ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

Feminitatea, pe picior de plecare?

Ani de-a rândul, noi femeile, am luptat pentru egalitate. Nu a fost uşor, a fost greu pentru străbunicile noastre, pentur femeile din trecut să lupte ca să obţină drept de vot, egalitate la locul de muncă şi egalitate în societate. Într-un final, această luptă grea a venit cu rezultate: s-a obţinut egalitatea. Puţin câte puţin, încetul cu încetul, femeia a putut să fie egală bărbatului, a putut să voteze şi să obţină un loc de muncă pe o poziţie superioară dacă era necesar. Problema este că pe măsură ce am început să câştigăm acest lucru, am început să pierdem altceva. Frica mea cea mai mare este că în timpul feminismului, unele dintre noi am ajuns să ne pierdem feminitatea.

Da, am fost prea ocupate să luptăm pentru egalitate, încât pe drum am pierdut feminitatea. Nu generalizez, sunt conştientă că doar o parte dintre noi ne-am pierdut această calitate. Ne-am infiltrat în lumea bărbaţilor şi din păcate, am preluat multe gesturi şi vorbe de la ei. Am învăţat să facem unele acţiuni pe care dacă le făceam în trecut, nu ni se păreau normale. Am subjugat bărbatul şi nu l-am mai lăsat să fie masculin, să-şi asume rolul pentru care a fost creat. Uneori am făcut aceasta de nevoie, pentru că el nu a pus piciorul în prag. Alteori, am făcut-o doar pentru că am vrut să le demonstrăm că putem şi noi, că suntem mai puternice şi că o facem şi mai bine. Şi iaca aşa, feminitatea noastră încetul cu încetul a început să dispară într-un nor de ceaţă. Am încetat să ne mai preocupăm de lucrurile fireşti unei femei şi să ne neglijăm. Ne-am prins părul sus într-un coc strâns, ne-am tras pe noi nişte pantaloni bărbăteşti şi am pornit spre cucerirea statutului de femelă Alfa. Iar dacă nu am făcut asta, am dus la extrem, în cealaltă parte, feminitatea care a devenit o parte din unghiile mult prea lungi şi pictate şi un ruj de un roz strident.

Ce e de făcut? Să ne oprim din a mai lucra, din a lupta pentru a ne câştiga existenţa? Nu! Hotărât nu! Dar în timp ce alergi spre ţinta stabilită, nu uita că eşti femeie, nu uita că ai atuurile tale şi că feminitatea ar trebui să ne caracterizeze pe fiecare dintre noi. Nu uita că un bărbat adoră să privească o femeie elegantă, pregătită să-şi îmbrăţişeze feminitatea ca pe o parte din ea.

S-ar putea ca după acest articol să mă aleg cu priviri urâte sau cu nişte comentarii tăioase. Ori poate să mi se spună că scriu aberaţii. Din contră, să ştiţi că în primul rând, sunt prima care susţin femeile şi chiar de multe ori am fost denumită feministă. Dar nu pot să închid ochii şi să văd cum încetul cu încetul, feminitatea din femei dispare…

Scris de Alina Ilioi – alinailioi.ro

--

Banner sbro.ro /

--

Banner KERIGMA/

“ Citești Scripturile cu alți ochi atunci când vezi efectiv locurile în care s-au derulat evenimentele descrise.

Prin agentia Oxentia Tourism ai acum ocazia să vizitezi Israelul.

Pentru rezervări sună la: +40 746.675.313 sau la: + 40 744. 731.492

Retrăiește istoria biblică în Tara Sfântă alături de Oxentia Tourism

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

One Comment

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura