InterviuriInterviuri cu: ArtistiInterviuri' SCRISE

Interviu cu Otto Pascal

Născut într-o famile de credincioși, Otto Pascal a fos atras din copilărie de muzică. Încă de mic, fașcinat de cântările pe care le asculta la casetofonul bunicii, în inima lui ia naștere un vis, acela de a sluji lui Dumnezeu prin muzică.

În 2007 lansează primul album solo intitulat „Slavă lui Dumnezeu”, iar un an mai târziu începe colaborarea cu grupul Speranța. Se alătură apoi trupei Elim Harmony, trupă cu care în 2010, înregistrează albumul „O nouă zi”.

Vă invit așadar,  să-l cunoaștem pe Otto Pascal.

Buna. Cine este Otto Pascal?

Sunt născut în Timișoara, fac parte dintr-o familie numeroasă și frumoasă în număr de 16 copii, plus părinții. Sunt caracterizat ca fiind o persoană simplă, activă și îmi place să creez…

Te rog să ne spui care sunt lucrurile care îți aduc bucurie și care sunt hobby-urile tale.

--

Muzica este o parte din mine și îmi aduce o profundă bucurie, pictura mă atrage și o practic în timpul liber. Iubesc animalele și îmi place să privesc natura cu alți ochi, profitând de fiecare fărâmă de frumusețe pe care ne-o poate oferi Dumnezeu prin ea. Sunt deschis pentru mișcare și sport, și nu în ultimul rând, familia este o pasiune pentru mine. Atunci când sunt la lucru sau în misiune abia aștept să revin acasă și să privesc acei ochi pe care i-am ales pentru totdeauna! Ce să mai zic când vor veni copiii…:)

De când ai început să cânți și cum ți-ai dat seama că aceasta este lucrarea la care te-a chemat Dumnezeu?

Pot să spun că primele note muzicale le-am auzit la casetofonul bunicii mele când eram mic, apoi părinții mei ascultau muzică americană gospel cât și românească. Cel mai mult însă, am fost atras de grupul „Speranța”. Țin minte că aveam toate albumele lor și atunci când veneau în Timișoara o rugam pe mama să îmi cumpere o casetă. Ajungeam acasă și în loc să merg la masă cu toată familia, mă închideam în cameră și ascultam de vreo trei ori caseta.  Plângeam o tură, apoi veneam să mănânc.. Sufletește m-au ajutat foarte mult…dar și muzical. Crescând am ascultat muzică precum Cathedrals, The Martins, Gaither vocal band, etc. Recunosc, aceștia au fost profesorii mei de muzică neavând posibilitatea de a face canto. Am cântat de la 16 ani în corul bisericii, apoi m-am alăturat unui grup mixt din biserica Elim pe care o frecventam la acea vreme. Cântând alături de acele persoane credincioase am început să îl cunosc tot mai mult pe Dumnezeu și m-am simțit responsabil de ceea ce făceam.

--
Din câte am înțeles, peste câteva săptămâni vei lansa un nou album solo. Ne poți da câteva detalii?Multă lume te cunoaște din concertele tale cu „Speranța și prietenii”. Cum ai ajuns să cânți cu ei?
Primul album intitulat „Slava lui Dumnezeu” l-am înregistrat la studio Speranța. A fost simplu să mă contacteze când au început acest proiect. Ne cunoșteam dinainte.

Da, cu ajutorul lui Dumnezeu urmează să lansez acest nou album intitulat  „Simt iubirea Ta”. Pentru mine este o mare reușită. Unele persoane m-au tot întrebat de ce așa târziu, fiind 5 ani diferență între primul și al doilea album. Vreau să le spun pe această cale că nu este nepăsarea sau alte stări, ci e vorba doar de partea materială. Să trecem însă peste acest capitol și să vorbim despre cântări. Majoritatea pieselor sunt compoziții proprii, cât și în colaborare cu câțiva compozitori, precum Cornel Matei, Crina Mehedinți, Nelu Mehedinți și Ligia Ionese… Prin acest album am încercat să transmit mai multe stări: iubirea lui Dumnezeu față de om este unul din subiectele cheie pe care l-am expus. O altă temă este iubirea unul față de celălalt, inspirat fiind de Sfânta Scriptură,  „iubiți-vă unii pe alții”.  De asemenea am ales printre multe alte compoziții, să vorbesc despre orfani și cât de mult facem noi pentru acești copii. Cântarea poate fi găsită sub titlul „Printr-un gest”.

Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru că a fost alături de mine și mi-a dat harul acesta să pot transmite ceva, ceva din partea Lui. Sunt mândru că sunt copilul Lui!

Elim Harmony este un alt proiect muzical în care ești implicat? De ce ai ales să te implici în acest proiect și pe când un nou album cu această trupă?

Elim Harmony este un grup care a luat ființă mult înainte de a se numi așa.  Pe atunci avea alți membrii. I-aș menționa pe cei care s-au perindat în acest grup…Marius Cristea, Teo Pascalau, Ema Alăzăroaie, Remus Alăzăroaie, Ema Hoduț, Gabi Nicolae și Emi Fedur. Pentru acești oameni am un respect deosebit și țin să spun că au avut o mare contribuție la creșterea acestui Quartet care astăzi se numește Elim Harmony. Membrii grupului actual sunt doi din frații mei, pe nume David și Sami și cel care este „prietenul contrabasului”  (a studiat la facultatea de muzică),  Aron Silaghi.  Lucrăm la un nou album. Pe acest album vor apărea compoziții proprii cât și compoziții din repertoriul american. Rugați-vă pentru acest proiect care va aduce alinare și bucurie multor suflete!

Sa vorbim putin despre Dumnezeu…Ce te-a determinat sa-L urmezi?

Cand eram copil totul imi parea doar o poveste frumoasa. Crescand insa, am avut experiente care m-au facut sa-mi dau seama ca Cineva ma tine de mana si ma iubeste ascultandu-mi rugaciunile. Creeatia Lui ma fascineaza si orice amanunt pe care l-a facut pe acest pamant este o capodopera pentru mine.

Cine este Dumnezeu pentru tine?

Este cel care m-a iubit nespus încă din pântecele mamei mele. El este pretutindeni lângă mine ca un tată  și este prietenul meu. Ce îmi place la Dumnezeu este faptul că mă copleșește cu iubirea Lui, deși nu o merit.

Te rog să ne împărtăşești o experienţă  cu Dumnezeu care te-a marcat într-un mod profund.
Da, îmi amintesc o experiență frumoasă care s-a petrecut în urmă cu ceva ani. Pe la vârsta de 20 de ani, după armată,  îmi găsisem o slujbă în construcții. Eram destul de slăbuț la aceea vârstă, cântăream aproximativ 60 kg, ceea ce era cam puțin la înălțimea mea de 1.80cm. Îmi amintesc că abea puteam ridica sacul de ciment și nu erau puțini de cărat. Am început să mă rog Domnului să îmi găsesc o altă slujbă mai ușoară din punct de vedere fizic. Îi spuneam Domnului: „Doamne dă-mi o slujbă mai bună în care să am mai mult timp pentru Tine. Nu vreau muncă de birou pentru că sunt conștient că nu am atâta școală. Dar fă Tu să fie bine”. M-am rugat câteva săptămâni până când într-o zi de Crăciun Domnul s-a hotărât să îmi facă un cadou. Eram la sala Filarmonicii, la un concert de colinde, când pe la jumătatea concertului sunt chemat afară de o soră din biserica Elim. O cunoșteam din vedere pentru că era fata fratelui Măcelaru, căsătorită cu fratele Nelu Mehedinți. Ea era și este și în prezent managerul librariei creștine CLC. M-a luat deoparte și mi-a spus că a avut un vis cum că m-a angajat l-a CLC. Așa că având nevoie de un merciolog s-a gândit că e de la Domnul visul. Am avut emoții și în acea clipă m-am gândit cum o să mă descurc să dau restul la casă. Nu aveam experiență. I-am spus că mă mai gândesc și am plecat tare îngândurat acasă… mă gândeam în sinea mea că este o șansă  si că trebuie să profit de ea… și așa am făcut! M-am angajat acolo.

Într-o zi, sora Daniela mi-a spus să fac niște acte pentru librărie în birou, pentru ca ea trebuia să plece la Bancă. Am început munca… Atunci în mintea și inima mea a trecut ca un fulger rugăciunea pe care i-am spus-o Domnului,  că nu îmi doresc neapărat muncă de birou. Însă Domnul este mai mare decât am crezut eu pe atunci și iată, că lucram într-un „birou creștin”. Slavă Tatălui! Așa s-a născut și primul meu album, având timpul și sprijinul necesar. Pot să spun că titlul albumului a fost „Slavă lui Dumnezeu „ și pentru faptul că am văzut minunile Lui și am vrut să îi aduc ofranda mulțumirii mele!

Știu că ești căsătorit. Ce înseamnă familia pentru tine?

Da, sunt căsătorit cu o prințesă pe nume Dana și îi mulțumesc în fiecare zi lui Dumnezeu pentru ea.

Familia pentru mine înseamnă dragoste și respect… când aceste diamante le-ai pierdut, ai pierdut totul. Dumnezeu este dragoste.

Otto,  îți mulțumesc pentru interviu. Dumnezeu să te binecuvânteze în tot ceea ce faci.

Vă mulțumesc și eu. Dumnezeu să vă binecuvânteze.

Interviu realizat de Florin Lupean

® Flacara Inchinarii Media

Sursa:| Flacăra Închinării

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

One Comment

  1. ce frumos iese in evidenta din cuvintele lui felul sincer si simplu de a fi, calitati care astazi nu sunt usor de gasit, Domnul sa ii ajute sa ramana la fel de credincios si cu un interior la fel de frumos ca pana acuma. Be blessed, Otto!:)

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura