ANUNTURI

Imi pare rau sa va spun, dar Isus nu se intoarce pe 23 septembrie

Da, ar fi minunat dacă Isus va reveni pentru poporul Său în această săptămână, dar nu se va întâmpla. A doua venire nu va avea loc anul acesta pe 23 septembrie.

Cum pot fi atât de sigur? Biblia îmi spune așa și nu într-un limbaj ambiguu, misterios.

În schimb, Isus le-a spus urmașilor săi ce a trebuit să aibă loc înainte de a se întoarce și acele lucruri nu s-au întâmplat încă și nici nu se pot întâmpla în câteva zile. De aceea sunt destul de sigur că întoarcerea Lui nu este programată pentru 23 septembrie 2017.

Deci, atunci mă gândesc la afirmațiile numerologului creștin David Meade, care susține că „versetele din Luca 21:25 până în 26 sunt semnul că evenimente recente, cum ar fi eclipsa soarelui recente și uraganul Harvey, sunt semne ale apocalipsei „? Și ce mă gândesc la presupusa corespondență dintre Apocalipsa 12 și alinierea lui Jupiter, a soarelui și a lunii?

De fapt, nu mă gândesc deloc la aceste lucruri, mai mult decât m-am gândit la afirmația că Isus se întoarce între 11-13 septembrie 1988 sau la afirmația că Ziua Judecății a venit pe 6 septembrie 1994 sau revendicare (făcută de același autor care a prezis data din 1994) că Isus urma să se întoarcă pe 21 mai 2011.
Nu a existat nici un fel de dovezi biblice care să susțină aceste afirmații și a existat un munte de dovezi împotriva lor. De ce să vă deranjezi să le dați vreun gând?

--

„Dar,” întrebiți „, nu a spus Isus că nimeni care știa ziua sau ora întoarcerii Lui? Dacă da, cum puteți fi sigură că El nu vine pe 23 septembrie?

În primul rând, faptul că El spune că nimeni nu știe ziua sau ora întoarcerii Lui (Matei 24:36) înseamnă că este o nebunie totală de a anticipa o anumită zi. Dacă Isus spune că nimeni nu știe ziua, ar trebui să renunțăm la prezicerea anumitor zile. Simplu.

În al doilea rând, Isus a spus că nu putem cunoaște ziua sau ora exactă în care El se va întoarce. El nu a spus niciodată că nu putem ști când nu se va întoarce.

--

Altfel, dacă mă urc pe o ambarcațiune care să navigheze peste Atlantic, de la New York la Londra, s-ar putea să nu știi momentul exact al sosirii mele. Dar cu siguranță poți ști că nu voi ajunge într-una sau două zile. Este nevoie de mai mult timp pentru a traversa oceanul cu barca.

Deci, Isus a vorbit despre o mare răsturnare a lumii care ar avea loc (mult mai mare decât oricare altceva am fost încă martor) și despre semne cosmice mari (din nou, de natură fără precedent), în timp ce Pavel a scris despre evenimentele lumii majore care s-ar manifesta înainte de întoarcerea Domnului vezi, de exemplu, Luca 21 și 2 Tesaloniceni 2).

Profeții din Vechiul Testament au pictat, de asemenea, poze cu privire la ceea ce ne-am putea aștepta înainte de sfârșitul veacului și este clar că cuvintele lor încă nu au avut loc (vezi, de exemplu, Zaharia 12 și 14).

Dar aceasta nu înseamnă că ar trebui să ne dezvoltăm și să spunem: „Domnul întârzie venirea Lui” (vezi Luca 12:45). Doamne ferește.

În schimb, noi ar trebui să trăim mereu cu pregătirea de a ne întâlni cu Domnul și ar trebui să lucrăm cu toată puterea noastră pentru a face un impact pentru El, deoarece avem o singură viață pentru a ajunge la generația noastră. După cum a spus unul dintre colegii mei: „Nu știu dacă aceasta este ultima generație, dar este ultima noastră generație”.

Cât despre cei care cred că va exista o răpire secrete care ar putea să se întâmple în orice moment, când sute de milioane de creștini vor fi îndepărtați brusc și cu siguranță de pe pământ, se va întâmpla fără semne clare. Cu alte cuvinte, s-ar putea întâmpla astăzi, precum și orice altă zi, din moment ce calendarul este imprevizibil. De ce, atunci, ne deranjăm să facem predicții?

Prin toate mijloacele, ar trebui să înțelegem momentele în care trăim și să știm ce trebuie să facem (vezi 1 Cronici 12:32). Și trebuie să fim treji și alertați să nu dormim în lumină.

Dar să nu mai facem predicții nebunești. Nu numai că ne fac să arătăm ca niște nebuni în ochii lumii. Dar ei ne fură de o perspectivă multi-generațională, deoarece ne gândim mereu „Isus vine în orice clipă”, mai degrabă decât să gândească și să planifice pe termen lung.

Nu e de mirare că am pierdut atât de mult teren moral și cultural în ultimele decenii. În timp ce oponenții noștri ideologici planifică înainte, planificăm evadarea noastră.

În ultimii ani, am vorbit liderilor și credincioșilor cu privire la importanța dezvoltării unei mentalități multi-generaționale, iar impactul acestor mesaje a fost foarte profund.

Din păcate, acest mesaj este astăzi străin multor creștini, de aceea am dedicat un întreg capitol subiectului în Salvarea unei Americi Bolnice: o prescripție pentru transformarea morală și culturală . Dacă America va fi schimbată pentru bine, ea nu poate fi decât prin gândirea multi-generațională.

Când mă uit înapoi la călătoria mea, am ajuns la credință în 1971 la vârsta de 16 ani și ni sa spus că Isus vine în orice moment. Semnele vremurilor au fost tot acolo! Puțin am crezut că, în 2017, eram încă aici și soția mea și aveam o nepoată de 16 ani.

Să nu repetăm ​​aceeași greșeală astăzi.

În schimb, să trăim cu pregătire, cu urgență, cu accent, cu scop și cu un plan pe termen lung, de mai multe generații. Și dacă Domnul alege să ne întrerupă planurile de-a lungul întoarcerii Sale, ar fi o perspectivă binevenită.

Chiar așa, vino, Doamne Isuse! Vrem să vă vedem întoarcerea. Până atunci vom rămâne ocupați și vom trece torța generațiilor viitoare.

https://www.christiantoday.com/

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura