InterviuriInterviuri Diverse

Universitatea Penticostală din România – interviu Mircea Cir

646x404De când v-aţi gândit să înfiinţaţi o universitate? A cui a fost ideea?
Universitatea este un proiect la care lucrăm de doi ani, un interval timp în care au fost multe de pregătit, dar ne gândim la această instituţie de mult mai mult timp. Nu pot spune că a fost ideea unei persoane anume. Mai mulţi au ajuns la concluzia că se impune să investim în acest domeniu, motiv pentru care asocierea noastră în Pro Integritate a fost ceva firesc, o evoluţie naturală.

De ce credeţi că este nevoie de o universitate creştină? 
Mari universităţi ale lumii au pornit la drum ca universităţi creştine. Iar astăzi, credem că avem nevoie de tineri profesionişti pentru care corectitudinea şi etica să nu fie doar vorbe, ci să se manifeste şi în viaţa profesională, locul în care activitatea lor îi influenţează mult pe cei din jur. Nu vorbim de lucruri complicate, ci de acele valorile morale cu care am crescut, valori fundamentale în viaţa unui om, dar pe care graba zilnică ne poate face să le uităm. Va fi o universitate creştină, dar care nu va discrimina în funcţie de confesiune. Noi suntem interesaţi să investim în primul rând în oameni, în generaţia de mâine, dar nu suntem interesaţi să facem din această universitate un business.

De ce tocmai la Floreşti, într-o comună? 
Pentru că Floreştiul are un primar care a înţeles de la prima discuţie dimensiunea acestui proiect şi a posibilităţii de dezvoltare. De fapt, de ce nu am investi într-o comună? Dacă ne uităm un pic peste hotare, o să vedem că este ceva firesc în alte ţări. Suntem bucuroşi că am găsit înţelegere şi deschidere la această primărie. Nu v-aţi gândit să construiţi o universitate într-un oraş, în Baia Mare, Cluj sau în Bistriţa? Referitor la cele trei oraşe: nu, da, nu. Ţinta a fost clară: Clujul. Cum posibilităţile de a găsi teren în Cluj au fost limitate, am trecut la planul B – împrejurimile localităţii – unde am fost bucuroşi să găsim deschidere şi înţelegere.

Cât timp va dura construcţia şi de când se vor putea înscrie absolvenţii? 
La un proiect de asemenea amploare, estimăm că întreaga construcţie va fi încheiată în 5-7 ani de acum încolo, în funcţie şi de capacitatea noastră de a strânge fondurile necesare. Vorbim nu doar despre clădirea unei universităţi, ci de un întreg campus, cu spaţii de cazare
şi de parcare, cu teren de sport etc. Cu toate acestea, ne propunem să începem să funcţionăm din anul universitar 2015/2016 cu anumite specializări.

Citeste mai mult: CLICK AICI

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: