Anunturi

Biserica carismatica Harul din Reghin – un exemplu de acceptare interetnica si interculturala

MAPAMONT CRESTINultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri
Biserica carismatică Harul din Reghin are o poveste cu totul deosebită. În anul 2003, 4-5 studenți au început să se întâlnească în fiecare miercuri seara pentru a aprofunda Cuvântul lui Dumnezeu. Grupul a început să atragă atenția și altora, s-a dezvoltat și s-a transformat treptat într-o biserică. Aceasta a fost pastorită încă de la început de Oliviu Vrînceanu.
Scopul acestei biserici a fost de a trăi cu pasiune pentru Dumnezeu, iar acest lucru a continuat să atragă membri cât se poate de diferiți unii de ceilalți. Așadar, această biserică aduce laolaltă în întâlnirile sale: români, maghiari, rromi, intelectuali și persoane de altă naționalitate care au decis să se mute aici și să slujească.
Romeo Baciu este unul dintre membri bisericii de etnie rromă. Acesta a crescut în condiții dure, nu are școală și s-a lăsat convins cu greu de către soția sa să intre pentru prima dată în biserică… dar de atunci a experimentat multe minuni, de la miracole finaciare la vindecări fizice.
Unul dintre toboșarii bisericii este chiar fiul său… care s-a remarcat atât prin talentul muzical cât și prin rezultatele excelente la învățătură.
În prezent, Romeo Baciu este un om prosper de afaceri creștin de etnie rromă, care Îi slujește lui Dumnezeu cu pasiune alături de familie sa.
Zoltan Szabo este liderul de închinare al acestei biserici. Acesta este de etnie maghiară și este unul dintre intelectualii care au vrut să studieze mai multe despre Dumnezeu în anul 2003. Acum este muzician creștin și unul dintre compozitorii renumiți din România.
În prezent, Zoltan Szabo slujește alături de soția sa și de cei doi fii ai lor, care le-au împărătșit atât dragostea pentru muzică cât si față de Dumnezeu.
Acum, după mai bine de 10 ani de când biserica a luat ființă, oamenii de aici vorbesc cu pasiune despre trezirea spirituală pe care o aștepată în orașul lor.

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: