EDITORIALE

Cum să arăţi dragostea reală

Anul Nou chinezesc se întâmplă să cadă exact în ziua Sfântului Valentin în 2010. Deşi aceste două sărbători au origini foarte diferite, există câteva asemănări în modul cum sunt celebrate. În ambele cazuri, îndrăgostiţii îşi dau cadouri ca să-şi exprime dragostea unul pentru celălalt. Trandafirii oferiţi de Valentine’Day persoanei iubite şi hong bao (pacheţele roşii cu bani), darul pentru familie şi prieteni de Anul Nou chinezesc, reprezintă semne ale dragostei. Domnul nostru Isus Cristos le-a poruncit ucenicilor „să se iubească unii pe alţii“ pentru că „prin aceasta vor cunoaşte toţi că sunteţi ucenicii Mei, dacă veţi avea dragoste unii pentru alţii“ (Ioan, 13:34–35). Dragostea pe care Domnul nos-tru doreşte să o aibă ucenicii Lui unii pentru alţii este diferită de cearomantică dintre cuplurile de îndrăgostiţi sau dintre membrii familiei. Este o dragoste altruistă. Cuvântul grecesc pe care Ioan îl foloseşte în porunca lui Isus este agape, care se referă la dragostea lui Dumnezeu care este oferită fără a cere ceva în schimb. Această dragoste a arătat-o Isus ucenicilor când „a turnat apă într-un lighean şi a început să spele picioarele ucenicilor“ (v. 5). A fost dragostea manifestată prin jertfa Sa de pe cruce. Caută astăzi pe cineva căruia să-i arăţi o astfel de dragoste altruistă. – C.P.Hia

Pâinea noastra cea de toate zilele  nouasperanta.ro

-

Related Articles

3 Comments

  1. Da e adevarat ca Domnul nostru Isus Hristos a spus ucenicilor Sai sa se iubeasca uni pe alti cum El i-a iubit,pentru ca El este Domnul iubirii si al dragostei Agape,in El nu s-a gasit minciuna,amagire si lingusire fata de semeni si pe cine putem gasi mai aproape sa-i iubim decat pe cei dragi de langa noi,familia si cei care ne sunt aproape tot timpul,ca ucenicii ,iubirea este o mireasma placuta in jurul nostru o dulce armonie pusa de Domnul iubirii in toti sfinti,sa fim mereu un cuget si o simtire in dragostea care vine de la Dumnezeu .
    Efeseni 4:1-4 Doamne ajuta-ne.Amin

  2. eu nu stiu cum de puteti amesteca sarbatorile aceste pagane si lumesti cu viata noua in HRISTOS pe care o avem in urma transformarii si lucrarii pe care DOMNUL ISUS o face in viata noastra,oare EL se bucura cand vede atata formalism si ca mergem in pas cu lumea noi crestinii?

  3. Ati inebunit.Confundati „Iubirea lui Dumnezeu” cu o sarbatoare pagana.Semnele Dragostei cerute(a) de Domnul Dumnezeu nu are nimic de a face cu anul nou chinezesc,cu dragobetele si cu sfintii valentini.Exista in Biblie prezentat un cuplu de indragostiticu titlu de precedent?Dar in Noul Testament? Dar in Evanghelii? Mare intuneric este in capul (si inima) voastra.

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura