ANUNTURI

Halloween-ul prin ochii unei mame-avocat: „Activităţile organizate în şcoli de Halloween sunt nelegale”

Avocatul vrâncean Ana Corina Săcrieru a demarat o discuţie juridică vizavi de organizarea activităţilor de Halloween în şcolile din România, prin prisma cadrului legislativ existent în ţara noastră. „Potrivit Regulamentului de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, participarea la activităţi care marchează diferite evenimente internaţionale, naţionale sau locale se face în conformitate cu Calendarul Activităţilor Extraşcolare propus de fiecare şcoală şi aprobat de Consiliile de administraţie ale unităţilor şcolare, cu acordul părinţilor”, atrage atenţia avocatul.

Ana Corina Săcrieru, avocat în cadrul Baroului Vrancea, a trimis Avocatura.com o scrisoare deschisă în care îşi exprimă punctul de vedere al practicianului în Drept faţă de ceea ce înseamnă la ora actuală sărbătoarea de Halloween în ţara noastră. Avocatul face o analiză a reglementărilor legale existente în România, faţă de drepturile şi protejarea copiilor.

Analiza juridică de faţă a fost determinată de apariţia în presa naţională  şi locală a mai multor articole. Activităţile de Halloween nu cultivă ideea de sensibilitate faţă de problematica umană şi faţă de valorile moral-civice. Dimpotrivă, din nenumăratele articole de presă apărute, rezultă că ele cultivă apetitul elevilor faţă de macabru şi violenţă„, atrage atenţia avocatul în scrisoarea adresată Avocatura.com.

În actualul cadru legislativ, atât Constituţia României cât şi Legea educaţiei naţionale au prevederi care protejează elevii de pericolele unei educaţii care nu are nimic în comun cu valorile culturale astfel cum sunt ele definite de Lege. Potrivit dispoziţiilor articolului 3 din Legea 1/2011, PRINCIPIILE care guvernează învăţământul preuniversitar şi superior, precum şi învăţarea pe tot parcursul vieţii din România sunt: principiul calităţii – în baza căruia activităţile de învăţământ se raportează la standarde de referinţă şi la bune practici naţionale şi internaţionale.

Analiza incidenţei acestei dispoziţii legale raportat la Halloween relevă faptul că aceasta nu poate fi definită ca fiind un  standard de referinţă legat de calitatea învăţământului. Principiul relevanţei – în baza căruia educaţia răspunde nevoilor de dezvoltare personală şi social-economice. Însă analiza incidenţei acestei dispoziţii legale raportat la Halloween relevă faptul că aceasta nu poate fi încadrată în categoria răspunsurilor la nevoia de educaţie personală. Principiul asumării, promovării şi păstrării identităţii naţionale şi a valorilor culturale ale poporului român.

Analiza incidenţei acestei dispoziţii legale raportat la Halloween relevă faptul că aceasta nu se încadrează în categoria acestor valori. Principiul participării şi responsabilităţii părinţilor. Principiul fundamentării deciziilor pe dialog şi consultareAnaliza incidenţei acestor dispoziţii legale raportat la Halloween relevă faptul că aceasta a fost organizată în şcoli după consultarea părinţilor”, scrie avocata Săcrieru.

--

Preschimbarea înfăţişării, „o încălcare gravă a demnităţii” copilului

Citeste mai mult: https://www.avocatura.com/stire/14021/halloween-ul-prin-ochii-unei-mame-avocat-activitatile-organizate-in-scoli-de-hal.html#ixzz5VaKXoW00

--
-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura