EDITORIALE

TOȚI ÎN ACELAȘI LOC, DAR NU ÎMPREUNĂ

TOȚI ÎN ACELAȘI LOC, DAR NU ÎMPREUNĂ

„Toţi cei ce credeau erau împreună la un loc și aveau toate de obște. Își vindeau ogoarele și averile, și banii îi împărţeau între toţi, după nevoile fiecăruia. Toţi împreună erau nelipsiţi de la Templu în fiecare zi, frângeau pâinea acasă și luau hrana cu bucurie și curăţie de inimă. Ei lăudau pe Dumnezeu și erau plăcuţi înaintea întregului norod. Și Domnul adăuga în fiecare zi la numărul lor pe cei ce erau mântuiţi” (Faptele Apostolilor 2:44-47)

Ce înseamnă „toți împreună”? Din punct de vedere gramatical „toți împreună” pare a fi un pleonasm neinspirat. DAR dacă facem un minim efort vom putea identifica nuanțele expresiei şi vom vedea că TOȚI nu înseamnă neaparat şi ÎMPREUNĂ. Putem să fim toți în acelaşi loc, dar să nu fim împreună. Toți în aceeaşi biserică, dar nu împreună. Toți în aceeaşi casă, dar nu împreună. Toți în aceeaşi familie, dar nu împreună.

La Rusalii, ucenicii şi toți cei care s-au pocăit, au crezut şi au fost botezați erau TOȚI ÎMPREUNĂ. Atât de diferiți din punct de vedere etnic, social şi mai ales, spiritual, dar totuși împreună. Pentru că erau împreună, „aveau toate de obşte”. UNITATEA produce binecuvântare. Pentru că erau împreună, „luau hrana cu bucurie şi curăție de inimă”. UNITATEA produce fericire şi sfințire. Pentru că erau împreună „lăudau pe Dumnezeu şi erau plăcuți înaintea întregului popor”. UNITATEA produce credință şi bună mărturie.

Diavolul dezbină, dar Duhul uneşte!

--

Dragi prieteni,

mă rog ca oriunde există un conflict, neînțelegeri sau situație clară de dezbinare, Duhul lui Dumnezeu să intervină să aducă iubire, iertare şi unitate. În familie între soți, între părinți şi copii, în biserică între credincioşi, în societate între oameni!

https://www.facebook.com/773112607/posts/10156723440742608/

--

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura