ANUNTURI

Marșul pentru viață 2022 va avea loc pe 26 martie. Organizatorii afirmă că nu militează pentru interzicerea avortului

Marșul pentru viață 2022 va avea loc pe 26 martie în acest an și va avea ca temă „Egalitate, echitate și sprijin – din prima secundă și întreaga viață”, informează un comunicat de presă.

Evenimentul, aflat la a 12-a ediție, va fi punctul culminant al „Lunii pentru viață”, care se organizează între 1-31 martie.

„Acest eveniment, care se desfășoară atât la nivel național cât și internațional urmărește conștientizarea deplinei umanități a copiilor nenăscuți și a nevoii de a sprijini femeile în criză de sarcină, pentru ca acestea să-și poată naște copiii.
Tema Marșului pentru viață este inspirată din tema Marșului pentru viață 2022 Washington, aflat în acest an la a 49-a ediție – “Equality begins in the Womb”. Este o invitație să reflectăm asupra egalității de șanse a femeilor însărcinate aflate în diferite situații dificile și asupra egalității de șanse a copiilor nenăscuți ai acestora”, precizează organizatorii.

„Prin ediția de anul acesta ne-am propus că toți cei care vor vedea, vor interacționa și vor participa la marș să înțeleagă mult mai bine atât mesajul lui, cât și scopul acțiunilor pro-viață în general: conștientizarea deplinei umanități a copiilor nenăscuți și a nevoii de a sprijini femeile în criză de sarcină, pentru ca acestea să-și poată naște copiii. Este despre egalitatea de șanse a femeilor însărcinate aflate în diferite situații dificile și a copiilor nenăscuți ai acestora. În acest sens am construit o identitate vizuală unitară la nivel național prin care să putem comunica mult mai clar și bine mesajul cauzei pe care o susținem.

O componentă importantă a mesajului Marșului pentru viață constă în faptul că este un eveniment apolitic și neconfesional, nu militează pentru interzicerea avortului și nu susține nici o formă de ostracizare a femeilor.

--

Așa cum un copil nenăscut nu are aproape nicio șansă în fața chiuretei ginecologice, o femeie în criză de sarcină nu are aproape nicio șansă în fața „chiuretei” sociale care ia forma lipsei oricărui ajutor, a ostracizării din partea celor pe care îi iubește, a incriminării ei pentru că este însărcinată și pentru că, astfel, încurcă planurile și dorințele altora”, se precizează în comunicat.

În București, Marșul pentru viață 2022 Egalitate, echitate și sprijin – din prima secundă și întreaga viață este organizat de către Asociația ‘’Studenți pentru viață’’ și Asociația ‘’România pentru viață’’ și va avea loc sâmbătă, 26 martie 2022, între orele 12:00 și 16:00, pe traseul Parcul Unirii – Parcul Tineretului. Evenimentul se va desfășura cu păstrarea tuturor restricțiilor aflate în vigoare.

Comunicatul integral poate fi citit aici.

--

via: https://r3media.ro

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura