EDITORIALE

8 martie și să fii altfel – Alexandru Fintoiu

8 martie. Ziua aceasta nu are nicio valoare dacă dincolo de ea nu există gest, iubire sau înțelegere. Cu flori poți merge și la un mort. Cei mai mulți avem o mamă. Degeaba o ai, însă, dacă tu nu știi că ai.
Pentru cei care nu au cunoscut-o e poate și mai greu. Răspunsuri la de ce unii da și unii nu este greu să dai. Trist este că cei ce au o mamă nu știu să aprecieze că au. Pe o scară morală aceștia stau mai jos.
Singurii ciobani pe care i-am apreciat vreodată au fost cei de la oi. Pe cei din viața de zi cu zi a mamelor sau soțiilor e greu să-i iubești, deși Dumnezeu zice că trebuie. E ușor să fii un astfel de oier și un bădăran, rețeta cea mai bună e să nu-ți pese.
Nu am înțeles niciodată oamenii care se zbat să fie cavaleri doar în momentele în care se luptă toți cu asta. O viață întreagă nu faci nimic, dar încerci să te minți pe tine însuți că de 8 martie cu o floare faci primăvară. Ba încerci să o fentezi și pe ea. Garantat nu poți.
E greu să mai poți schimba ceva după ce inima i se împietrește. Culegem ce semănăm. Când nu știi să îți tratezi soția e trist și pentru ea și pentru tine. Nimic nu e mai apăsător decât să mergi acasă și să știi că nu funcționează cum ți-ai dori.
Iubirea nu se traduce în momente frumoase, ci în viața zilnică. Poți începe să accepți că nu ești perfect. Când socotești cât greșește unul în raport cu celălalt nu dovedești decât că ești un contabil bun, dar un eșec în privința vieții de familie.
Cel mai frumos lucru pe care îl poți face e să încerci să te schimbi de azi, înainte să vină 8 martie. Vei culege toată viața roadele. Nu zice să se schimbe ea întâi. Aceasta este calea către faliment.
Să nu uităm, ele au fost create de Dumnezeu ca răspuns la cum am fost noi creați. Ele răspund la ceea ce noi suntem. Dacă nu se întâmplă încă ceea ce te aștepți, poate n-ai făcut îndeajuns.
Adevăratul învingător și fericit e cel care știe să arate că iubește și când nu are motiv pentru asta. Pur și simplu, îi arăți că sentimentele tale pentru ea nu sunt ca valurile mării, n-ai o zi anume ca motiv.
Iubirea care se poate explica e întodeauna foarte săracă.

http://www.ciresarii.ro/index.php/8-martie-si-sa-fii-altfel-alexandru-fintoiu/

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura