EDITORIALE

Mini Ghid de schimbare a României

romaniaDacă mă întrebați despre dorința mea ca România să se schimbe, administrația centrală și locală să se schimbe, funcționarii publici să se schimbe, poliția, situația din educație și sănătate și orice alt sector al administrației acestei țări, voi spune clar: Da vreau să se schimbe. Îmi doresc o Românie mai frumoasă, mai curată cu oameni cinstiți, corecți, respectuoși, dedicați, pasionați, implicați și credincioși.

După cum știți, eu, care fac parte dintr-o minoritate, consider că această schimbare trebuie făcută de la mine spre ei, nu de la ei spre mine. Dacă eu mă schimb pot exista două scenarii. Primul în care mă schimb doar eu, destul de improbabil. În acest scenariu, partea cea mai rea este că progresul este foarte greu vizibil, partea cea mai bună e când vezi că nu mai ești același. Al doilea scenariu este când schimbarea mea este molipsitoare, se molipsesc copiii mei soția, prietenii, cunoscuții etc. Atunci, poate deveni un „val de schimbare”, care poate mătura inclusiv pe cei menționați mai sus. Dacă ai un popor de oameni cinstiți, nu îi poate guverna un hoț, dacă e un popor de oameni citiți, nu îi poate guverna un prost, dacă e un popor de oameni credincioşi, nu îi poate guverna un ateu, dacă e un popor de oameni respectuoşi, nu îl poate guverna un nesimțit, dacă e un popor de oameni drepți nu îl poate guverna un corupt.

Vrem schimbare? Aceasta e la noi. Iată câteva idei scurte, un fel de ghid obligatoriu pentru noi toți cei care vrem schimbare. Unii deja sunt la un nivel mai avansat, alţii nici nu au început, dar e e important să facem ceva și fiecare din noi să completăm lista.

  1. Citește mai mult. O oră pe zi eu cred că e o doză rezonabilă. După opinia mea, lectura ar trebui să conțină și Biblia sau în primul rând aceasta.
  2. Pune televizorul pe OLX. Au, e o problemă, cine o să îl cumpere. Facem altfel, reziliază abonamentul la cablu. Din noianul de posturi TV 90% (sunt subiectiv) sunt tocătoare de gunoaie și rahat. Aici aș face o paranteză pentru cei ce aleg pe riscul lor să se uite în continuare. A se evita cu desăvârșire emisiuni de: Capatos, Gherghe, Măruță, Mădălin și alte personaje care fac eroi din curve, analfabeți, hoți, proști și alte specii.
  3. Fă gesturi mici de implicare socială. Nu că am ceva cu alea mari, dar de la astea mici putem începe. Iată câteva idei: Dacă vezi pe stradă o hârtie aiurea sau un ambalaj, du-l la coșul de gunoi. Dacă vezi un tomberon răsturnat de un specimen needucat, ridică-l. Dacă vezi indivizi vandalizând atenționează-i, anunță poliția. Dacă vezi un om în nevoie, dă o mână de ajutor. Dacă vezi un pericol undeva, semnalizează-l.
  4. Evită să citești pagini web obscure și teribiliste. De regulă ele îți cer „like” ca sa vezi un material sau prezintă doar știri teribiliste. O sa fac cu timpul o listă de pagini web de evitat.
  5. Mai renunță la facebook. Eh, știu că e greu, dar fb-ul nu aduce nimic constructiv în afară de mobilizări rapide a maselor de oameni.

de . Citeste tot articolul click aici

--

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura