EDITORIALE

10 tipuri de bărbați cu care o femeie creștină nu ar trebui să se căsătorească

Citeste si 8 tipuri de femei cu care un bărbat creștin nu ar trebui să se căsătorească

Împreună cu soția mea am crescut patru fete – fără vreo pușcă în casă – iar trei dintre ele sunt deja căsătorite. Îi iubim pe ginerii noștri și vedem clar cum Dumnezeu i-a ales astfel încât să se potrivească cu personalitățile și temperamentele fiicelor noastre.

Întotdeauna am crezut că Dumnezeu se pricepe să potrivească persoanele. Dacă El a făcut acest lucru pentru fiicele noastre, El poate face același lucru și pentru tine.

Am o mulțime de prietene creștine care își doresc să găsească bărbatul potrivit. Unele spun că nu prea mai sunt bărbați acceptabili în bisericile din care fac parte, așa că s-au aventurat în lumea „cuceririlor virtuale”. Altele s-au săturat să aștepte întrebându-se dacă au mai rămas pe lume tipi creștini decenți. Au început chiar să se întrebe dacă nu ar trebui să își diminueze standardadele pentru a putea găsi un partener.

Sfatul meu este acesta: nu lăsați ca standardele voastre să fie mai joase decât standardele lui Dumenzeu – care intr-adevăr, sunt standarde înalte. Prea multe tinere creștine s-au căsătorit cu un Ismael din cauza nerăbdării. Vă rog să luați în considerare sfatul meu părintesc: vă este mult mai bine singure decât cu un bărbat nepotrivit!

Vorbind despre „bărbați nepotriviți”, iată tipurile de bărbați pe care să îi ocoliți atunci când vă căutați un soț:

1. Necredinciosul. Vă rog să scrieți 2 Corinteni 6:14 pe o foaie și să o puneți lângă calculator la locul de muncă: „Nu vă înjugaţi la un jug nepotrivit cu cei necredincioşi. Căci ce legătură este între neprihănire şi fărădelege? Sau cum poate sta împreună lumina cu întunericul?”. Aceasta nu este o regulă învechită. Acesta este Cuvântul lui Dumnezeu valabil și pentru voi astăzi.

Nu lăsați ca farmecul unui bărbat, aspectul fizic sau succesul financiar (sau dorința lui de a merge cu voi la biserică) să vă facă să vă compromiteți valorile. „Întâlnirile de evanghelizare” nu sunt niciodată o variantă înțeleaptă. Dacă tipul nu este un creștin născut din nou, scoate-l din lista ta. Nu este potrivit pentru tine. Nu am întâlnit încă nici o femeie creștină căruia să nu-i pară rău că s-a căsaătorit cu un necredincios.

2. Mincinosul. Dacă descoperi că bărbatul cu care te întâlnești te-a mințit în legătură cu trecutul său sau că mereu își acoperă urmele pentru a-și ascunde secretele de tine, aleargă la cea mai apropiată ieșire de urgență. Căsnicia se bazează pe încredere. Dacă nu poate fi de încredere, rupe relația înainte să te dezamăgească și mai tare.

  1. Playboy-ul”. Aș vrea să îți spun că dacă întâlnești un băiat frumos la biserică, poți fi sigură că trăiește în puritate sexuală. Dar astăzi nu pot spune acest lucru. Am auzit povești de groază despre băieți care cântau duminica în trupa de laudă și închinare dar trăiau ca un „Casanova” în restul săptămânii. Dacă te căsătorești cu un tip care se culca cu alte fete înainte de nuntă, poți fi sigură că se va culca cu alte fete și după nuntă.

4. Neresponsabilul. Există mulți creștini maturi care au trecut printr-un eșec marital. Între timp, au experimentat restaurarea Duhului Sfânt iar acum își doresc să se recăsătorească (n.r.: nu încurajăm divorțul, dar se poate întâmpla). A doua căsătorie poate fi foarte fericită. Dar dacă observi că bărbatul cu care te întâlnești nu are grijă de copiii din căsătoria anterioară, tocmai ai observat un „defect” peste care nu se poate trece cu vederea. Un bărbat care nu își asumă greșelile din trecut și care nu se îngrijește de copiii săi, nu se va îngriji nici de tine.

5. Dependentul. Oamenii dependenți de alcool sau de droguri au învățat cu timpul să își ascundă problemele – dar nu cred că vrei să aștepți până la luna de miere să aflii că are aceste vicii. Nu te căsători niciodată cu un bărbat care refuză să primească ajutor pentru dependențele cu care se confruntă. Insistă că are nevoie de ajutor, dar pleacă. Nu intra într-o relație în care el îți spune că are nevoie de tine ca să se facă bine. Tu nu poți să-l vindeci.

6. Leneșul. Am o prietenă care și-a dat seama după ce s-a căsătorit că soțul ei nu are de gând să își găsească o slujbă stabilă. El stă toată ziua acasă și joacă jocuri pe calculator, în timp ce soția sa merge la lucru și plătește toate facturile. Apostolul Pavel a spus celor din Tesalonic: „Cine nu vrea să lucreze nici să nu mănânce”. Aceeași regulă se aplică și în această situație: un bărbat care nu vrea să muncească nu merită să fie soțul tău.

7. Narcisistul. Chiar îmi doresc să găsești un tip care să fie și frumos. Dar fii foarte atentă! Dacă prietenul tău petrece șase ore pe zi la sală și postează pe Facebook regulat poze pe Facebook cu bicepșii săi, are o problemă. Nu te îndrăgosti niciodată de un tip care este absorbit de propria sa persoană. Poate e drăguț, dar un bărbat care nu se vede decât pe sine și nevoile proprii, nu se va putea niciodată sacrifica din dragoste pentru tine, așa cum Hristos iubește Biserica (Efeseni 5:25). Omul care se privește tot timpul în oglindă, nu va mai putea să aibă ochi și pentru tine.

citeste mai mult: https://alfaomega.tv/crestinulsisocietatea/relatii/7617-10-tipuri-de-barbati-cu-care-o-femeie-crestina-nu-ar-trebui-niciodata-sa-se-casatoreasca

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: