EDITORIALE

Puţină matematică pentru neliniştea noastră

pustanNu mi-a plăcut niciodată abacul, socotitoarea, aritmetica. Nimic din ce e fix nu-mi place. Am urât din cauza asta şi gramatica… Mama s-a dus săraca la fostul meu profesor de matematică din liceu cu ouă, brânză, miere de albine să fie bun cu mine şi să nu mă lase corigent. Aşa am ajuns pastor…
Nici în Biblie n-am scăpat de socotit însă…
Pavel zice în scrisoarea către corinteni că pe Hristos L-au văzut 500 fraţi care au auzit porunca să nu se depărteze de Ierusalim şi să aştepte Rusaliile. În ziua măreaţă, în odaia de sus erau 120. Unde erau ceilalţi 380?
Iuda s-a orpilat când a văzut că Maria a spart o sticlă de parfum pe picioarele lui Isus în valoare de 300 arginţi, dar l-a vândut pe Mântuitor cu 30 arginţi, deci de 10 ori mai ieftin…
Maria şi Aron au bârfit în cort (Numeri 12) pe Moise. Dumnezeu s-a supărat şi a plecat din tabără. Erau 2 milioane de oameni şi 2 bârfitori, deci 1 bârfitor la 1 milion. Şi ne mai întrebăm de ce Dumnezeu nu-i de găsit în bisericile noastre cu 2 bârfitori pe cap de locuitor?
Din 10 fecioare, 5 au rămas pe dinafară, adică jumătate din biserică să rămână pe jos la răpire? Din 12 apostoli, 1 a fost Iuda. Proporţia se mai păstrează azi sau a crescut? Din 2 oameni într-un pat, 1 luat, 1 lăsat, asta să fie proporţia de sfinţi din familiile noastre?
În Gadara omul avea o legiune de demoni în el, adică 6000 de draci. Isus i-a împărţit echitabil în 2000 porci adică 3 draci pe 1 porc. Porcii au sărit în mare, dracii înapoi în porcarii ce L-au izgonit apoi pe Hristos din mijlocul lor. Cel din Gadara avea 6000 de draci în el, Maria Magdalena avea doar 7 draci deci pe lângă el, ea era o sfântă, dar e destul 1 duh rău în tine, ca în Saul, să-ţi facă viaţa iad.
Iuda a stat 2 ani pe lângă Isus şi-a mers în iad, tâlharul a stat 6 ore lângă Isus şi-a mers în rai.
… Doamne învaţă-ne să ne numărăm bine zilele…

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

3 Comments

  1. Foarte bune precizarile. Avem mult de invatat din ele. Scurt, clar si la obiect.

  2. Adevărat a-ţi calculat frate Pustan ,la matematica din Biblie sunteţi… şef de promoţie.
    Dumnezeu să vă binecuvânteze şi să aveţi parte de viaţă veşnică!
    Domnul Isus v-a ajutat pănă la aceşti ani ,fie ca şi de acum încolo să fie cu dumneavoastră ,acum când mai adăugaţi o filă , un nou început ,în cartea vieţii !
    ISAIA 46:3-13

  3. Pacea Domnului Isus.Multa Pace si mai putina matematica.Minunate ganduri,minunate adevaruri,minunate cuvinte…de ar avea efect in vietile noastre ar fi si mai minunate,si totusi mai au si totusi inca mai este pamant roditor,deci continuati sa scrieti,minunat.As vrea sa mai adaug cate ceva dar nu am ,ati spus aproape totul.Matematica Lui Dumnezeu nu este si matematica noastra a oamenilor,la El 1+1=3 sau 1+1=1,Eu cu Tata suntem, una,sau unul.Ei socotesc altcumva,aduna si impart diferit,ale lor iasa ,ale noastre nu.Deci sa mergem la „Scoala Lor”..”veniti de invatati de la mine „..ne mai spune Domnul nostru Isus.Eu cred ca dumneavoastra mergeti deja la „Scoala Lor”,sa ne ajute Bunul Dumnezeu sa fim si „colegi” la „Scoala Lor”.O rugaminte,cand aveti putin timp (nu stiu daca veti avea),uitati-va si peste umilele „poezi” pe care le-am scris impreuna cu Domnul,poate v-ar ajuta,v-ar fi de folos.Cu mult respect si multa dragoste crestina.Multunesc mult si Doamne ajuta.

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: