ULTIMELE STIRI

Învaţă să fii creştin

Doneaza – sustine! Strângere de fonduri pentru un nou format

$3.00

În vremea din urmă ne spune Biblia că dragostea se va răci. Toţi creştinii zic  o eu am dragoste), dar oare atunci a cui dragoste se va răci?  Fraţilor eu zic să veghem fiecare în dreptul nostru şi să nu ne mai uităm ce face fratele şi sora. Poate zici că ai dragoste pentru cei din jur, dar aşa cum zice fratele Dumitru Budac ( dacă eşti unul din cei ce rod pantalonii, fustele, în biserică şi nu vesteşti evanghelia), atunci încă eşti în lapte şi nu ai dragostea adevărată.


 Sunt mulţi şi multe care pretind că au Duhul, dar dacă vede un om căzut în stradă îl ocoleşte că-i este ruşine sau frică, cu părere de rău Duhul lui Dumnezeu nu e un Duh de frică, şi  fără supărare aceştia nu au Duhul. Acum mai nou fraţii au uitat să vestească evanghelia ci au început să judece, să bârfească care are Duhul care n-are Duhul. Să nu ne pierdem în învătătura necreştină, chiar dacă e din gura pastorilor, apostolul Pavel ne învaţă să nu fim în necunoştinţă ci ne spune la 1 Corinteni 12: 1-3 „ În ce priveşte darurile duhovniceşti, fraţilor, nu voiesc să fiţi în necunoştinţă. Când eraţi păgâni, stiţi că vă duceaţi la idolii cei muţi, după cum eraţi călăuziţi. De aceea vă spun că nimeni, dacă vorbeşte prin Duhul lui Dumnezeu , nu zice: „Isus să fie anatema” Şi nimeni nu poate zice:” Isus este Domnul” decât prin Duhul Sfânt.”   Deci cine are Duhul Sfânt? toţi aceea care îl vestesc pe Isus ca Domn şi mântuitor şi mai mult il vestesc pe Isus oamenilor din întuneric, şi nu stau şi „clocesc” în biserică.
Mai departe putem observa în 1 Corinteni cap.12, darurile Duhului Sfânt pe care unii spun că dacă nu le ai pe cele două (darul vorbirii în limbi şi al prorociei) nu ai Duhul, în toată Biblia nu găsim asa ceva scris, în primul rând aceste daruri sunt clasate pe ultimul loc şi nu sunt numai doua ci sunt enumerate 8 dar Pavel spune ca sunt felurite Daruri, dar el enumeră doar câteva. Un pastor necălăuzit spunea că semnul Duhului Sfânt este vorbirea în limbi, dar oare cei care au duhul dracului nu vorbesc în limbi? vorbesc şi ei. Dar semnul pe care Biblia îl arată este Dragostea fără care nimeni nu ajunge în cer. Fără vorbire în limbi ajungi în cer dar fără Dragoste nu se poate, Pavel ne spune că fără dragoste suntem nimic. Mai mult face următoarea afirmaţie, ce folos să vin la voi şi să vorbesc în limbi dacă voi nu aţi înţelege, este mai de folos să vă vorbesc şi să înţelegeţi.
Dumnezeu să lase peste noi călăuzirea Duhului Sfânt să nu mai stam în lapte ci în învăţătura tare.

Scris de Margea Gheorghe Florin,®www.CrestinTotal.ro

Banner sbro.ro /

Banner KERIGMA/

“ Citești Scripturile cu alți ochi atunci când vezi efectiv locurile în care s-au derulat evenimentele descrise.

Prin agentia Oxentia Tourism ai acum ocazia să vizitezi Israelul.

Pentru rezervări sună la: +40 746.675.313 sau la: + 40 744. 731.492

Retrăiește istoria biblică în Tara Sfântă alături de Oxentia Tourism

Doneaza – sustine! Strângere de fonduri pentru un nou format

$3.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Ajuta-ne sa aducem acest proiect mai departe. Strângere de fonduri pentru un nou format. Multumim

$1.00

Despre ADMIN (26863 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

5 comentarii la Învaţă să fii creştin

 1. Nu poti sa judeci ca nu au Duhul.Au Duhul si Duhul Sfant ii va schimba mereu mai mult.Acesta este un proces de sfintire si asemanare cu Isus pe care Duhul Sfant il face in om.Poate anul asta nu au aratat acele roade dar poate anul viitor le va arata.
  Duhul se poate stinge.Mai bine incurajam la dragoste si evlavie fara sa judecam.
  Judecata e a Domnului.
  (Tinerii mai ales au imensa nevoie de imbarbatare si incurajare, acceptare si dragoste)

 2. Mobilizator indemn ! Si recomandat a se aplica incepand cu…Pers. I-a sing !

 3. – O mica ,rafuiala` cu o persoana sau un cult anume ?!

 4. Eugen CASSIAN // 4 aprilie 2012 la 13:03 //

  Nu @simei
  Este o mare răfuială, dragul meu. Şi nu cu o persoană, nici cu un cult, ci cu un incult şi o instituţie magistrală. Care se cheamă FM şi gramatică. Şi Limba română, Şi respectul pe cale-l datorezi acestora.
  În zadar efortul sorei Flory, în zadar criticile noastre, domnul inginer de mediu, Florin Margea, se complace în mediocritate, crezând că harul ţine loc de elocvenţă. De parcă nu ar şti că trebuie să fim desăvârşiţi. după cum şi El este!
  Iaca mostră de har: „dacă eşti unul din cei ce rod pantalonii, fustele, în biserică şi nu vesteşti evanghelia…” bla bla, bla.
  Nu sunt un cusurgiu nativ, dar nici un pervers care să roadă pantaloni sau fuste în adunare. Şi ca să înţeleagă şi Margea ce a vrut să spună Budac, nu ÎMI rod pantalonii în adunare.
  În schimb vestesc Evanghelia (reţine, Florin, Evanghelia!!! cu „E” mare, că nu e orice!). Cu dragoste. Pentru că Evanghelia este dragoste. Nu critici, nu desconsiderare, nu judecată.
  Postările lui, la criticile ce i-au fost aduse, sunt cel puţin jenante. Şi demonstrează faptul că (transliterat) ” creştinul ce nu-i fudul, parcă nu-i creştin destul”.

 5. Dati-mi voie sa va spun ca „predicare” nu inseamna doar ceea ce face Budac. Aceea chiar e o forma de predicare nu prea eficienta in zilele noastre. Sunt multi crestini care predica aproapelui lor dar nu se lauda cu aceasta. Chiar nu-mi plac afirmatiile ilogice ale acestui Dumitru Budac. Sper ca-mi aprobati comentariul, daca tot acceptati opinii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: