ANUNTURI

Povestea expulzarii in masa a evreilor din Orientul Mijlociu

jd_56_orientul_mijlociu_03La începutul săptămânii, Israelul a comemorat expulzarea în masă a evreilor de pe teritoriile arabe. Poate nu știți, însă zece națiuni arabe, plus Iranul, au expulzat sute de mii de evrei după renașterea Statului Israel. Povestea aceasta, însă, este rareori amintită. Timp de mii de ani, comunitățile evreiești au prosperat peste tot în Orientul Mijlociu, însă totul s-a schimbat în 1948, când națiunile musulmane au reacționat foarte violent la nașterea Israelului.

Evreii din Orientul Mijlociu și din Africa de Nord, aproape 900 000 de evrei, au fost exilați din casele lor când a fost fondat Statul Israel”, a afirmat Dan Diker.

După 1967, după Războiul de Șase Zile, a urmat un alt val de persecuții, când majoritatea evreilor rămași în 11 țări din Orientul Mijlociu și din Africa de Nord au fost forțați să plece. Linda Menuchin a fost una dintre acei refugiați.

Nimeni nu mai dorea să aibă de-a face cu evreii, mai ales în urma instigărilor din moschei și de la radio. Eram etichetați ca făcând parte din coloana a cincea. S-au stabilit noi restricții. De exemplu, nu puteai să scoți din propriul cont bancar mai mult de 100 de dinari pe lună”, a afirmat Linda Menuchin.

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: