ANUNTURI

Cazul Furdui | Parlamentari europeni au depus o moțiune împotriva Jugendamt în Consiliul Europei

Săptămâna trecută, 21 de parlamentari europeni, inclusiv parlamentari români, au inițiat o moțiune pentru o rezoluție în Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (PACE) pentru susținerea familiei Furdui și împotriva abuzurilor Jugendamt – serviciul de protecție a copilului din Germania – față de această familie de români.

Moțiunea este intitulată „Practici abuzive privind îndepărtarea copiilor din mediul lor familial natural” și solicită Adunării Parlamentare să intervină și să aplice rezoluțiile ECHR de protejare a copiilor și a drepturilor lor de a fi în familiile lor naturale.

La începutul anului, investigația Tribunei Românești a determinat că Jugendamt Heidekreis a încălcat într-un mod grav drepturile fundamentale ale părinților și copiilor Furdui:

  • Articolul 8 – Dreptul la respectarea vieții private și de familie – din Convenția Europeană a Drepturilor Omului. Până în 2021, Germania a fost condamnată de Curtea Europeană a Drepturilor Omului de 18 ori pentru încălcarea Articolului 8 din Convenția Drepturilor Omului (Sursa – https://www.echr.coe.int/Documents/Facts_Figures_Germany_ENG.pdf)
  • Rezoluția 2232/2018, intitulată Găsirea unui echilibru între interesul superior al copilului și nevoia de a menține familiile unite.
  • Articolul 6 – Dreptul la un proces echitabil – din Convenția Europeană a Drepturilor Omului. Până în 2021, Germania a fost condamnată de Curtea Europeană a Drepturilor Omului de 102 ori pentru încălcarea Articolului 6 din Convenția Drepturilor Omului (Sursa – https://www.echr.coe.int/Documents/Facts_Figures_Germany_ENG.pdf)
  • Articolul 30 din Convenția Națiunilor Unite cu privire la Drepturile Copiilor

Investigația Tribunei Românești în cazul Furdui și presiunea protestelor românilor din Europa și din SUA, au determinat demisia șefei Jugendamt Heidekreis, Sina Böhling, care a mușamalizat și perpetuat abuzurile împotriva părinților și copiilor Furdui.

CITEȘTE INVESTIGAȚIA TRIBUNEI ROMÂNEȘTEI PE CAZUL FAMILIEI FURDUI

--

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura