EDITORIALE

Binecuvantare pentru copii de ziua copilului

Azi, in Romania, se sarbatoreste ziua copilului – e 1 iunie. Nu vreau sa ma leg de punctele de plecare ale acestei sarbatori, daca e pagana sau nu, daca …. si iar daca. Citesc pe si in paginile Bibliei ca numele copiilor nu se dadeau inainte ca acestia sa se nasca ci la cateva zile dupa nastere, dupa ce familia il analiza pe copil, ii vedea reactiile. Si, cand i se dadea numele, isi primea binecuvantarea.

Am un nume nu foarte des intalnit, unii il stalcesc tare de tot, unii ma intreaba ce inseamna numele meu si daca sunt din Romania sau ai mei sunt de pe plaiurile mioritice. Mamei mele i-a placut numele asta si pentru ca s-a rugat multi ani sa ii dea Domnul si ei o fata … a primit raspunsul insa a asteptat destul de mult. Am fost binecuvantata de mama mea la nastere si stiu ca bunicii au fost foarte fericiti ca au primit si vazut raspunsul la rugaciunile lor. Iar pentru bunicul de pe mama am fost „draga inimii lui”.

blessedMi-am gasit semnificatia numelui insa mai mult mi-am dorit sa stiu care mi-a fost binecuvantarea ce am primit-o atunci, dupa ce m-a vazut. Mama mi-a spus ca a rostit binecuvantari despre sanatate si bucurie iar tatal ei  a rostit multe binecuvantari peste mine. Insa acum … nu pot sa nu ma intreb de ce nu rostim binecuvantari peste ai nostri dragi. Am inceput sa invat sa fac asta si unii se uita ciudat, unii sunt incantati.

Astazi, e ziua copilului si am pe langa mine multi copii. Unii dintre copiii vor primi bomboane, cadouri, plimbari, excursii, unii nu vor primi nimic sau poate doar o bataie buna, unii vor fi trimisi la cersit, unii la furat, unii inchisi in casa si pedepsiti.

Cum Rut si Boaz imi tot framanta gandurile de ceva vreme, am recitit pasajul in care apare Obed (Oved) si este binecuvantat. Vad ca acest copil apare pentru ca Domnul a binecuvantat pe Rut si Boaz. Copilul nu apare la intamplare, nu apare si creste la intamplare. „El a intrat la ea şi Domnul a dat rod pântecului ei, astfel că aceasta a născut un fiu. 14 Femeile i-au zis lui Naomi: „Binecuvântat să fie Domnul, Cel Ce nu te-a lăsat astăzi fără un răscumpărător. Fie ca numele lui să fie vestit în Israel! 15 El îţi va reînviora sufletul şi va fi sprijinul bătrâneţii tale, căci l-a născut nora ta care te iubeşte şi care preţuieşte pentru tine mai mult decât şapte fii.“” Rut 4:13-15

Ce invat de aici? Ca trebuie sa Il binecuvant pe Domnul pentru ca a binecuvantat relatia dintre cei doi parinti, a binecuvantat familia largita, si prin aparitia unui copil incepe vindecarea in sufletele celor din jur si mai mult de atat, binecuvantarea primita are bataie lunga in viitorul familiei si poporului.
Ca o cred sau nu, sunt o binecuvantare primita de la Domnul pentru si in familia mea. Sunt raspunsul la rugaciunile parintilor si bunicilor mei. Am devenit ceea ce sunt pentru ca ai mei si altii langa ei s-au rugat pentru mine sa fiu binecuvantata si sa devin o binecuvantare.
Dar eu ce fac pentru copiii de langa mine? Pentru cei ce au trup de adult si ca vor sau nu, au tot suflet de copil? Le fac urari, le doresc vrute si nevrute sau ii binecuvant?
Dragii mei, fie ca Dumnezeul lui Avraam, Isaac si Iacov sa va binecuvante cu pacea ce o da Cel venit de Sus, cu vindecare pentru ranile sufletesti, fizice si psihice, cu bucuria ce numai Domnul o poate da – o bucurie ce intrece ratiunea, logica si nu poate fi explicata in cuvinte ci doar poate fi experimentata, cu putere de a accepta provocari care sa va schimbe si sa deveniti asa cum a intentionat Creatorul sa fiti.
Fiti binecuvantati cu dor de vesnicie, de Cel ce este Vesnic.
Fiti binecuvantati cu oameni care se roaga pentru voi, oameni bandaje de dragoste care sa arate prin traiul si dedicarea lor pe Domnul.
Legati-va inima de El!
Lasati-va binecuvantati si iubiti de Tatal minunilor!
Fie ca parintii vostri sa va binecuvante cu prezenta, dragostea si grija lor si nu doar cu darurile si banii lor.
Fie ca Domnul ca va intregeasca casele si familiile, sa cresteti onorand Numele Domnului si spre Slava Lui si multumirea parintilor vostri!
Fiti binecuvantati!
Sursa: asteptandminunile.blogspot.ro

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: