Comunicate

Comunicatul Cultului Penticostal cu privire la crima din Brasov

Cultul Creştin Penticostal – Biserica lui Dumnezeu Apostolică din România îşi exprimă profundul regret privind crima de la Braşov prin care o mamă, membră a unei biserici penticostale din acest oraş, reprimită după o perioadă de excludere (excomunicare), şi-a ucis copilul şi, condamnând categoric acest gest incalificabil, face următoarele precizări:

– mărturisirea de credinţă a Cultului Creştin Penticostal, în spiritul doctrinar şi practic, apreciază viaţa ca fiind darul sacru al lui Dumnezeu, conform Sfintelor Scripturi, cartea Maleahi cap. 2 vers.15/a: “ Nu ne-a dat Unul singur Dumnezeu suflarea de viată şi ne-a păstrat-o”? Acest principiu de bază trebuie să conducă la asumarea responsabilităţii fiecărui om privind întreţinerea vieţii în propria persoană şi respectarea ei în raport cu semenii, indiferent de circumstanţe;

– Cultului Creştin Penticostal nu recunoaşte niciunui membru al său dreptul de a se erija în postura de făptuitor al unor acţiuni în numele lui Dumnezeu, când acestea contravin în mod flagrant atât spiritului Sfintelor Scripturi cât şi normelor de convieţuire socială;

– consecvent în credincioşia sa faţă de principiile biblice care stau la baza credinţei creştine penticostale, Cultul Creştin Penticostal proclamă cu fermitate suveranitatea absolută şi exclusivă a lui Dumnezeu asupra vieţii şi morţii;

– Cultul Creştin Penticostal consideră nefondate şi neavenite afirmaţiile tendenţioase formulate direct sau voalat în mass-media, vizând inculparea pe plan moral şi/sau doctrinar a Bisericii Penticostale în nefericitul eveniment din Braşov. Acest aspect în actul informaţional poate fi cu certitudine calificat drept atac la imaginea unui cult religios, legal recunoscut în România.
În acest sens solicită celor implicaţi în mediatizarea acestui caz decenţă, bună credinţă şi aplicarea unui tratament mediatic adecvat în ce priveşte apartenenţa religioasă a persoanelor aflate în discuţie;

– lăsând – cum e şi firesc – judecarea faptei şi circumstanţelor în care s-a produs în seama instanţelor abilitate prin lege, transmitem sincere condoleanţe familiei profund afectata de această dramă.

Biroul Permanent al Comitetului Executiv al
Cultului Creştin Penticostal din România

penticostalul.wordpress.com

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

29 Comments

 1. ,,Vorba multa…..„! Pacat ca din comunicat nu reiese CLAR :
  – Persoana in cauza, are probleme psihice EVIDENTE- nici un om normal nu ucide, din senin`(mai ales un copil !)
  -,,Metoda„condamnabila a ,Mass-mediei`care in goana dupa senzational, aplica metode ,neortodoxe`:-Prin info partiale (voit) ambigue pe care le prezinta, SUGEREAZA / SUGESTIONEAZA cititorului GENERALIZAREA personajului faptei, cu GRUPUL caruia apartine acesta !
  -(Ce ar fi sa asociem cazul preotului (ortodox),homo si pedofil, cu Ortodoxia ?? Absurd,desigur- dar la gloata ,,prinde„!)

 2. Ma mira faptul ca niciodata nu se mentioneaza in cazul zecilor de crime care se intampla inromania(si nu numai) RELIGIA CELOR CARE LE INFAPTUIESC ,pentru simplul fapt ca este aceeasi cu a jurnalistului care scrie articolul. Trebuie spus ca aceste cazuri „nu au religie”. Cu parere de rau trebuie spus ca este prea tarziu pentru ca a costat deja viata unui micut. important este ca mama sa fie tratata intr-un mod adecvat,de specialisti de elita pentru a fi recuperata total. cu parere de rau o spun ca in general ,in ROMANIA am vazut o respingere totala fata de anumite probleme familiare si de sanatate(in special neuro-psihiatrice) . Un fel de „te intelegem dar nu putem sa facem nimic” . Nu as vrea sa folosesc un eveniment asa grav ,dar tyrebuie sa ne atraga atentia la conditia copiilor,a mamelor , la violenta familiara care uneori in Romania este chiar promovata ….Dumnezeu sa binecuvinteze Romania! Dumnezeu sa binecuvinteze familia!

 3. Din pacate atitudinea uneori prea rigida a anumitor culte este greu digerata de membrii sai, motiv pentru care se pot intampla diverse evenimente neplacute. Nu spun ca este cazul aici, in primul rand pentru ca nu cunosc cazul de la Brasov si in al doilea rand pentru ca nu fac parte din cult (deci nu cunosc amanunte despre cult), totodata, tin sa mentionez ca nici nu acuz pe cineva de aceasta rigiditate, nu sunt in masura sa fac asta si este posibil sa ma insel si ea sa nici nu existe.

  Ceea ce vreau sa subliniez insa este ca, din cate am vazut eu, uneori tocmai pentru ca nu doresc sa se abata de la Cale, oamenii ajung sa se abata rau de tot. Adesea, tocmai cand se decide excluderea cuia din Biserica, poate ar trebui tratata acea persoana cu mai multa dragoste si intelegere. Isus spunea ca tocmai pacatosul este cel pe care il vrea aproape in timp ce Biserica, daca nu respecti anumite cerinte ale sale (deci pacatuiesi) te da afara.

  Personal consider ca daca daramam toate bisericile si cladim in schimb IUBIRE NECONDITIONATA, lumea va fi mult mai buna si noi ne vom apropia mult mai mult de Dumnezeu.

  Cu iubire pentru toti si toate,
  Iosif

 4. Nu era necesara nici autodezvinovatirea oficiala si nici aplecarea urechii- tot oficial – la nazbatiile „ortodoxe” ale massmediei.
  Dumneaie, massmedia, este formata la ora actuala din atei frustrati apatici si criticisti, total dezaxati si in cel mai bun caz incapabili. Cine, doara, le mai da importanta, mai nimeni, asa ca abia in acest fel sobru-declarativ s-a aflat de nefericita intamplare. Zau…nu era necesar, penticostalii sunt un cult serios cu oameni de treaba, ca sunt minoritari, asta le confera un titlu de glorie viitoare, nu e deloc un stigmat.! Si ei stiu asta!

 5. Nu cultul penticostal, nu politia, nu eu si nici tu nu suntem persoane autorizate sa afirmam sau sa punem diagnostice psihiatrice. Deci comunicatul este unul pertinent si corect. Gestul femei este oribil si incalificabil si trebuie judecata conform legilor in vigoare si intr-o zi se va intalni cu Dumnezeu la Judecata, iar de aici doar EL va decide ce va fi cu ea. Este tendentions sa acuzam o orientare religioasa de raul care este produs de persoane membre sau conexe. De ce nu condamnam companiile de tutun, alcool si fast-food de faptul ca produsele care le produc, sunt nocive si produc boli unei mase largi de populatie? Stiu ca ultima mea intrebare, retorica, va starni poate antipatie, dar nu vreau sa ajungem sa acuzam si sa afirmam neadevaruri despre o comunitate in contextul unei infractiuni produse de un membru al ei.

 6. Eu nu cred ca Cultul Crestin Penticostal trebuie sa se dezvinovateasca prin acest comunicat, deoarece nu are nici o vina de cea ce diavolul face in aceasta lume ,ca si aceasta femeie au fost sute sau mii de femei si barbati in Romania care au recurs la acest gest regretabil.

  Nu te teme nicidecum de ce ai sa suferi. Iata ca diavolul are sa arunce in temnita pe unii din voi, ca sa va incerce. Si veti avea un necaz de zece zile. Fii credincios pana la moarte, si-ti voi da cununa vietii.” (Apoc.2:10)

  Diavolul nu tine cont de confesiune sau apartenenta religioasa ,el intra in om isi face treaba si pleaca ,asa a fost si cu aceasta femeie o victima a diavolului si apoi tot diavolul a dat si vrea sa dea vina pe Dumnezeu, cica El i-a spus femeii sa isi jertfeasca copilul, cu versete Biblice,e o minciuna a diavolului ,caci Dumnezeu nu l-a lasat pe Avraam sa il omoare pe Isaac ,ci i-a dat un berbec pentru jertfa si i-a zis” Dumnezeu v-a purta de grija”.Genesa.22.8-18.
  Dumnezeu nu cere sa ne jertfim copii pentru El, caci intotdeauna El ne poarta de grija . Dumnezeu binecuvanteaza copii si ii iubeste .Adevarata jertfa este IUBIREA SI CREDINTA IN DUMNEZEU.
  Aveti grija caci Diavolul acum lucreaza in fortza majora si cauta in cine sa intre sa isi faca lucrarea si apoi pleaca ca sa dea vina pa Dumnezeu.
  Vegheati asupra sufletelor si a mintilor voastre si mai ales cei din cultul penticostal ,caci ei sunt cei mai aproape de adevar.
  Crestinilor penticostali si nu numai ,vegheati si rugati-va uni pentru alti ,caci vremuriile sunt tot mai rele si venirea Domnului e tot mai aproape.
  Nu uitati caci un duh rau care iasa dintr-un om intra in alt om care-i slab in credinta,”FITI TARI IN CREDINTA”.
  Fiti treji si vegheati! Pentru ca potrivnicul vostru, diavolul, da tarcoale ca un leu care racneste si cauta pe cine sa inghita. (1Pet.5:8)

 7. erata:( la ultimul alineat)
  …iar rezultatul la judecata va fi pe maura:Matei 7:21-24

  21 Nu orişicine-Mi zice: „Doamne, Doamne!“ va intra în Împărăţia cerurilor, ci celce face voia Tatălui Meu care este în ceruri.
  22 Mulţi Îmi vor zice în ziua aceea: „Doamne, Doamne! N’am proorocit noi în Numele Tău? N’am scos noi draci în Numele Tău? Şi n’am făcut noi multe minuni în Numele Tău?“
  23 Atunci le voi spune curat: „Niciodată nu v’am cunoscut; depărtaţi-vă dela Mine, voi toţi cari lucraţi fărădelege.“
  24 De aceea, pe orişicine aude aceste cuvinte ale Mele, şi le face, îl voi asemăna cu un om cu judecată, care şi-a zidit casa pe stîncă.

 8. DOAMNE DUMNEZEULE fa ca toti aceia care vorbesc de rau sau arunca cu vorbe de ocara si gandesc urat despre biserica penticostala ,sa-i aduci la pocainta sa-si mantuiasca sufletele sa-ti cunoasca puterea ,dragostea si adevarul TAU ,binecuvantat sa-ti fie numele TAU ,DOAMNE DUMNEZEUL nostru CEL viu si adevarat ,ca cel rau sa nu se mai foloseasca de ei ,ai mila DOAMNE ISUSE !amin!

 9. …reprimită după o perioadă de excludere (excomunicare)… fratilor, de unde aceasta doctrina cu EXCLUDEREA??? A dat Isus afara vreodata pe cineva? Dragi pastori, stiti foarte bine Cuvantul Domnului si mai ales versetul care spune asa: Ieremia 23:2  „De aceea, aşa vorbeşte Domnul, Dumnezeul lui Israel, împotriva păstorilor care pasc pe poporul meu: „Pentru că Mi-aţi risipit oile, le-aţi izgonit, şi nu v-aţi îngrijit de ele, iată că vă voi pedepsi din pricina răutăţii faptelor voastre, zice Domnul.”
  Cu ce drept a fost exclusa acea femeie din biserica? V-a dat Dumnezeu acest drept?? Oare nu suntem datori sa ridicam cu dragoste pe cel cazut? Pe cel slab oare nu trebuie sa-l ajutam in necazul lui? Cand femeia a fost prinsa in curvie, cine a dat primul cu piatra in ea? A implinit Isus sau nu Legea care spune sa ucizi cu pietre pe cel prins in curvie? Ooo, da a implinit-o si inca cum…CEL FARA PACAT SA ARUNCE PRIMUL CU PIATRA!! Toti au fugit, pt ca au fost mustrati in cugetul lor.
  Voi frati pastori oare nu sunteti mustrati in cugetele voastre cand excludeti pe cineva care a gresit? Ce credeti ca daca l-ati exclus din biserica il puteti exclude si de la mantuire? Ooo nuuu!! Isus nu a dat pe nimeni afara niciodata! Voi de ce o faceti?
  Galateni 6:1  Fraţilor, chiar dacă un om ar cădea deodată în vreo greşală, voi, care Sunteţi duhovniceşti, să-l ridicaţi cu duhul blândeţei. Şi ia seama la tine însuţi, ca să nu fii ispitit şi tu. OARE CATI DINTRE NOI MAI AVEM DUHUL BLANDETII SI MAI STIM RIDICA PE CEL CARE GRESESTE!! Doamne ai mila de toti cei care judeca pe altii si nu se judeca pe ei insisi si starea lor!!!

 10. FLORY MARGEA. Isus nu a dat pe nimrni afara ? Se vede caci citirea ta e numai printre randuri. Oare vanzatorii din templu sunt nimeni?
  Mai citeste Biblia si lasa acuzele la o parte.

 11. Nu acuz pe nimeni frate Dan!! Dar prea luam sabia in mana cand e vorba sa dam pe cineva afara!!! Da, stiu Biblia si stiu si de vanzatorii din Templu, dar frate, ei au fost dati afara din Templu pt ca din Casa de rugaciune au facut o pestere de talhari, o piata, si faceau comert in Casa Tatalui!! Oare daca ar veni azi Isus cum crezi frate Dan ca ar proceda??? Nu ar lua din nou biciul?? Caci casele de Rugaciune au ajuns un loc in care nu mai avem totul din belsug, Casa Tatalui nu mai e un adapost pt cei orfani, pt vaduve sau pt saraci. Casa Tatalui a ajuns pur si simplu un loc in care pace nu mai domneste din cauza rautatii si mandriei! Hai sa ne recunoastem, si sa ne smerim. Capul plecat sabia nu il taie…si cei ce se vor smeri vor fi inaltati.

  Citeste mai cu atentia Biblia frate Dan, si vezi cum Dumnezeu raspunde cu Dragoste, nu repede sa judece cum facem noi azi!!!

 12. Cei care sunt exclus sunt exclusi pt ca au calcat principile bisericii si sunt un punct de poticnire pt cei care nu cunosc adevarul iar prin aceasta numele Domnului este luat in ras.Pt David ce pot spune decat ca imi pare rau pt tine dar ai sufletul plin de ura,eu nu am nimic cu cultul penticostal chiar il respect si am rude penticostale dar asta nu inseamna ca sunt de acord cu toate ideile voastre cred ca ar trebui sa citesti si pe la proverbe unde sune ca doar cel intelept accepta sfaturile.pr 19:20.

 13. Nu inteleg si nu voi intelege niciodata de ce ii judecam atat de usor pe cei din jurul nostru, de ce lovim in cel cazut in loc sa-l ridicam cu iubire??? Oare Isus asa a facut?? De ce atata rautate in biserici?? De ce atata nepasare fata de cel care este orfan, singur si neputincios? De ce suntem atat de comozi in a ajuta??? De ce? De ce? De ce??

 14. Draga Flory, ati facut foarte bine pentru ca ati publicat acest comunicat pe site. Pentru ca pe site-ul pe care scriu sunt multi atei si au profitat de aceasta nenorocire ca sa arunce cu noroi in crestini. Bineanteles ca eu am venit cu argumente si am aparat credinta, dar imediat ce ati pus acest comunicat pe site, am dat copy-paste si le-am inchis gura, deoarece este scris de cei cu autoritate. Va felicit inca odata pentru toata munca pe care o depuneti si va incurajez sa ramaneti tari in credinta. Dumnezeu sa binecuvanteze pe toti cei din echipa,,Crestin Total.,,

 15. In primul rand Isus Hristos nu a alungat pe nimeni ( vanzatorii faceau comert in casa Domnului Nicidecum nu erau inchinatori si au gresit in vreo fapta). Nici o religie nu duce la mantuire ci doar la osandire pentruca ai stiut si nu ai facut. religea adevarata pentru unul de aici care cunoaste Biblia bine Citeste la Iacov 1:26,27. Femeia prinsa in preacurvie a alungat-o Isus? Cel fara pacat sa arunce primul si nu sa mai gasit niciunul. Tu cunoscatorule de Biblie, Biblia spune asa cine zice ca nare pacat este un mincinos. Tu unde te afli?

 16. Eu am citit caci Dumnezeu este dragoste, dar am gasit caci este si un foc mistuitor. Ce nu intelegi tu e faptul ca, nu toti cei ce coboara din Israel sunt Israel. Tu alegi ce iti convine din Biblie. Poate desfintezi si pedeapsa vesnica? Tu nu intelegi ce inseamna exclus? Omul nu poate fi exclus de la mantuire ,cum nu poate fi nici mantuit de catre un slujitor anume. Citeste 1 Cor 5v 1-5 v2 dat afara………… v5 pe mana satanei
  Daca omul se caieste si se pocaieste poate fi primit din nou in adunare 2 cor2 v5-11. Apoi slujitorii pe care ii urasti tu sunt randuiti de Dumnezeu si vor fi rasplatiti sau trasi la raspundere de El. Vezi 13 Evrei v17 samd.
  Eu nu am afirmat ca nu am pacat si nici nu reese din cuvintele scrise de mine. Vezi 1Ioan 1v8,10. Este o afirmatie gratuita a ta sa nu zic o judecata nefondata.
  Femeia din articol a pacatuit grav luand viata propriului fiu, iar organele abilitate au luat masuri impotriva ei. Situatia ei este de plans si o rusine pt Biserica lui Hristos,o pata care se sterge foarte greu de pe fata fratilor. Eu sunt profund indurerat de aceasta situatie si cred caci si cei ce o cunosteau personal.
  Daca iubeste cineva cearta de vb, eu nu am un astfel de obicei si nici Biserica lui DUMNEZEU. Fie binecuvantarea Domnului peste viata ta.

 17. Nu suntem noi in masura sa judecam. Dumnezeu este cel care cumnoaste situatia si imprejurarile,starea ei de sanatate psihica, este scris in Cuvant sa nu ne miram de cei care cad, ci mirati-va de voi ca mai stati in picioare. Sa fereasca Dumnezeu pe toata lumea sa simta ceea ce simte femeia aceasta in momente de luciditate, cand realizeaza ce a facut. Mai bine sa ne rugam.

 18. Sora Monica mi-a spus ca a fost cercetata de predica pastorului OTTO care merge din biserica in biserica ,a fost si la noi pe branduselor cu o saptamana inainte de crima si a predicat sa ne aducem jertfa Lui Dumnezeu,noi ,copii,eul si cunoscand ca fratele pastor e un frate cu care acolaborat in dezidenta ,predica lui a cercetato si a jertfit copilul pentru Domnul.Eu am stat foarte mult cu aceasta familie.

 19. ca nu e treaba noastra sa judecam e ok,dar ce facem cu acel cuvant al Bibliei care spune „….departati-va de acest fel de oameni….”Satana se lupta sa rapuna chiar pe cei alesi.Cred ca mai sunt si altii in cazul acestea femei ,poate ca nu-si omoara pruncii, dar sunt cu mintea intunecata de Diavolul.Hai sa ne rugam serios pentru ei.E cea mai buna solutie la rezolvarea oricarei situatii.Poate Dumnezeu sa rezolve totul.Ganditiva adanc la lucrul acesta si sa trecem la practica

 20. Fiecare is-i da cu parerea nimeni n-usi asuma raspunderea ma intreb ce se va intampla cand vom fi inaintea lui DUMNEZEU

 21. http://www.scribd.com/jfkusa

  “Dumnezeul” lui Avraam, Isaac si Iacov este “FEMEIE”!

  Aceasta este o afirmație (foarte) gravă! Ea poate să fie greșită. Pentru ca ea să fie acceptată ca nefiind rău intenționată rog cititorul să citească, cel puțin, eseul introductiv al materialului “Cancer – Teoria gravitatională a vieții de ing. fiz. Gabriel Pascu”.
  Care ar fi ideile de urmărit, în acest material, legate de afirmația de mai sus:
  – BIBLIA, GENEZA, Capitolul 1
  “La început a făcut Dumnezeu cerul şi pământul.”
  A existat, deci, un “ început” al CREAȚIEI! Implicit, a existat și o stare anterioară acesteia. Și mai ales OPUSĂ ca natură: o putem numi NECREAȚIE. Elementul care materializează opoziția celor două naturi ale existenței este starea de manifestare a categoriei „MIȘCARE”: în creație este manifestă, în „necreație” NU!
  Care era, în aceste condiții, starea proprie naturii reale a lui Dumnezeu: NECREAȚIA (pentru că a ținut, și ea, o „veșnicie” nu-i așa?) sau CREAȚIA?
  Intrebarea este importantă: oricare ar fi răspunsul, „începutul” limitează cele două posibile variante: „necreația” se termină iar creația începe în acest “punct” (Dumnezeu devenind, implicit, limitat).
  Dar, din păcate, diferitele teologii, sub varii motivații, împiedică analize raționale care să răspundă, eventual, la asemenea întrebări. De ce oare? Pentru că un eventual răspuns ar zdruncina puternic „învățătura” despre un Dumnezeu unic, nelimitat și, mai ales, „bărbat”.
  Dacă analizele “raționale” sunt interzise, care ar putea fi, atunci, criteriul care să separe o manifestare “religioasă” de domeniul patologic?
  Un posibil raspuns este: “BUNUL SIMȚ” (“instinctul INTREGULUI” din eseul mentionat mai sus).
  Chiar din Biblie (și din alte scrieri religioase „păgâne”) rezultă că înainte de „început” natura lui Dumnezeu era una nemanifestă (o „formă”, ” Cuvântul”). A susține că o asemenea natură se poate schimba de la sine (înglobând un element care n-a existat anterior, ” MIȘCAREA”) este lipsit de bun simț: lipsește de selfconsistență ambele stări. Dumnezeu nu mai poate să fie ceea ce se susține că este: SFÂNT (complet, perfect, nu-i lipește nimic și, deci, nu I se mai poate adăuga ceva-”Eu sunt cel ce sunt!”).
  Pe scurt: Trebuie să fie vorba despre două „persoane” care, SEPARAT, își sunt selfconsistente (există fără ajutorul sau influența celeilalte). Una tebuie să fie caracterizată exclusiv de „ordine”, „formă”, iar cealaltă exclusiv de „MIȘCARE” care, implicit, este haotică. Generic, am descris „ovulul” și „spermatozoidul”. Sau, extinzând, „FEMEIA” și „BĂRBATUL” care, doar împreună, pot genera „MIȘCARE ORDONATĂ” (Universul cu legile lui, creația). Că atare ei sunt „buni” doar împreună! Separat, sunt „răi”!
  Evreii au ales una din “persoane”. Pe cine oare?
  – GENEZA, Capitolul 22,
  “După aceste lucruri, Dumnezeu a pus la încercare pe Avraam şi i-a zis: „Avraame!” „Iată-mă!”, a răspuns el.
  Dumnezeu i-a zis: „Ia pe fiul tău, pe singurul tău fiu, pe care-l iubeşti, pe Isaac; du-te în ţara Moria şi adu-l ardere de tot acolo, pe un munte pe care ţi-l voi spune.”
  “Viața” înseamnă “MIȘCARE” independentă! In momentul în care testezi pe cineva impunându-i să aducă “MOARTEA” (NEMIȘCAREA) nu poți fi decât un Dumnezeu “FEMEIE” (pentru care forma, ordinea, este mai importantă decât mișcarea)! Avraam ar fi avut varianta să refuze ordinul (n-ar fi făcut decât să respecte una din cele 10 porunci). El a ales însă să-și nege propria viață (chiar asta reprezenta Isaac pentru el)! Și pentru asta, ghiciți ce: a fost premiat! Și a devenit baza genetică pentru indivizi fără instinct de conservare (respectă forma, ordinea, impusă prin legi chiar împotriva interesului lor fundamental: PROPRIA VIAȚĂ).
  Revin cu întrebarea de mai sus: dacă analizele “raționale” sunt interzise din punct de vedere religios, care ar putea fi, atunci, criteriul care să separe o manifestare “religioasă” de domeniul patologic?
  Pentru că problema este reală: Avraam a fost considerat un întemeietor de religie dar o credinciasă penticostală care și-a ucis și tranșat copilul (nefăcând altceva decât să-i urmeze exemplul) este considerată ca având probleme psihice… http://penticostalismulazi.wordpress.com/2012/02/24/video-o-mama-penticostala-si-a-sectionat-bebelusul-in-bucati/

 22. mda! nu imi place si ca atare am trecut la penticostalii dizidenți e mai corect mai aproape de realitate…

 23. @ Flory Margea:
  Tanti Flory, va recomand sa cititi„Corinteni„1 si 2, sa va `luminati` cum e cu „perioada de excludere„ ( cazul in care un ins traia cu…maica-sa ! )….Nu va dau si cap/ vers…cititi totul, poate mai gasiti si alte lucruri „inedite„ !…:)

 24. Cultul ar trebui oricum scos cu suturi, ca prea multi bolânzi au intrat acolo, pentru palate mai ales. Munca ioc, credinta din plin – da’ la parale, cersit si prozelitism, is curând pe prima pozitie.

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: