ANUNTURI

Crăciunul Corporatist – Nicolae.Geantă

Schimb de căni cu dedicație, agende, lumânări parfumate, ciorapi groși – cu brazi și reni – dar de agățat în perete nu de pus în picioare (!), ursuleți și câini uriași de pluș, cutii de bomboane sau alte dulcegării… Ori obiecte la care nu te-ai aștepta. Schimb făcut între colegii de școală, de serviciu, de vecinii de scară de bloc, de pruncii de grădiniță, indivizi care au tras bilete ca la loz în plic apoi au făcut cadouri “ascunse” sub egida lui Secret Santa! Cum adică n-ați auzit de Secret Santa? E jocul ăla în care nu se știe cine, ce și cui a cumpărat un cadou, deși toată lumea știe cine a făcut surpriza! Este Crăciunul corporatist! În care fiecare devine Moș Crăciun!

Crăciunul corporatist nu presupune numai schimb de cadouri secrete. Ori coșuri pline date de firmă. Ci și obligatoriu brazi uriași împodobiți în holul principal al firmei, al primăriei, în sedii de bănci, în mall-uri sau în cancelariile școlilor. Crăciunul corporatist pentru unii înseamnă tichete cadou, pentru alții evenimentul monden se lasă cu mese întinse oferite de patroni angajaților în stațiuni montane. Ori pentru 13% dintre români înseamnă vacanțe în străinătate. Obligatoriu pe plajă, în locuri exotice, la ski sau lângă Piramide! Dar ăsta nu e Crăciun!

Crăciunul corporatist este un Crăciun paralel. Care subminează adevăratul Crăciun. Niște actori români chiar au făcut o filmare în care crăciuno-corporatiștii l-au indignat chiar și pe Santa! Pe Moș Crăciun…

Crăciunul nu e despre cadouri, nici despre brad, leduri, Crăciunițe cu decolteuri, costume de elfi, coarne de ren puse la mașină (!), brazi din tablă, urări semesuite direct de pe Internet… Și nici măcar despre colindele lui Hrușcă sau ale lui Bănică Jr. , sau cadourile pentru orfani ori săraci. Crăciunul nu e nici despre bucuria copiilor. Dacă-i așa, atunci cei mari ce să facă?

Crăciunul nu e nici despre familie. Liceeni mei, ca și majoritatea românilor, spun că sărbătoarea Crăciunului înseamnă timp cu familia. Am auzit chiar despre biserici care sărbătoresc înainte cu o săptămână sau două tocmai pentru a fii cu familia în ziua de Crăciun! Influență corporatistă! Total greșită. Degeaba ai Crăciun cu familia dacă nu-l ai pe Isus în familie!

--

Crăciunul e despre Isus! Fără El e o simplă petrecere. Ca să nu zic zbenguială…

Vă doresc un Crăciun frumos alături de Pruncul Betleemului. Dacă îl aveți pe El în familii, la mese, nu vă mai trebuie nici cozonac!

PS: Chiar în momentul în care vă scriu aceste rânduri, colegii mei sărbătoresc Crăciunul corporatist într-o sală de alături. Pe muzica formației… ABBA!

--

Nicolae.Geantã

Câmpina

https://nicolaegeanta.blogspot.com/2019/12/craciunul-corporatist-nicolaegeanta_19.html

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura