ANUNTURI

CE TREBUIE SĂ ȘTIE UN CREDINCIOS CÂND ESTE CONFRUNTAT CU UN ATAC A CELUI RĂU ÎN CONȘTIINȚA LUI PENTRU A FII MAI MULT DECÂT BIRUITOR

Sunt mai multe moduri prin care Satan atacă ființa umană: la nivelul minții, a emoțiilor, a trupului și al conștiinței. Este important pentru orice creștin care dorește să trăiască o viață victorioasă să identifice planurile vrăjmașului și strategiile prin care poate învinge căci ” noi nu suntem în neștiință de planurile celui rău”.

Atacul lui Satan provoacă suferințe mari creștinului care se simte vinovat și astfel incapabil de a sta înaintea lui Dumnezeu. Acuzația poate să slăbească întreaga ființă a cuiva. Mulți nu îndrăznesc să i se împotrivească de teamă ca nu cumva ea să fie mustrarea Domnului. Ei nu pot deosebi acuzația satanică de mustrarea Duhului Sfânt și acceptă astfel acuzația lui Satan ca fiind mustrarea Duhului Sfânt. Drept urmare, viețile ,lor se irosesc sub povara acuzațiilor lui. Acuzația satanică poate acuza pe cel mai spiritual și folositor om, făcându-l egal cu zero. O conștiină slăbită epuizează întreaga ființă.

Cum putem deosebi o conștiință aflată sub acuzație și mustrarea Duhului Sfânt?

  1. Acuzația lui Satan nu este niciodată limpede și precisă, în timp ce revelația din partea Domnului îți arată foarte distinct păcatul. Acuzația lui Satan este ca o bolboroseală de neînțeles. În Proverbe 19: 13, Biblia ne spune că „o nevastă gâlcevitoare este ca o streașină care picură într-una” Acuzația lui Satan operează într-un mod asemănător: bolborosește mult, ca o femeie vorbăreață și nemulțumită. Natura ei este de așa manieră că nu-ți vorbește limpede, ci tot îndrugă cuvinte pentru a te lăsa cu un sentiment de vinovăție. Așa este acuzația satanică. Nu vine niciodată cu îndrăzneală, ci este mai degrabă o mormăială nedeslușită ce se tot repetă până ajungi să te simți foarte nefericit. Când însă vine Duhul Sfânt, el te luminează cu o lumină mare astfel încât îți vezi clar greșeala. Ori de câte ori apare o șoaptă care te acuză de o greșeală și te copleșește atât de mult încât nu poți nici să te rogi, nici să mărturisești, nici să te apropii de Dumnezeu, atunci cu siguranță ești sub o acuzație satanică și trebuie să i te împotrivești.
  2. Rezultatele acuzației satanice sunt foarte diferite de rezultatele mustrării Duhului Sfânt. Dacă este mustrarea Duhului Sfânt, vei avea bucurie și pace în lăuntrul tău după ce ți-ai mărturisit păcatul. În momentul în care ești mustrat, suferi foarte mult; dar de îndată ce îți mărturisești păcatul înaintea lui Dumnezeu, te bucuri iarăși de pace în inima ta. Câteodată vei fi chiar plin de bucurie, căci povara cea grea a fost ridicată. Nu la fel este cu acuzația satanică. Chiar când te rogi și mărturisești, continui să fii deranjat de cicăleala lui. El îți va sugera că ești păcătos și nefolositor, că mărturisirea ta înaintea lui Dumnezeu este fără nicio valoare, că vei fi tot atât de slab după ce te-ai iertat pentru iertare cum ai fost și înainte. Acestea sunt indicii sigure că acuzația vine de la Satan, că nu este mustrarea Duhului Sfânt.

Atâta timp cât cugetul tău este tulburat de un păcat neiertat, utilitatea ta este nulă. Așadar, învățați să vă împotriviți la toate lucrările lui Satan în conștiința voastră. Satan îi scoate din luptă pe creștinii superficiali, ademenindu-i să păcătuiască, dar pe creștinii spirituali caută să-i dezarmeze folosind acuzația. El îl face neputincios pe creștinul carnal prin păcat, iar pe creștinul spiritual prin acuzație.

--

Evrei 12: 22 – 24 Ci v-ati apropiat de Muntele Sionului… si de sangele stropirii care vorbeste mai tare decat sangele lui Abel.

Evrei: 4: 15 Caci nu avem un Mare Preot care sa nu aiba mila de slabiciunile noastre ci unul care in toate lucrurile a fost ispitit ca si noi dar fara pacat. Sa ne apropiem dar cu deplina incredere de scaunul harului, ca sa capatam indurare, si sa gasim har pentru ca sa fim ajutati la vreme de nevoie

Una dintre principalele arme împotriva acuzării lui Satan este a înţelege că sursa noastră nu stă în meritele noastre ci în mila şi îndurarea lui Dumnezeu.

--

Cuvantul ”indurare” are un singur inteles: „ da-mi ceea ce am nevoie nu ceea ce merit!”

Cand nu intelegi mila lui Dumnezeu nu te grabesti sa alergi la El in vremuri de nevoie! Si cu toate ca – durmanul nu te poate desparti de dragostea lui Dumnezeu – gaseste placere in a te amagi sa nu iti insusesti ceea ce iti apartine. Strategia lui este sa te convinga ca nu meriti sa primesti nimic de la Dumnezeu, nimic din ceea ce ai nevoie. El vrea sa te convinga sa nu ceri pentru ca nu meriti.

Nu asculta minciuna celui rău! Mila este un atribut a lui Dumnezeu! Dumnezeu este ajutorul tau mereu prezent in vremuri de nevoie! El doreste sa fie milos! Nu te indeparta de EL ci alearga la tronul milei Sale pentru a primi iertare și restaurare: 1 Ioan 1: 9 ”Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept să ne ierte păcatele și să ne curățească de orice nelegiuire.”

În acest context, este important să știm că Hristos a purtat la cruce chiar și consecințele păcatelor noastre dacă noi ne întoarcem cu toată inima la El.

În cartea Levitic 16:22, Scriptura vorbeşte despre ţapul jertfit în Ziua Ispăşirii: „Ţapul acela va duce asupra lui toate fărădelegile lor într-un pământ pustiu.” Ţapul ispăşitor al nelegiuirilor poporului Israel prefigura pe Cel care a ispăşit păcatele omenirii. Cuvântul în textul original pentru a exprima fărădelegile poporului nu are corespondent în limba română, probabil cel mai apropiat ar fi cuvântul răzvrătire. În limba ebraică cuvântul este avon şi folosirea lui în Scriptură exprimă nu doar nelegiuirea, ci şi consecinţele datorate nelegiuirilor. Acelaşi lucru este exprimat în Isaia 53:6: „Dar Domnul a făcut să cadă asupra Lui nelegiuirea noastră, a tuturor”. Isus Hristos, Mântuitorul nostru, s-a identificat nu doar cu nelegiuirea noastră, ci a purtat asupra Lui toate repercusiunile rele ale acestor nelegiuiri.

Rugăciune: Ce har măreț! Doamne, Îți mulțumim! Te lăudăm căci gândurile Tale și planurile Tale pentru noi sunt mult mai înalte decât mintea umană le poate concepe. Ne mărturisim orice păcate înaintea Ta și ne încredințăm Ție cugetul nostru deplin încredințați căci ceea ce Tu ai promis este Da și Amin! Tu ai putera nu doar să ne curățești prin sângele Mielului conștiința noastră ci ne-ai promis că prin trăirea Ta în noi vom fi mai mult decât biruitori în lupta cu firea noastră păcătoasă și cu săgețile care vin din partea celui rău. Amin!

https://www.facebook.com/100002774811169/posts/1687110398058104?s=100002709827569&v=i&sfns=mo

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura