StiriSTIRI EXTERNE

Libertatea Religioasă câștigă din nou la Curtea Supremă. Dar pentru cât timp?

Știrea a primit puțină atenție în mass-media mainstream, dar vinerea trecută Curtea Supremă a decis cu 6-3 că oficialii din Districtul Santa Clara, California, nu pot interzice bisericilor din regiunea Silicon Valley să organizeze slujbe religioase în persoană.

Judecătorul Șef John Roberts s-a alăturat Judecătorilor Amy Coney Barrett, Clarence Thomas, Samuel Alito, Brett Kavanaugh și Neil Gorsuch în eliminarea interdicției de nivel 1 a Guv. Gavin Newsom privind serviciile religioase în interior. Majoritatea a evidențiat, de asemenea, că „eșecul” Curții de Apel din al Nouălea Circuit „de a acorda o scutire a fost eronat”.

Judecătorii liberali Elena Kagan, Stephen Breyer și Sonia Sotomayor nu au fost de acord.

Interdicțiile Guv. Californiei nu i-au împiedicat pe oameni să facă cumpărături în magazinele Big Box precum Wallmart, Costco sau Safeway sau în magazinele de băuturi alcoolice și multiple alte afaceri.

„Aceasta este o altă mare victorie pentru California împotriva ordinelor draconice ale guvernatorului”, a comentat fondatorul și președintele organizației Liberty Counsel, Mat Staver. „Curtea Supremă SUA a emis deja o foaie constituțională de parcurs, iar interdicția totală a slujbelor în persoană emisă de Guv. Newsom s-a încheiat. Cu toate acestea, instanțele inferioare continuă să ignore acest lucru. Liberty Counsel va continua să susțină acest caz până când libertatea religioasă va fi complet restaurată”.

--

În mod surprinzător, oficialii Districtului Santa Clara au încercat să îi păcălească pe judecători, dar Curtea Supremă nu a mușcat momeala, potrivit Liberty Counsel:

Districtul Santa Clara a cerut inițial judecătorilor să lase în vigoare interdicția de a organiza servicii religioase în interior. Joi, districtul a declarat instanței că având în vedere că rata COVID-19 continuă să scadă în regiune, ar permite reluarea serviciilor religioase în interior și a altor adunări publice în interior cu limite de capacitate.

Modificarea era propusă să intre în vigoare astăzi. Dar Curtea Supremă nu a așteptat să vadă dacă districtul își va ridica restricțiile cu adevărat. Printr-un ordin emis vineri noapte, judecătorii au acceptat solicitarea bisericilor de a stopa restricțiile în timp ce apelurile lor sunt în așteptare.

--

Tribuna.US

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura