ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

Ai vrea ca Dumnezeu să existe?

Adus în sala de cursuri de un elev de-al meu, un tânăr pachet de muşchi ca luptătorii de K1, cu creastă blondă, gelată, şi cu un lănţic gros de-un deget la gât m-a acuzat mirat că sunt credincios. Cu aere de superioritate în  problema divinităţii, sigur pe el ca Saul din Tars şi cu nasul pe sus ca preotul Caiafa, flăcăul mi-a dezvăluit: „Vă pot demonstra, că Dumnezeu nu există!”. „Cum?” am întrebat zâmbind. „Vă aduc cărţi, vă aduc DVD-uri, vă aduc ce doriţi. Şi vă demonstrez că nu există! Am cercetat!”. „Ai toate dovezile? Dacă ţi-a scăpat ceva?”. „Nu mi-a scăpat nimic. Nu există pur şi simplu Dumnezeu. Nu se poate demonstra”.

În faţa a peste 15 perechi de ochi curioşi, am făcut câţiva paţi înspre el, am ajuns la băncuţa unde stătea, şi l-am întrebat aproape în şoaptă: „Câţi ani ai?”. „19”. „. Mulţi înainte. Eşti tânăr, eşti frumos… Să presupunem că acum eşti la spital. Eu sunt medicul, tu pacientul. Te-am consultat şi îţi comunic diagnosticul: Iubitule, ai cancer la ficat. E atât de avansat, încât la ora asta nici un medicament de pe piaţă nu te mai poate vindeca, nici o clinică din lume nu te poate opera. Nici un doctor nu te pot ajut, cu nimic. Îmi pare rău, dar trebuie să-ţi spun: mai ai de trăit decât 6 săptămâni. Dacă ar fi aşa, ai vrea ca Dumnezeu să existe?”…

Băiatul a tăcut o clipă. Apoi, ruşinat a răspuns: „Da, aş vrea ca Dumnezeu să existe”.

Am mai discutat apoi cu tinerii 30 de minute. Le-am spus că nu există ateism. Ateismul este lipsa credinţei. Le-am spus că nu există întuneric. Întunericul, spunea Einstein, e lipsa luminii. Le-am spus că nu există frig. Frigul e lipsa căldurii. Le-am spus că nu există ură. Ura e lipsa iubirii. Le-am spus că nu există rău. Răul e absenţa binelui. Răul e absenţa Lui Dumnezeu.

În acest timp, băiatul a stat cu capul în jos. L-am iubit atât de mult. Pentru că în ochi, i-au apărut lacrimi…

--
Publicat de Nicolae GEANTĂ la nicolaegeanta.blogspot.com

Banner sbro.ro /

--

Banner KERIGMA/

“ Citești Scripturile cu alți ochi atunci când vezi efectiv locurile în care s-au derulat evenimentele descrise.
Prin agentia Oxentia Tourism ai acum ocazia să vizitezi Israelul.
Pentru rezervări sună la:   +40.746.675.313
+40.742.684.415

 

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura