EDITORIALE

Avem nevoie disperată de Dumnezeu

avem-nevoie-de-DumnezeuNu pentru că e mai ușor pentru psihicul nostru, nu pentru că ne e lene să ne asumăm viața, nu pentru că suntem niște mititei care ne temem de ziua de mâine și de povești cu monștri, nu pentru că e mai ușor de trăit, nu pentru că ne place să plasăm responsabilitatea religiei. Avem nevoie de Dumnezeu pentru că fără El, nimic nu se mai leagă, nimic nu are sens, totul devine haos, întuneric și suferință.

Nu avem nevoie de un Dumnezeu al religiilor, avem nevoie de un Dumnezeu al Scripturii. Nu avem nevoie de un Dumnezeu neputincios și plângăcios după noi, avem nevoie de un Dumnezeu puternic, autoritar și atotstăpânitor. Nu avem nevoie de un Dumnezeu al părinților noștri indiferent de religia lor, avem nevoie de un Dumnezeu revelat personal, un Dumnezeu cu care să relaționăm. Nu avem nevoie de un Dumnezeu de icoană, nu ne ajută nimic, avem nevoie de un Dumnezeu Viu, Adevărat care trăiește în viețile noastre. Nu avem nevoie de un Dumnezeu al oamenilor, ci de unul care nu e supus oamenilor deloc.

Trăim într-o lume care se va clătina zdravăn, trăim o vreme care ne îndeamnă urgent spre a pune rânduială în viața noastră spirituală, ne vorbesc toate de necesitatea obținerii siguranței eternității. Trăim vremea în care începe să se vadă zădărnicia religiozității și zădărnicia credinței în Dumnezeu doar pentru viața de acum.

Priviți la cât de clar se vede astăzi cum sunt masele controlate și cât de eficient se face lucrul acesta. Priviți la cât de puțin valorează ființele umane și cum unii mor și nu se deranjează nimeni să intervină din mai marii lumii, nici măcar verbal. Priviți cum animalele capătă din ce în ce mai multe drepturi, fiind considerate ”ființe”, în timp ce oamenii sunt uciși fără milă la avort ”pentru că încă nu sunt ființe”. Ce scandal ar fi în Europa dacă mâine ar fi găsiți 2000 de câini uciși în București, arși, ar ”vui” ziarele despre un asemenea ”carnagiu”, în timp ce pentru 2000 de oameni în Nigeria nu a fost decât foarte puțină mediatizare și indignare.

Avem nevoie de Dumnezeu pentru că lucrurile se îndreaptă spre distrugere. Valorile s-au erodat irecuperabil, oamenii mor din lipsă de cunoștință într-o eră a informației. Societatea se distruge din cauza atacării structurii acesteia – familia. Miroase a război, miroase a moarte, miroase a robie și tot ne mai permitem o credință superficială? Tot ne mai permitem bazarea pe o religie?

NU! Nu de religie avem cea mai mare nevoie! Nici de icoane nu avem cea mai mare nevoie! Nici de predicatori de mare calibru nu avem cea mai mare nevoie! Nici măcar de mega-biserici nu avem cea mai mare nevoie! Avem mare nevoie de Dumnezeu în toată Trinitatea Sa. Avem nevoie de credință personală puternică în primul rând, abia mai apoi celelalte.

Dumnezeu nu mai poate fi o opțiune, nu ne mai permitem asta.

”Să luăm seama la umbletele noastre, să le cercetăm, şi să ne întoarcem la Domnul.”

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: