ULTIMELE STIRI

DE CE SĂ ASCULT?

DONAȚII ȘI SPRIJIN FINANCIAR pentru CrestinTotal.ro

$3.00


Citeam zilele acestea discursul unui om de stat către nişte absolvenţi de liceu. Rostea câteva adevăruri esenţiale pentru ca acei absolvenţi să nu-şi piardă minţile când rând pe rând vor întâmpina şi greul sau realitatea acestei vieţi. Folosim de multe ori „ameninţarea” asta pentru cei mai tineri ca noi: las’c-o să dai tu cu capul! Şi culmea, ştiţi ce se întâmplă? Chiar dau cu capul pentru că se ambiţionează să experimenteze pe propria piele. Da, este plăcut şi necesar să experimentezi, că de altfel, asta declarăm şi când îi vorba de relaţia cu Dumnezeu: că este nevoie să trăieşti tu, nu este de ajuns că trăieşte tata, mama, bunicul, bunica, preotul sau altcineva. Este nevoie să trăieşti tu, să-L experimentezi tu pe Cristos în fiecare zi. Da, sunt lucruri care trebuiesc experimentate pentru a le descoperi adevărata valoare, dar sunt şi momente când trebuie să asculţi.

Să asculţi când profesorul îţi spune că dacă recapitulezi câte un pic, în fiecare zi o să-ţi fie mai uşor când se apropie bacalaureatul sau capacitatea. Să asculţi de mama ta care-ţi spune că dacă-ţi formezi de pe-acum obiceiuri bune (făcutul patului, spălat vase, curăţenie etc) o să-ţi fie mai uşor când va trebuie să faci şi pentru altul. Şi tot aşa. Cu siguranţă îţi vine în minte (în funcţie de ce vârstă ai, desigur) întrebarea: da, de ce să ascult?

Păi, în primul rând pentru că de obicei au dreptate. Are dreptate profesorul, mama, învăţătoarea, pastorul, îndrumătorul etc. Au dreptate pentru că în cele mai multe cazuri au experimentat într-un fel acele lucruri şi aceasta le dă dreptul (ca să nu zic autoritatea, ca să nu se sperie unii… dar oricum la punctul doi despre asta îi vorba… 🙂 ) să împărtăşească cu tine pentru ca înălţimile atinse de tine să fie mai înalte pentru că anumite lucruri n-a mai fost nevoie să le experimentezi ca să înveţi din ele, cu le-ai auzit de la ei.

Şi în al doilea rând, ca să nu uiţi ce înseamnă ascultarea. Adică să-ţi aduci aminte că eşti sub autoritate. Indiferent ce vârstă ai. Dumnezeu a stabilit o linie de autoritate în creaţia Lui şi dacă rămâi acolo va să fi bine. Nu crezi? Vrei să experimentezi ce se poate întâmpla? Desigur că eşti liber să o faci, dar nu uita că vorbind de experienţe, cele plăcute te îmbogăţesc, cele neplăcute vor străfulgera un gând în mintea ta: mai bine ascultam!

http://tineri.betania.ro/de-ce-sa-ascult/

Urmareste clipul de mai jos

Suntem si pe Instagram, urmareste-ne!

DONAȚII ȘI SPRIJIN FINANCIAR pentru CrestinTotal.ro

$3.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Ajuta-ne sa aducem acest proiect mai departe. Strângere de fonduri pentru un nou format. Multumim

$1.00

Despre ADMIN (28458 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: