință se manifestă în dreptul poporului islam și a poporului evreu. Oamenii atât la nivel de copil, cât și la nivel de adult, sunt legați de credința lor mai mult decât partea creștină.

Copiii trebuie învățați de mici căile Domnului, ca atunci când vor crește să rămână înrădăcinați în ele. Lor trebuie să li se explice chiar și noțiuni despre lumea ocultă. Există o agendă, așa cum și Dumnezeu are una, pe care Diavolul o știe. Ce ma înspăimântă și văd că se întâmplă în ultimul timp este readucerea în prim-plan a zeităților, fără să ne dăm seama. Ei sunt numiți „supereroi”, dar în majoritatea filmelor de genul acesta încep să se includă zei. În mod agresiv, există ceva în spate care promovează aceste lucruri în mai multe moduri. Încep să se renască din nou credințele păgâne ale Antichității. De fiecare dată când Hollywood a lansat anumite apucături sau obiceiuri în filmele lor, în vremea respectivă au fost extravagande, dar mai târziu au devenit vicii. Aici se includ: fumatul, divorțul și lista poate continua.

 

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: