ANUNTURI

Donaţi sânge! Abigail, o fetiţă de 7 ani din Sîntandrei, are nevoie URGENTĂ de ajutor

La cei 7 anişori, Abigail Mocan, copila din Sîntandrei diagnosticată la finele anului trecut cu leucemie, are nevoie URGENTĂ de ajutor. Familia face un apel disperat la toţi cei care pot să doneze sânge, deoarece, din cauza chimioterapiei, corpul ei are nevoie de trombocite, în caz contrar viaţa ei fiind pusă în pericol.
După cum BIHOREANUL a mai scris, fetiţa a fost diagnosticată cu leucemie chiar înainte de noul an. Ea are şanse mari să se facă bine, dar are nevoie de sânge, astfel că părinţii îi roagă pe toţi cei care pot să doneze sânge, să o ajute!
Internată în spital încă din luna decembrie, fetiţa a început chimioterapia în ianuarie. Peste prima etapă a tratamentului a trecut cu bine, însă au intervenit complicaţii. Practic, micuţa şi-a petrecut chiar şi ziua de naştere, 23 aprilie, în spital, deoarece starea de sănătate nu i-a permis să plece.
„În cele 6 luni de spitalizare am fost acasă câteva zile (atât a permis situaţia fetiţei). Primul protocol (schemă de tratament) a decurs foarte bine. A doua schemă de tratament conţine un citostatic pe care corupul lui Abigail nu-l tolerează, e prea toxic pentru ea şi din această cauză intră în aplazii, adică scade foarte tare numărul de trombocite, neutrofile şamd. Azi aşteptam să primim trombocite, dar după amiază am fost informaţi că nu primim, pentru că nu sunt stocuri! Sperăm că de mâine vom primi şi vom reuşi să continuăm tratamentul”, a transmis Aurelia Daniela Mocan, mama copilei.
Familia micuţei îi roagă pe toţi cei care pot să meargă să doneze la Centrul de Transfuzie Sanguină din Oradea, de pe strada Louis Pasteur, de luni până vineri între orele 7.30 şi 11. NU CONTEAZĂ grupa sanguină, este important doar să specifice că fac acest gest pentru Abigail Mocan.
Fetiţa având foarte puţine trombocite, primeşte concentrat, ceea ce implică mai mulţi donatori decât la o simplă transfuzie. „Ni s-a spus că pentru o transfuzie e nevoie cam de 3, 4 donatori pe zi, iar noi luăm zilnic”, a povestit mama lui Abigail.
Programările se pot face la telefon 0259.434.752.
Potrivit site-ului proviataoradea.ro, pus la dispoziţie de Centrul de Transfuzie Sanguină Oradea, persoana care doreşte să doneze trebuie să fie într-o stare foarte bună fizică şi mentală, să fie echilibrată şi motivată de importanţa gestului donării de sânge.
CONDIȚIILE pentru admiterea la actul donǎrii:
– prezentarea cǎrții de identitate (cu domiciliu/flotant județ Bihor)
– vârsta: 18 – 60 de ani
– persoanele peste 50 de ani care doresc să devină donatori de sange să se prezinte cu o adeverință de la medicul de familie că nu suferă de boli cronice și neuropsihice
– greutate între: 50 – 100 kg la femei, 58 – 110 kg la bărbați
– să nu fi consumat alcool, grăsimi cu 24 de ore înainte de recoltare, sǎ fie şcolarizat, cu un nivel de igienǎ corespunzǎtor prezentǎrii ȋntr-o instituţie medicalǎ, sǎ consume multe lichide (fǎrǎ gaz) cu o zi ȋnainte şi ȋn ziua donǎrii de sȃnge (pentru hidratare) și tensiunea sistolica între 110 si 180 mmHg

Citiți mai mult:

http://m.ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-1/donati-sange-abigail-o-fetita-de-7-ani-din-sintandrei-are-nevoie-urgenta-de-ajutor-134966.html

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura