ARTICOLUL ZILEIEDITORIALE

„A fost un om extraordinar…”

   E seară, am epuizat o bună parte dintr-o carte frumoasă și am luat o lungă pauză de relaxare. Obligat de circumstanțe (stau într-o casă mică, alături de oameni mulți) să ascult Observatorul de 19 al Antenei 1, rămân scârbit (pentru a mia oară, cred) de conținutul principalului jurnal de știri al zilei. Primele două subiecte sunt crime, povestite amănunțit, probabil ca să știe și copiii cum se omoară unii între ei, ce unelte folosesc, ce motive poți avea să iei viața unui om și așa mai departe. Dar, vorbim de o televiziune privată, așa că mă pot aștepta la mai „bine”.  Și într-adevăr, „așteptările” mele nu sunt înșelate. După o bătaie și niște dezmăț de An Nou urmează cireașa de pe tort, care mi-a lăsat gustul amar necesar pentru o perspectivă „optimistă” a viitorului apropiat: o știre cu un tânăr care a murit într-un accident rutier.

    Ingredientele sunt deja comune: individul avea 20 și un pic de ani, abia i se uscase tușul pe carnetul de conducere, rula cu 240(!!!) de kilometri pe oră pe bulevard, și… era copilul unui nene cu bani. Cu mulți bani…

    Contează mai puțin numele tânărului sau al bolidului cu care șofa grăbit spre moarte (nu era Dacia Logan, asta e sigur!), însă ceea ce m-a lovit în moalele capului a fost declarația „unuia din prietenii victimei”. Bărbatul, trecut bine de prima tinerețe, om cu păr alb în cap, a spus, cu lacrimi în ochi, „A fost un om extraordinar!”

    Poate nu ați înțeles bine, vă repet: „A fost un om extraordinar!”. Vorbim de puștiul de 24 de ani, copil de bani gata, cu mașină ultimul-răcnet, care șofa cu 240 de kilometri la oră pe bulevard!

    Suntem în secolul 21, mileniul 3, aceeași „eternă și fascinantă Românie”. Fraților, ceva e profund în neregulă. Faptul că tinerii nu mai știu ce sunt valorile reale în viață, deja nu mai e o surpriză pentru nimeni. Faptul că Iisus e pentru o parte dintre ei un personaj dintr-o carte de povești, o forță, o energie, un „tip deștept care a știut să împartă pâinea” sau doar o invenție a celor „slabi de înger”, iar nu e ceva nou.

    Însă, un om la 40 și ceva de ani, de la care te aștepți să gândească, să judece orice situație cu înțelepciunea vieții, să califice drept „extraordinar” încă unul din nenumărații inconștienți al căror dumnezeu e colorat, are serie și se obține prin orice căi (muncite sau nu), e o adevărată tragedie. Cel puțin pentru mine.

    Știți de ce mi se pare cu adevărat trist? Pentru că „cei mulți” se uită, ascultă și se (in)formează prost. Mass-media are efecte incredibile. Mesajele transmise de presă țintesc direct în om. Modul în care acesta percepe informația îi va modela gândirea, acțiunile și, într-un final, întreg caracterul.

    Televizorul e în casa oricui, e aproape mereu deschis, iar oferta este plină de profan. Sacrul e ca și inexistent. Până și posturile cu documentare încearcă să inducă ideea că omul e Dumnezeu și poate face ce vrea. Într-o astfel de situație, comportamentul deviant al atâtor români este mai mult decât justificat.

    Principiul GIGO caracterizează perfect starea în care se află românul din ziua de azi, în special tânărul aflat în formare, în raport cu mass-media: Gunoi Introduci, Gunoi Obții.

    Trăim vremuri în care atacurile asupra minții umane sunt din ce în ce mai multe, mai perverse și mai bine înscenate și comise, semn că diavolul simte că sfârșitul i se apropie…

    Să ne dea Dumnezeu înțelepciune să cunoaștem adevăratele valori, să ne ferim de falsuri și să îi ajutăm și pe alții să fie pregătiți pentru ispite.

    Să fim extraordinari, în adevăratul sens al cuvântului, cel pe care Dumnezeu Îl dorește pentru noi!

† Vestitorul

Mesagerul Domnului

Banner sbro.ro /

Banner KERIGMA/

“ Citești Scripturile cu alți ochi atunci când vezi efectiv locurile în care s-au derulat evenimentele descrise.

Prin agentia Oxentia Tourism ai acum ocazia să vizitezi Israelul.

Pentru rezervări sună la: +40 746.675.313 sau la: + 40 744. 731.492

Retrăiește istoria biblică în Tara Sfântă alături de Oxentia Tourism

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

4 Comments

  1. Pe langa vitezade 240 km/h mai avea si o alcoolemie de 1,7 in sange da intradevar „un tanar model”. Din pacate romani in general sunt atrasi si influentati de stirile acestea de la ora 5 si 7 etc, dintre care nu vezi nici macar o stire care sa te binedispuna, numai atrocitati, accidente, scandaluri ,vatamari etc.Multumesc Lui Dumnezeu ca este in controlul tuturor lucrurilor.

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: