EDITORIALE

CUM SĂ (NE) MANIFESTĂM!

Este la odinea zilei în aceste momente ieșitul în stradă pentru a manifesta împotriva guvernului și a clasei politice. În acest context este bine să ne întrebăm ce e mai bine de făcut: a ieși sau nu!

Nu voi da, neapărat, un răspuns categoric ci voi prezenta câteva variante, nu din perspectiva politică, nici măcar pur civică ci din perspectiva unuia chemat să zidească Împărăția lui Dumnezeu, în primul rând (aceasta fiind valabil, de altfel, pentru orice om creștin născut din nou).

Este evident că, din perspectiva civică sau politică există două alternative: a ieși sau a sta acasă, ideal fiind prima variantă.

Din perspectiva creștinului, însă, lucrurile sunt ceva mai nuanțate.Creștinul este chemat să se roage pentru cei înălțați în dregătorii, adică pentru conducătorii țării, este chemat să fie plin de Duh Sfânt, etc. Toate acestea ne   dau câteva grade de libertate în plus. Deci, care sunt variantele?

  • A sta acasă, a nu face nimic. A privi și a povesti ce s-a întâmplat. Nu este cea mai bună alegere, dimpotrivă.
  • A merge, a fi activ, a te implica, a răguși strigând împotriva a ceea ce strigă majoritatea, etc. Nu este cea mai bună alegere pentru un creștin. Sigur că e mai bună decât aceea de a nu face nimic dar nu este nici suficientă și nici cea mai indicată pentru un copil al lui Dumnezeu.
  • A sta acasă și a te ruga. Cei mai mulți ar spune; da e bine să te rogi dar nu e suficient. Cel mai bine e să te rogi și să ieși afară. Însă, a spune că rugăciunea nu e suficientă, înseamnă a nega sau a nu cunoaște puterea rugăciunii. Înseamnă a te ruga ritualistic.

Spunând toate acestea, nu vreau să acuz sau să fiu împotriva celor care ies în stradă la asemenea manifestări. Ceea ce vreau să spun este că există o cale mai bună. Creștinii pot face uz de autoritatea care le-a fost dată de Isus. Ceea ce se întâmplă în realitatea vizibilă este o consecință a unor realități din lumea spirituală. În această lume invizibilă nu au acces oamenii naturali, adică firești, adică oamenii care nu au experimentat nașterea din nou! Biserica, însă, are acces și este singura armată care-I poate pricinui pagube irecuperabile diavolului și căpeteniilor lui

--

Deci, ce-i de făcut? Rugăciune, în primul rând. Mai apoi, dacă în acest spirit poți să mergi, du-te! Asigură-te, însă, că duci cu tine Prezența lui Cristos. Că vei putea fi sare și lumină! Că mergi având o trimitere de la El! Că manifestarea ta nu e ca a lor! Dacă nu, stai acasă! Roagă-te până vei primi aceste convingeri!

Da, România și românii au nevoie de Biserică și rugăciunile acesteia! Să ne rugăm împotriva duhului de dezbinare și de confuzie. Să ne rugăm pentru unitate între oamenii care conduc țara, între instituțiile de forță ale țării.

Doamne ajută, Doamne ai milă, Doamne dă izbândă!

--

Sursa foto, aici.

http://tineri.betania.ro/

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura