ANUNTURIStiri

CNA îi somează pe cabliști să introducă în grilă Alfa Omega si Credo TV

alfa-omega-tv-credo-tvConsiliul Național al Audiovizualului a decis să sancționeze mai multe societăți cu somație pentru că nu respectă principiul must carry.

Potrivit CNA, până la data de 24 aprilie, din grilele mai multor companiilor la care s-au făcut controale lipsesc de cele mai multe ori posturile Digi 24, Alfa Omega, Credo TV și Mynele TV.

Printre cei 20 de cabliști somați să intre în legalitate se numără RCS&RDS, UPC România, Romtelecom, Digital Cable Systems și NextGen.

Propunerea de somare a venit din partea Narcisei Iorga pentru că nu este respectat articolul 82 din Legea Audiovizualului. „ Eu vă propun să trecem la primul pas al sancțiunii, somație. Pentru că deja sunt trei luni de când s-a publicat lista”, a declarat Narcisa Iorga, membru CNA.

Propunerea a fost votată de toți membrii prezenți: Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Valentin Jucan, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu și Radu Călin Cristea.anigif - 1 MAI

--

Ce spune art 82 din Legea Audiovizualului: Potrivit articolului 82, alineatul 1 din Legea audiovizualului:

„Orice distribuitor care retransmite servicii de programe prin reţele de comunicaţii electronice, cu excepţia celor care utilizează exclusiv spectrul radio, are obligaţia să includă în oferta sa serviciile de programe ale Societăţii Române de Televiziune destinate publicului din România, precum şi alte servicii de programe, libere la retransmisie şi fără condiţionări tehnice sau financiare, ale radiodifuzorilor privaţi, aflaţi sub jurisdicţia României, în limita a 25% din numărul total de servicii de programe distribuite prin reţeaua respectivă, precum şi serviciile de televiziune a căror obligativitate de retransmitere este stabilită prin acorduri internaţionale la care România este parte. Criteriul de departajare pentru radiodifuzorii privaţi este ordinea descrescătoare a indicelui anual de audienţă”.

SURSA – www.paginademedia.ro

--

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura