EDITORIALE

Nu doar cei scriși în cartea vieții vor învia la vremea sfârșitului

Întrebare:

În Biblie este scris despre cartea vieții în care sunt scrise numele celor ce vor ajunge în rai, dar în cartea Apocalipsa scrie că la a doua venire a Domnului Isus vor învia toți morții.

Biblia într-adevăr scrie despre cartea vieții în care sunt scrise numele celor care vor fi mântuiți de mânia lui Dumnezeu și care vor avea parte de viața veșnică. Dumnezeu a creat pe om un suflet veșnic și Biblia spune că toți morții vor învia în Hristos (1 Corinteni 15:22-23), totuși în cartea Apocalipsa nu este  scris că toți vor învia la a doua venire a Domnului Isus.

Toți vor învia în Hristos, dar nu toți vor învia pentru viață veșnică

Apostolul Pavel în prima sa epistolă către sfinții din Corint la capitolul 15 a scris despre înviere și el a scris că nu doar creștinii vor învia în Hristos, ci toți oamenii vor învia, dar pe rând, nu toți odată (fiecare la rândul cetei lui). Mai întâi vor învia creștinii și apoi alte cete:

--

Și după cum toți mor în Adam, tot așa, toți vor învia în Hristos; dar fiecare la rândul cetei lui. Hristos este cel dintîi rod; apoi, la venirea Lui, cei ce sunt ai lui Hristos. (1 Corinteni 15:22-23)

Domnul Isus încă înainte de arestarea Sa a spus că vine ceasul când toți vor învia: cei ce au făcut binele vor învia pentru viață veșnică, iar cei ce au făcut răul vor învia pentru judecată:

Nu vă mirați de lucrul acesta; pentru că vine ceasul când toți cei din morminte vor auzi glasul Lui, și vor ieși afară din ele. Cei ce au făcut binele, vor învia pentru viață; iar cei ce au făcut răul, vor învia pentru judecată.(Ioan 5:28-29)

--

Despre aceasta găsim scris și în cartea prorocului Daniel:

Mulți din cei ce dorm în țărâna pământului se vor scula: unii pentru viața vecinică, și alții pentru ocară și rușine vecinică. (Daniel 12:2)

Deci, toți vor învia din morți, dar nu toți cei care vor învia, vor avea parte de viață veșnică.

Toți vor învia în Hristos, dar nu toți vor învia la a doua venire a Domnului Isus

După cum am scris la începutul articolului, toți vor învia în Hristos, dar nu vor învia toți odată. După cum am văzut al 1 Corinteni 15:22-23, primii care vor învia, vor fi creștinii (cei ce sunt a lui Hristos). Aceasta se va întâmpla la răpirea Bisericii, înainte de a doua venire a Domnului Isus: 

https://moldovacrestina.md/nu-doar-cei-scrisi-in-cartea-vietii-vor-invia/

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura