Reclame
ULTIMELE STIRI

Video: „De ce urăsc religia, dar Îl iubesc pe Iisus”(in 4 zile peste 8 milioane de vizualizari

„Și dacă ți-aș spune că Iisus ar aboli religia?" este începutul în forță al unui videoclip care, la doar patru zile de la publicarea pe YouTube, a reușit să strângă aproape 8 milioane de vizualizări (la momentul scrierii materialului). Un tânăr artist creștin, Jefferson Bethke din Washington (SUA) a pornit o bătălie video împotriva fariseismului și a mântuirii prin fapte. Demersul lui a provocat un val de reacții pe Internet, cele mai multe dintre ele fiind


pozitive.

Acesta este o poezie pe care am scris-o ca să evidențiez diferența dintre Iisus și falsa religie,” explică, în descrierea clipului de pe YouTube, tânărul care a fost acuzat de unii dintre cei care au comentat clipul, impertinență și aroganță pentru versurile din videoclip.

„Biserica nu e un muzeu al oamenilor buni, e un spital pentru cei căzuți,” spune unul din aceste versuri, care par să atace un trend vizibil în comunitățile creștine, indiferent de denominațiune. Tânărul explică mai departe: „Iubesc biserica, iubesc Biblia și da, cred în păcat, dar crezi că dacă Iisus ar veni la biserica ta, i-ar da voie înăuntru?”

Pe lângă critica dură la adresa unui anume fariseism contemporan – care construiește biserici luxoase, dar ignoră săracii – versurile clipului deplâng popularitatea acelei religii care plasează meritele mânturii în responsabilitatea creștinului. „Iisus și religia sunt la antipozi,” spune piesa. „Unul este Dumnezeu, altul este o invenție omenească. Unul este leacul, celălalt este boala. Religia spune ‘fă!’, Iisus spune ‘am făcut’. Religia spune ‘sclav’, Iisus spune ‘fiu’. Religia te leagă, Iisus te eliberează. Religia te orbește, dar Iisus te face să vezi. Religia înseamnă că omul Îl caută pe Dumnezeu, creștinism înseamnă că Dumnezeu îl caută pe om.

Reacțiile negative la acest videoclip au fost pe măsura vehemenței creatorului lui. „’Urăsc religia’??? Te-am ascultat bolborosind acolo 4 minute, PREDICÂND despre Iisus, care este miezul a ceea ce înseamnă creștinismul. Nu doar că este o declarație întortocheată, dar este și falsă.” scria pe YouTube un comentator care s-a semnat „gmmg93″.

Controversa pare așadar alimentată de confuzia asupra termenilor aduși în discuție: „sunt confuz(ă). Începi prin a spune că urăști religia, și apoi începi să vorbești despre creștinism. Umm… nu-i și asta o religie? Sau ar trebui ca acest clip ridicol să se numească ‘De ce urăsc orice altă religie care nu se numește creștinism'”.

Alți internauți, precum Marc Barnes, contributor pe blogul interconfesional, Patheos, susțin că ideea lui Jeff, că Christos a dorit desființarea religiei este o greșeală de neiertat. Contraargumentând, Barnes oferă versetul biblic în care Christos declară că „nu am venit să stric Legea și Proorocii. Am venit nu să stric, ci să împlinesc” (Matei 5:17). „Ce erau Legea și Profeții?”, întreabă Barnes. „Iudaismul. Ce este iudaismul? O religie. Ce anume a spus Iisus că NU vrea să desființeze? Corect. O religie.”

Barnes spune că aceste cuvinte ale lui Christos s-au reflectat și în faptele Lui, și oferă ca exemplu instituirea ritualului Sfintei Cine (al Împărtășaniei, sau al Comuniunii), care avea să fie un mod prin care comunitatea creștină să își amintească periodic de sacrificiul Lui.

În ciuda potențialelor confuzii evidențiate de comentatori, o analiză atentă a clipului, precum și a descrierii făcute de creatorul lui, arată că acesta nu încearcă să promoveze un creștinism ieftin. Deși virulente, versurile lui nu par să se îndrepte împotriva Bisericii, tocmai pentru că Jeff face o diferență între „religiozitate” ca formă de manifestare a „religiei false” și „Biserică” sau „creștinism” ca forme de manifestare ale „religiei autentice” (ale relației cu Iisus).
Celelalte clipuri ale artistului militează pentru asilimarea valorilor biblie. Tânărul vorbește despre importanța purității sexuale , despre abstinența premaritală, despre importanța modestiei.

Sursa: Huffington Post, Patheos via www.semneletimpului.ro

Reclame

Sustine Proiect CT 2019. Dumnezeu te va rasplati!

$5.00

Banner filme

Articole recente: LibrariaCT.ro

Despre ADMIN (22361 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

11 comentarii la Video: „De ce urăsc religia, dar Îl iubesc pe Iisus”(in 4 zile peste 8 milioane de vizualizari

 1. Pai , are dreptate in tot ce spune ! Asa ar trebui sa facem toti , sa dispretuim religia care este obiectul muncii preotilor care sustin ca omul ar avea nevoie de un intermediar pentru a ajunge la Dumnezeu . Si mai are dreptate cand spune ca nici o singura biserica nu L-ar primi.
  Omul a ajuns cum este astazi si datorita bisericilor si religiei . Cine nu crede biserica si nu slujeste religia este etichetat drept necrestin , necredincios .
  SINT CREDINCIOS FARA SA FIU RELIGIOS . IL IUBESC PE ISUS , DAR NU IUBESC BISERICA SI RELIGIA . ISUS NU ESTE RELIGIE , ESTE VIATA , CALEA SI ADEVARUL !

 2. Este dificil să dai un răspuns, dar, din stricta mea părere, eu sunt de acord cu ceea ce a spus tânărul și îl felicit pentru inițiativă.

 3. isias01 // 16 ianuarie 2012 la 3:28 //

  Acesta este un punct in care apele se despart ………nu stiu ce va urma exact….dar cunosc finalul !

 4. Ma uit atent la spiritul mesajului acestui tanar si descopar ca este identic cu cel al oamenilor care au ajuns oripilati din cauza falimentului acelora care reprezinta religia si anume preotii, pastorii. Unii tineri nu stiu sa-si gestioneze emotiile, frustrarile, socul si torentele de sentimente contradictorii atunci cand vad in religie atata nedreptate, prostie, indiferenta, ura la adresa oamenilor, politica, nepotism si lista poate continua, ei bne, in aceste conditii tineri ca acesta spun adevarul dar cateodata se strecoara si cuvinte care exprima prea apasat ceea ce simnt. Trecand peste unele cuvinte mai acide totusi mesajul este adevarat.

 5. Pentru isias01 : ce se va intampla? Acelasi lucru. Cei „inaltati in dregatoriile” religiei vor lua pozitie fata de astfel de oameni care promoveaza un mesaj periculos pentru ei si sistemul lor. De ce sa nu o spunem, prima data vine ademenirea in retractare si tacere, apoi daca nu merge se apeleaza la intimidare mai apoi la amenintare pana cand totul reintra in „normal”. In mod oficial evenimentul va fi comentat cam asa: „inca un tanar razvratit amagit de satana s-a lasat ametit de aburii nesupunerii si ai urii, lavind in unsii Domnului si in ceea ce este safant. Drept dovada ca nu a fost de la Domnul iata-l acum pe nicaieri.” si cu asta povestea se incheie, pana va rasari alt „razvratit”.

 6. –Un frustrat ce ,,descopera„ adevaruri…evidente, arhicunoscute, sperand astfel (degeaba !) sa iasa din anonimat ! (sper sa gresesc, dar ,,metoda„ lui ma duce cu gadul la .,sarpele` din Eden ! (oare… cu adevarat..?!..Gen 3:1) -pe scurt: un amestec de idei, constatari, fapte..si (de unde ?) nici o ,solutie` !

 7. nu conteaza // 17 ianuarie 2012 la 11:30 //

  Nimic nou!…cea ce spune acest tanar ,cred ca stiu foarte multi oameni ca Religiile ,cultele si toate denominatiuniile au fost infintate de oameni si nu de Dumnezeu si ca Isus Hristos este Alfa si Omega.Religiile si restul denominatiunilor vor pierii si au un sfarsit ,dar cuvantul Lui Dumnezeu nu va pierii niciodata,El, ISUS este infinit.
  Alegeti ce iubiti si cu aceea veti ramane.

 8. -Daca respectivul artist (?)-autor, ar fi si…crestin, ar fi citit (macar o data) Biblia, si ar fi gasit urmatoarele versete : -,,SA iubesti (!) pe strain..(necredincios)..„(Deut. 10:19). / -,,Sa nu urasti pe fratele tau..„(Lev 19;17) ? -Oricine uraste pe fratele sau este un ucigas ..„(1Ioan 3;15) !…….Altfel, ce / pe cine mai URASTE (!!) artistul ? RELIGIA (??),biserici, popi corupti,binele si raul-,,muzeul oamenilor buni`??? Totul abstract,(voit?) neclar….Clar e doar faptul ca ,artistul `NU CUNOASTE DELOC BIBLIA !! amin.

 9. – Ma insel, sau subst. ,,satan„in limbile ,,indoeuropene„provine din lb. persana veche, unde ca verb, are semnificatia…..a URÂ ???…

 10. Religii sunt multe,dar credinta este una singura:In Domnul Isus Hristos.Domnul Isus nu are doctrina nici unei religii sau denominatiuni nu instiga impotriva vreunei grupari religioase nu cere adeziuni.Singura sursa infailibila de adevar a fost este si ramane Cuvantul lui Dumnezeu.Doctrina adevarata este invatatura si exemplul Domnului Isus Hristos.Daca vii inaintea Lui cu o inima plina de cainta,sincera si curata si daca crezi din toata inima,Isus te spala in sangele Lui,si iti iarta toate pacatele.

 11. – @ crisuadi ––- Chiar crezi ca nici o biserica nu L-ar primi, ca nu e nici o biserica vie ?? Atunci ce vrea sa zica in Ps 68 v15,16 :
  -,,Muntii lui Dumnezeu (!)…. munti cu multe piscuri (!)… de ce purtati pica muntelui ales de Domnul ca locas imparatesc ?
  Cu toate acestea Domnul va locui in el ..IN VECI !„ amin.
  ––– ?????????? ––

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat asta: