ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

Idolatria Facebook (1)

 Facebook, nu este numai o reţea de socializare, ci a devenit o adevărată religie! De fapt, idolatrie. Pentru „facebookerişti“, psalmul favorit e 139 modificat. Dani Surducan spune că ar fi cam aşa: „Doamne, Tu şi alte câteva milioane, ştiţi că stau jos şi că rar mă ridic din faţa monitorului. Ştiţi când sunt conectat sau plecat. Ştiţi că umblu pe toate paginile şi că mă culc odată cu zorile… dacă mă mai culc. Ştiţi că nu pot trăi fără să ştiţi cum trăiesc”.
Facebook şi-a creat foarte rapid un popor, mult mai mare decât al Europei. Numai China şi India îl depăşeşte numeric. Înfiinţat la 4 februarie 2004, de către Mark Zuckerberg, pe vremea când era student la Harvard, a atins la 01.02.2012, peste 845 milioane utilizatori. (Fondatori sunt Zuckerberg, Eduardo Saverin, Dustin Moskovitz şi Chris Hunghes). Primii 4 ani s-a mişcat „mai leneş”, strângând numai 100 milioane utilizatori (aug. 2008). Apoi a urmat iureşul: apr. 2009 – 200 mil, sept. 2009 – 300 mil, febr. 2010 – 400 mil, iul. 2010 – 500 mil, ian. 2011 – 600 mil, mai 2011 – 700 mil, sept. 2011 – 800 mil. Speră să atingă 1 miliard utilizatori la sfârşitul anului 2011.

Oficial, Facebook permite utilizatori numai peste 13 ani. Adevărul însă e altul. Conform ConsumersReport.org, în mai 2011, din 700 mil, 7,5 mil. membrii aveau sub 13 ani. În urmă cu ceva ani nu te puteai loga decât cu adresă şi nume corcte. Azi, merge şi adrese false.

Din cele 213 state înregistrate pe Facebook, la 1 martie 2012, SUA avea 155,8 mil. util, adică 50, 25 % (a scăzut cu 89.000 în ultimele 3 luni), India a atins 45 mil., Indonezia 43,5 mil., Brazilia 42 mil., Mexic 33,5 mil., Turcia 31,5 mil. şi UK 30 mil. România, e locul 32 pe glob (4,7 mil), şi 7 în Europa ca nr. membrii, dar ca pondere dintre cei ce au Net, avem 56 %, adică locul doi în Europa după UK (58 %). Interesant e că în ianuarie 2011 erau numai 2,4 mil. useri! 10 % au crescut numai în 2012!!!

Facebook este blocat în China, Pakistan, Uzbekistan sau Siria. (Bravo lor!)

Afacerea Facebook:

– este o companie care valorează 100 miliarde dolari (60 % din PIB-ul României!), M. Zuckerberg adunând o avere de 17,5 mrd.dolari (loc. 14 pe glob în sept. 2011), în timp ce Steve Jobs avea numai 7 mrd. dolari. Şi-a fost geniul secolului XX!;

--

– 20 % din populaţia cu Internet de pe glob; 425 mil. de urilizatori de pe mobil, peste 150 milioane de accesări zilnice de pe telefonul mobil (au tastă Facebook); 200 de operatori de telefonie mobilă din 60 ţări;

– 250 mil. fotografii sunt încărcate zilnice pe Facebook;

– peste 1 miliard de obiecte postate, 100 miliarde de conexiuni colective;

--

– peste 750 miliarde de minute pe lună, 20 min. media pentru un utilizator/zi;

– 57 % dintre useri sunt femei!

Sunt şocante cifrele, nu?

Iubiţilor, în 2012, în România, Facebook a devenit o obsesie. Dacă nu eşti logat, nu exişti…

Vreau să vă mai întreb ceva foarte serios: credeţi că Domnul Hristos şi-ar fi făcut cont pe Facebook? Dar la Radio, ar fi mers?

Eu unul nu am Facebook. Şi nici nu-mi voi face vreodată. E periculos. Foarte periculos. În primul rând îmi consumă timpul. Apoi, îmi crează prejudecăţi. Mă ademeneşte la bârfă. Căci, chat = flecăreală = bârfă. Apoi mă expune la şantaj. Ori, se găsesc unii să mă critice, să mă-njure. O fac chiar unii care nu mă cunosc, aici pe blog. Aţi primit comment-uri nepotrivite? Nu vă strică pacea, liniştea?

Unii spun că Facebook e platforma lui Antihrist. Nu spun nimic în această direcţie…

Facebook e ca frigiderul, la fiecare jumătate de oră arunci o privire să vezi ce mai găseşti bun, zicea un puşti expert în domeniu! Spre deosebire de congelator, îl anunţ eu pe expert, pe Facebook, majoritatea lucrurilor sunt stricate… Cine mănâncă stricat, se-mbolnăveşte 100 %.

Azi, nu ne mai temem că tinerii se duc în lume. Pentru că, prin Facebook a venit lumea la ei. De aceea, în zilele următoare vom vedea împreună câteva pericole pe care le aduce idolul Facebook.

Publicat de Nicolae GEANTĂ > nicolaegeanta.blogspot.com

CLICK AICI PENTRU TOATE ARTICOLELE DESPRE FACEBOOK

Banner sbro.ro /

Banner KERIGMA/

“ Citești Scripturile cu alți ochi atunci când vezi efectiv locurile în care s-au derulat evenimentele descrise.

Prin agentia Oxentia Tourism ai acum ocazia să vizitezi Israelul.

Pentru rezervări sună la: +40 746.675.313 sau la: + 40 744. 731.492

Retrăiește istoria biblică în Tara Sfântă alături de Oxentia Tourism

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

4 Comments

  1. Este foarte adevarat, timp pierdut! Eu am preofil facebook si stiu ca poti deveni dependent, cred ca unii crestini petrec mai mult timp pe facebook decat citind Biblia, mergand la biserica, rugandu-se!
    Este pacat!

  2. Orice lucru care pune stapanire pe tine este pacat.
    Eu am cont facebook, dar nu sunt dependenta de el. De altfel asa am descoperit acest site, prin facebook. Poti sa te bucuri de mesaje frumoase, postari interesante, muzica buna postata de prietenii tai pe facebook. Orice lucru pe care il faci poate deveni periculos daca nu ai un echilibru.

  3. Sa nu fim egoisti si sa ii punem pe toti oamenii in aceeasi „oala”. Facebook-ul in sine nu e un rau sau pacat, asa cum nici net-ul sau tv-ul sau scoala nu sunt pacate. Dar cand acestea devin in viata noastra un idol, adica ceva mai drag decat lucrurile sfinte, decat Dumnezeu, atunci suntem in pare pericol. Cu Facebook-ul, precum si cu net-ul sau orice altceva ne putem ajuta sau ne putem distruge fizic si spiritual. Acum, depinde ce alegem. Poti alege sa stai si sa barfesti pe altii, sa judeci poze si sa critici lucruri si persoane stand pe net, chiar si pe Facebook, dar daca esti nascut din nou si cu intelepciune de Sus, vei sti cum sa folosesti acestea, chiar si net-ul sau Facebook-ul. In loc de critici, barfe si judecari dupa aparente vei sta si vei vesti Evanghelia pe o cale care pana in 2004 nu se putea face, dar acum si pe Facebook putem fi o lumina pt tineri fara de El, putem spune un cuvant biblic, putem sa fim de ajutor. Pe Facebook, e meritul Lui si Ii multumesc, ca am reusit prin puterea Sa sa spirjin pe altii in rugaciune, sa spun despre El, sa discut despre El si sa vad suflete pe Facebook care abia au asteptat ca cineva sa le spuna despre dragostea iertarii Lui. Daca alegi sa spui din prima, fara sa te gandesti mai mult un „NU” Facebook-ului, inseamna ca nu intelelegi inca ce e pacatul si ce nu e. Pacat e ceea ce sti sa faci, si nu faci, ma refer la bine. Dumnezeu sa ne ajute! Articolul in sine,e e adevarat, bun si util, dar nu inseamna ca daca sunt 1% sau 10% oameni adevarati pe Facebook care stiu scopul lor pe net, acestia sunt pierduti ca si ceilalti ce stau ore in sir pe net si judeca, privesc pagini cu caracter imoral si vulgar, etc. Ce alegi sa faci, asta va fi rasplata. Sa fim lumina pe net, e o cale buna de a – L vesti pe Christos, Domnul! 🙂

  4. Aveti mare dreptate, bine ca mai este cineva fara frica de oameni sa mai spuna un adevar aceasta este realitatea.
    (Eu scriu cam mult ca am seva din vita Lui Isus, scrisurile scurte sunt cei care sunt seci fara viata sunt mladitele taiate ca nu au adus rod ,sa stiti) .
    Oamenii habar nu au ce inseamna facebook-ul ,un compromis cu satana.
    Am avut pag.de facebook dar cand am vazut ce poze au asa zisele „pocaite” expuse si inca zambeau solemn ,in costume de baie, in fuste mini aveau fel de fel de conversatii cu baieti si invers baieti fitosi compromisi cu lumea ,cu bani,afaceri ,speculanti ,e chiar un dezmat total si o blasfemie uriasa pe facebook,mai ales la fetele si baietii de pastori se dadeau mari pocaiti si se mandreau cu cultul lor penticostal in costume de baie ,stranduri,masini scumpe,haine de moda, iphone ,laptopuri ,se dadeau mandrii,erau dizgratioasi ,scarbosi,cand am vazut cu ochii mei fii diavolului care se dadeau drept crestini,am renuntat urgent ,cand deja incepusem sa mi se faca greata la ce priveam si ascultam si ce versete biblice isi puneau pe pagini!!!mincinosii.
    Satana si fii lui, sunt chiar in adunariile pocaitiilor,in familile pastoriilor si credinciosilor,acolo unde decenta,evlavia ,smerenia ,simplitatea si infranarea poftelor trebuie sa fie pe primul loc.
    Urasc enorm de mult minciuna si fatarnicia asa zisiilor crestini neoprotestanti si ma intreb de ce nimeni nu le poate oprii de a se mai desfata in faradelegi si minciuni,de ce nimeni nu le mai poate corecta din randul pastoriilor si compromit astfel pe adevaratii pocaiti?!!!!!!!
    Oameni buni vreti sa credeti sau nu ,dar chiar exista crestini pocaiti, cei care nu pot vedea uraciuniile lor si nu se duc la sfatul celor rai.
    Eu cat am avut indemn le-am spus dar m-au respins au zis ca eu sa nu ii judec.
    No spuneti voi crestiniilor, daca un om care a primit lumina Evangheliei ,incearca sa le deschida ochii sa vada ca ei sunt gresiti si le vorbeste cu cuvintele Lui Dumnezeu din Biblie, este judecata sau iubire?!!!(Ezech.20:8)
    Daca eu pot sa fiu altfel ,ei de ce nu vad si sa creada ca exista pocaiti adevarati?!!! …pentru ca nu vor sa vada ca Dumnezeu schimba si transforma oameni in copii de Dumnezeu.
    Si pana cand vor sa stea in intuneric si minciuna si sa nu asculte cea ce vorbeste Dumnezeu prin oameni?!!! pana se va revarsa mania Lui Dumnezeu peste ei si atunci v-a fi prea tarziu.
    Ierusalime, Ierusalime, care omori pe proroci si ucizi cu pietre pe cei trimisi la tine! De cate ori am vrut sa strang pe copiii tai cum isi strange gaina puii sub aripi, si n-ati vrut! (Mat.23:37)
    Acesta este adevarul ca oamenii „NU VOR SA SE POCAIASCA” habar nu au ce inseamna sa nu asculte de trimisi Domnului ,iadul ii astapta nu cerul cum cred ei .
    Dumnezeu sa ii pocaiasca si sa ii opreasca de la faradelegi asa cum stie doar El.Amin!

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura