EDITORIALE

Tu faci cât poți? – de Nicolae Geantâ

Presedintele Harry Truman, a vizitat odată orasul Tombstone, din Arizona, localitate unde se găsesc mormintele unor mari personalitati ale USA, care au inscriptionate pe pietrele lor funerare epitafuri memorabile. Truman s-a întors marcat de vizită, dar n-a vorbit despre niciunul dintre eroii legendari. Niciunul dintre mesajele de pe mormintele lor nu l-a impresionat, ba dimpotrivă a amintit un epitaf de pe piatra funerara a unui necunoscut : „Aici odihneste Jack Williams – omul ce a facut ce a putut”. Epitaful arată masura dedicarii acestui om, care n-a ezitat sa faca tot ceea ce i-a stat în putință.
O biserică avea, pe chestionarul său de dedicare anuală, o întrebare ce pare ciudată: „Pentru cîte duminici va angajati sa fiti prezenti în noul an la scoala dumicala si serviciul divin.” Iar ca raspuns chestionatul avea trei itemi: 50 de duminici, 40, sau 30. 

Cineva a dat un raspuns neasteptat : „În noul an voi veni la biserica, oridecăteori voi reuși”! Tradus: eu nu mă angajez la nimic! Vin la biserică după propriul meu chef!
Viața cotidiană creștină se zbate între cele două tipare de mai sus: „voi face tot ce îmi stă în putință” sau „voi face când vor mușchii mei”. Hristos ne-a chemat să facem toate lucrurile ca El. Cu pasiune, cu rãvnă, cu dragoste. Duse până la capăt. Numai aceia ce vor face tot „ce atârnă de ei” vor auzi într-o zi: „intră în bucuria Stăpânului tău!”.
Tu faci cât poți?

Ipotești, 

28 august 2016

--

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura