Stiri

Alianţa Familiilor din România: STUDII. Parteneriatele civile le dăunează copiilor

Are concubinajul impact pozitiv pentru societate? Este necesar sa legifereze Romania această instutitie sub numele de „parteneriat civil”? Nu cumva o astfel de lege nu va face decât să şubrezească şi mai mult sanatatea sociala a natiunii?

Să lăsăm studiile să vorbească.

Iunie 2016 – Barna Group, Statele Unite

Datele sondajului ingrijoreaza. Concubinajul a devenit norma de convietuire in America. 65% dintre americani cred ca concubinajul inainte de casatorie e o idee buna. Regretabil, numai 41% dintre persoanele care se considera crestine in America au obiectii puternice impotriva concubinajului. 88% dintre persoanele fara religie cred ca concubinajul e o alternativa viabila casatoriei. La generatia tanara procentul acesta e de 72%. La nivel practic aceste pozitii teoretice se reflecta in nivelul ridicat al concubinajului: 57% dintre tinerii americani au convietuit inainte de casatorie.

Studiu 2008 – United Families International

--

In 2008 United Families International (UFI), un think tank din Arizona, a publicat un studiu extensiv cu un titlu sugestiv: A Guide to Family Issues – The Marriage Advantage („Un ghid privind aspecte de familie: avantajul casatoriei”) pe care il aflati aici: http://unitedfamilies.org/wp-content/uploads/2015/09/Marriage-Guide.pdf. Notati anul cind a fost publicat acest studiu – 2008. Veti observa, speram, declinul fulgerator al casatoriei ca institutie in tarile care au legiferat casatoriile homosexuale si parteneriatele civile. Declinul familiei si al casatoriei nu foloseste societatii. Studiul UFI discuta un sondaj de opinie facut in America in 2004 conform caruia 88% dintre americani afirmau, la vremea aceea, ca „marriage is a lifelong commitment” („casatoria e un legamint pe viata”) Conform aceluiasi studiu, cea mai mare aspiratie a liceenilor de atunci era sa aibe „o viata de familie si casatorie” fericita. Deamenea, un sondaj de opinie de la mijlocul deceniului trecut arata ca doar 10% dintre americani opinau ca „marriage is an out-dated institution” („casatoria este o institutie demodata”) Dar, conform aceluasi studiu, 26% dintre britanici si 36% dintre francezi vedeau casatoria ca pe o institutie demodata. (Pagina 4)

Studiul UFI are ceva de spus si privind violenta domestica. Conform lui, femeile si copiii care traiesc in familii de concubinaj au un risc de patru (4) ori mai mare decit femeile si copiii care traiesc in familii casatorite de a fi abuzate ori abuzati fizic. In alte cuvinte, tot la o femeie ori un copil care sunt abuzati de sot ori tata in casatoriile traditionale, patru (4) femei ori copii sunt abuzati in caminele in care partenerii traiesc in concubinaj. (Pagina 14)

Rezultatele sunt similare privind gradul de fericire al partenerilor. In timp ce 40% dintre persoanele casatorite afirmau ca sunt „foarte fericite”, doar 25% dintre persoanele care traiau in concubinaj se simteau „foarte fericite”. (Pagina 5) Rezultate similare au fost depistate privind si alti parametrii ai vietii. Persoanele casatorite si copiii lor sunt nu doar mai fericiti, dar si mai sanatosi, mai echilibrati din punct de vedere emotiv, castiga mai bine, copiii invata mai bine la scoala si sunt mai bine ajustati social decit copiii crescuti in concubinaj. Aceste aspecte, insa, au si efecte economice. Statele scandinave, de exemplu, cheltuie mult mai multi bani pentru a contracara efectele concubinajului decit tarile occidentale unde nivelul concubinajului e mai scazut. (Pagina 7)

--

http://stiripentruviata.ro/alianta-familiilor-din-romania-studii-parteneriatele-civile-le-dauneaza-copiilor/

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura