InterviuriInterviuri cu: PastoriInterviuri' SCRISE

† Interviu cu Florin Ianovici referitor la Comunicatul Cultului Creștin Penticostal

Cum comentați comunicatul recent al conducerii Cultului Penticostal?

Florin Ianovici: Mulțumesc în primul rând pentru interesul dumneavoastră față de situația mea și vă asigur încă din start că apreciez lucrarea dumneavoastră alături de alte publicații creștine, care se străduiesc să informeze corect și echidistant cititorii.
Doresc să sublinez faptul că hotărârea mea de retragere este una personală și este rezultatul unei analize și evaluări a întregii situaţii însoțite de post, rugăciune și sfat duhovnicesc. Pentru toți cititorii care ne urmăresc doresc să fac următoarea precizare: Cultul Creștin Penticostal ,,ia act de decizia pastorului Ianovici Florin de retragere din Cultul Creștin Penticostal și respectă această decizie”. Aici nu e loc de interpretare: nu sunt sancționat de Cult cu revocare sau excludere, ci e alegerea mea de a nu mai face parte din Cultul Penticostal. Când am anunțat retragerea eram pastor în Biserica Betel. Nu mai sunt membru în cult, dar rămân un slujitor al lui Dumnezeu, având un crez întemeiat pe Sfintele Scripturi. Voi sluji în continuare oamenilor după harul și chemarea dată de Dumnezeu. Nu știu dacă intenționat sau accidental comunicatul se încheie cu predarea legitimației, dar e bine de știut că acest aspect este unul strict administrativ, nu duhovnicesc. Eu am ales să mă retrag, iar Cultul Penticostal afirmă în Comunicat că îmi respectă decizia, ceea ce cred că este semnul normalității și expresia unei conviețuiri în pace, atât de dorită în aceste zile

NewsNet Creștin: Nu doar din declarațiile dumneavoastră, ci și din mărturiile credincioșilor din Biserica Betel, înțelegem că relația dumneavoastră cu această biserică a fost una strânsă, în  care ați investit foarte mult. Ce le puteți spune acestor credincioși din Biserica Betel, care vă prețuiesc în mod sincer și care acum sunt total descumpăniți?

Florin Ianovici: Nu există mod în care să pot descrie durerea pe care o resimt văzând situația Bisericii Betel. Am rămas mai bine de jumătate de an pe bancă tocmai din dorința de a ține biserica unită. Îmi pare sincer rău de tulburarea care s-a produs, dar consider că se putea evita dacă biserica ar fi fost consultată în cadrul unei Adunări Generale care să decidă viitorul ei. Sunt uimit de ceea ce s-a subliniat în comunicat, și anume, faptul că reprezentanții conducerii Cultului ar fi trebuit invitați în Biserica Betel pentru a da lămuriri. Este de la sine  înțeles  faptul că într-o situație de criză conducerea trebuie să coboare în mijlocul oamenilor și să îi ajute să înțeleagă natura și scopul  deciziilor dispuse. În absența unor lămuri venite din partea celor competenți și-au făcut locul tot felul de speculații, comentarii și atitudini care au rănit cugetul și au slăbit credința. Orice credincios pe care l-am păstorit în Biserica Betel este în sufletul și rugăciunile mele, ori de câte ori are vreun necaz. Nădăjduiesc că Dumnezeu va vindeca rănile și lucrarea Bisericii Betel va merge înainte cu ajutorul lui Dumnezeu.

NewsNet Creștin: Ați anunțat deja intenția continuării misiunii Renovatio în București și probabil nu doar în acest oraș. Spuneți-ne, vă rugăm, câteva cuvinte despre viziunea dumneavoastră cu privire la această lucrare evanghelistică
Florin Ianovici: Viziunea aceasta s-a născut de ani buni în inima mea și este expresia dorinței ca oamenii nemântuiți să audă Evanghelia. Programele bisericii sunt destul de încărcate și, deseori, nu sunt relevante pentru oamenii nefamiliarizați cu slujbele noastre. Misiunea Renovatio a fost prezentată comitetului Bisericii Betel acum un an, când am decis să ieșim o dată pe lună într-un loc public și să vestim mântuirea prin credința în Isus Hristos. Biserica Betel a susținut financiar aceste acțiuni, iar credincioșii ne-au stat alături cu rugăciuni și mobilizare. De aceea am fost neplăcut surprins să constant faptul că această lucrare a fost restricționată. În cele 3 întâlniri din anul 2016 s-au mântuit oameni care mai apoi s-au botezat în Biserica Betel. Scopul nostru a fost acela de a fi prezenți în mijlocul oamenilor și să le arătăm frumusețea Evangheliei și a Bisericii lui Dumnezeu, cunoscute fiind unele prejudecăți care există. În prezent vom rămâne fideli chemării lui Dumnezeu și în fiecare duminică vom avea o slujbă de evanghelizare de la orele 18.00 în complexul Romexpo, sala Eminescu. Și, întrucât și noi trebuie să ne zidim duhovnicește, vom avea și o slujbă de rugăciune și învățătură biblică de la orele 10.00. Intenționăm ca împreună cu grupul de credincioși să stăm la dispoziția lui Dumnezeu și să răspundem oricărei chemări de a vesti mântuirea și Împărăția lui Dumnezeu. Vrem să fim o încurajare pentru cei care au înțeles că trăim ultimele zile din istorie, iar vremea sfârșitului a început. Cât încă mai avem libertatea de a vesti Cuvântul lui Dumnezeu, este vital să nu ne închidem între zidurile bisericii, ci, dimpotrivă, să ducem Vestea Bună până la capătul pământului.

--

NewsNet Creștin: Ați afirmat de nenumarate ori ca vă identificați trup și suflet cu lucrarea Centrului “Viață și Lumină”, că nu puteți să renunțați la ajutorarea acelor copii în nevoie pe care i-ați hranit și păstorit atâția ani. Care credeți că va fi viitorul acestei preocupări caritabile, care va fi soarta acestor suflete în urma desprinderii dumneavoastră de Biserica Betel și de Cultul Penticostal?

Citeste mai mult>http://newsnetcrestin.blogspot.ro

--
-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: